Даниел Панов: Политиците всеки ден да поглеждат надписа на парламента

Няма как да говорим за стабилност на държавата
22 сеп 2024 09:45, Стела Стоянова
17
Даниел Панов: Политиците всеки ден да поглеждат надписа на парламента
Снимка БГНЕС

"Нашите предци са били обединени и са имали единствена цел – България да бъде свободна и независима държава. Постигнали са го въпреки политическите си различия. Мисля, че политиците всеки ден трябва да поглеждат надписа на Народното събрание: "Съединението прави силата". Нека да бъдем обединени за бъдещето на България и на нашите деца".

Това заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов по bTV.

По думите му от 2019 г. Велико Търново не е бил толкова пълен по време на празници. Най-важното е, че духът, който се усеща, е точно българският, който липсва в България на този етап и това се дължи най-вече на разделението и омразата в политическата власт, допълни кметът.

По думите му политиците трябва да знаят, че местната власт е най-близо до хората и да я подкрепят.

„Могат да научат много неща от кметовете както за управлението на градовете и промяната им към по-добро за самите граждани, така и какво да инвестираме и къде. Първата стъпка, която направихме с тази политическа криза, която е вече близо 4 години у нас, е с постановлението за инвестиционния фонд, който отпусна правителството за различни инвестиционни проекти в общините. Това е много голяма стъпка към децентрализацията, за която се борим от години", каза Даниел Панов.

Според него Планът за възстановяване и устойчивост е изключително важен за общините, тъй като редица готови проекти чакат финансиране с тези средства.

„Част от санирането е с тези средства, друга – с държавни. В момента в българските общини има 2000 одобрени блока за саниране и още 3000, които са с готови проекти и чакат. Тук ролята на парламента е да решат средствата, които трябва да отпуснат за следващите блокове, но при положение, че влизаме от служебен кабинет в служебен кабинет, няма как да говорим за стабилност в държавата", допълни кметът на Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от Общество
Мъж е в тежко състояние след зверска катастрофа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
Изтъпанен до сричащата наизустени думички Назарян на Царевец ...Апотеоз на управлението на Герб ...Духовната столица на Панов...Дупки по пътищата, хаос в трафика и паркиране, хаос със сметоизвозване, хаос със самосрутващи се сгради, пълен строителен произвол и последен по инвестиции но за сметка на това първенец по усвояване на средства за абсолютно ненужни мегаломански проекти.Гарантирано от ГЕРБ!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
Областните градове за жалост тънят в провинциализъм поради т.н. демокрация която остави хората без препитание и те отиват от селата в големите градове. Малките градове са автентичните Трявна Дряново Троян Севлиево Елена и мн. др.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 33 минути
Кметовете на Бургас и на Стара Загора са водачи на листи но не видях името на Даниел Панов. Той заслужава много повече. Кметството е тясно място за него.
10
0
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 52 минути
Прекрасно стара сграда , построена да е парламент , но политиците не харесаха девизи , и се преместиха .
9
3
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 час
Къде отиваш?Надолу или нагореАха ти си от търново
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Търново е разкошен град но заради такива екземпляри в управлението тъне в мизерия, разруха, тотално презастрояване, абсолютно никакви инвестиции, на дъното по доходи на оърво място по цени и данъци.Изисква се изключителна наглост да излезеш навръх нац. оразник и да говориш за благоденствие при наличието на огромни десетгодишни зарязани изкопи в идеалния център на града и всички тия проблеми.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Те го поглеждат, обаче дали могат да четат и усмислят написаното е въпроса.
6
2
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 час
Търново столицата
5
1
 
1
 
! Отговори
РАШИЗМЪТ УБИВА преди 1 час
ДА ДЕ АМА ТЕ КАЗВАТ - НЯМА ДА СЕ СЪЮЗИМ С ГЕРБ- ДОБРЕ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ- ЗА 7 ИЗБОРА ОТИДОХА 1 МИЛИАРД- ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ ЗА ДА ИМА УПРАВЛЕНИЕ- ДРУГИТЕ НИ ВЛАЧАТ КЪМ ПРОПАСТТА НА МОДЕЛЪТ БАДЖАНАЦИТЕ....
4
2
 
5
 
! Отговори
Сенеката преди 1 час
Тоя *** първо да си оправи града който тъне в разруха и тежък провинциализъм и после да ръси мозък...гербераски пърформанс ...
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Кои да го гледат? Изтрещели либерали с твърдение от рода на "Няма да има евроатлантически коалиции с ГЕРБ, дори от Щатите да ни се обаждат" - които се обединяват с ГЕРБ, защото от Щатите се обаждат? Това ли е обединението, за което се говори?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
те затова се преместиха в бившия партиен дом, защото ги дразни надписа
1
4
 
4
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 2 часа
опоскана българия. гарантирано от герб и лично от боката. да говорят гербаджии за параламент и народ е подигравка.