Радев: Отбелязваме делото на поколение, за което независимостта бе висша ценност

Този исторически акт ни завеща безценен урок
22 сеп 2024 09:15, Стела Стоянова
49
Радев: Отбелязваме делото на поколение, за което независимостта бе висша ценност
Снимка БГНЕС

Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши ценности, написа в официалната си фейсбук страница президентът Румен Радев по повод Деня на независимостта - 22 септември.

"Водени от убеждението, че само независима България може да бъде наистина свободна, преди 116 години в старопрестолната столица Велико Търново нашите предци отхвърлиха васалитета на страната ни към Османската империя и укрепиха вярата на българите в собствените ни сили. Този исторически акт ни завеща безценен урок, все така актуален и днес – отстояването на българските национални интереси, а не примирението и сляпото следване на чужда воля, е пътят за достойното развитие на България. Честит празник!", се казва още в публикацията на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от Общество
Пеевски: Свободна и независима България трябва да бъде идеал и кауза
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 35 минути
Не разбирам кой бълва толкова голяма злоба в коментарите към Президента Радев ?Само да напомня че Радев се подкрепя от 99% от Българите . Пак малката група напада голямата група , като при Джокович че бил чалгар и глупав .
44
3
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 42 минути
Имаме ценности, вижте ги във военните архиви точно по тези времена. После 1912 и 1913 и т.нРадев не за там да чете. Недостоен е.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
А в модерно време, когато всичко ни е дадено на тепсия, ценностите ни рязко са се променили ако изобщо са ни останали някакви.
42
3
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 50 минути
Цялата конституция и духът на конституцията не значеха нищо за Радев.Човек , който в беда за България, където загинаха 37 хиляди българи и той вдигна лайхняният си юмрук, означаваше само едно. Радев мрази българите и не е българин. Ако беше бг и прави всичко това е още по долни.....
41
3
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 54 минути
Не е имало толкова анти политик като Радев.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 56 минути
Оставка - предател ,руски кавал ..
39
2
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 57 минути
Малоумщинийните с Македония бяха негов сценарий, понеже видя Гордана, че е проуста.И Бойко се хвана и всички. Това беше финт на Радев маке да не влиза в ЕС по заръка на пуйдя.Оставка
38
2
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 58 минути
Отбелязваме за поредна година независимостта на политиците и бизнесмените и на крадците и лъжците от български произход . Останалите българи от български произход работим като роби и просим по улиците на градовете .
37
3
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 час
Създавайки война , той остава главнокомандващ и няма да е известно колко.Той е опасен за националната сигурност.Оставка
36
2
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 час
По конституция Радев неможе да бъде вече президент, след този мандат.Ще се готви да яхне БСП или създаде поредната партия.Той психически няма да издържи в парламента с другите вълци, ще го хапнат на сутришното пленарно заседание.Единственото, което той иска е война сега. Докато е президент.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Полезният ***! Само дано не ни вкара в конфликт с някоя съседна държава, докато неговите господари потриват доволно ръце!
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Аз празнувам началото на есента.
33
3
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 час
Радев лицемера е позор за България.Вън
32
3
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 час
Нали помните видеото с малинов при путийн.Е го тоя борсук Радев същият плужейк.У
31
2
 
6
 
! Отговори
Българче преди 1 час
Да, Чорапе, за поколенията независимостта беше висша ценност , но ти, предател жалък плю на тази независимост и си близач на кремълския гном ! Ти си за разстерл ! За назидание !
30
1
 
2
 
! Отговори
ПРЕДЛАГАМ преди 1 час
ПРЕЗ ИЗМИНАЛИЯТ МЕСЕЦ СЕ СБЛЪСКАХМЕ С МЪКАТА НА ПОЧЕТНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС- ВИДЯХМЕ ЧЕ НЯМА НИЩО И ЕДНА МЪКА ЗАСЕДНА В МЕН- БРАТЯ ДА СЪБИРАМЕ ПОМОЩИ ЗА ПОЧЕТНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ АХМЕД ДЕМИР ДОГАН- НЯМА ПОКРИВ, НЯМА ПОКЪЩНИНА- ОСТАНА НЕМИЛ НЕДРАГ В ЕДНА КОЛА, НЕ ДВЕ КОЛИ МАЙБАХ- АМА ТОВА НЕ СА ЗАМЪЦИ, НЕ СА ДВОРЦИ, САМО ЕДНИ МЕЙБАСИ НИЩО ЧЕ СТРУВАТ 1 000 000 ЛВ....!
29
4
 
8
 
! Отговори
Историята преди 1 час
Васалитета ни е поделен към Османската и Руската империя. Този не знае дори фактите от историята. Само комунистически клишета от него.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Да де ама Зеления Чорап беше избран с помощта и парите на Решетников и е в тежка зависимост от кремлините. Та точно той да цитира великите българи както и kAпейките е цинично
27
4
 
8
 
! Отговори
Ти преди 1 час
Радев не можеш да се съпричастен със делото на българите, ти си просто един лукав хлъзгав позорен българин. Върви си при Путин, във българския и във действителния смисъл.
26
3
 
4
 
! Отговори
без упойка преди 1 час
В България уви само се сменя колониалния господар.И понеже днешния е в другото полукълбо , е доста трудно и някак не се чувства толкова робията.България не е Унгария, Сърбия или Гърция.Тя винаги е била зависима колония.Тя го иска това.Факт.Най -вярните на ромеите, еничарите на турците, германофилите на Хитлер, най- вярните кучета на Кремъл и сега най- вярните американофили.