Samsung продаде 10 млн. броя Galaxy S III за по-малко от 2 месеца

Очаква се до есента продажбите да останат силни
Обновена: 23 юли 2012 15:03 | 23 юли 2012 14:36, Бойчо Попов
161
Samsung продаде 10 млн. броя Galaxy S III за по-малко от 2 месеца
Снимка: Ройтерс

Корейският технологичен концерн Samsung представи своя нов смартфон Galaxy S III през май. Очевидно устройството се радва на добро посрещане от клиентите, а Samsung познава отлично силата на продуктите си, защото още преди месец компанията изрази очакванията си продажбите на Galaxy S III да достигнат 10 млн. броя през юли.

Днес Шин Джон-Кун, ръководител на телекомуникационния бизнес на компанията, заяви, че наистина по-малко от два месеца след старта на продажбите те са минали равнщето от 10 млн. броя, предаде Ройтерс.

Samsung Galaxy S III бе успешен още преди представянето му на 29 май в Европа, а премиерата му бе най-очакваното представяне на технологичен продукт за годината.

Ако в действителност са били продадени 10 млн. устройства до момента, то компанията е продавала грубо по 190 000 бройки на ден. Това е доста по-добро постижение от предишния модел Galaxy S II, достигнал 10 млн. продадени броя след пет месеца на пазара.

Очаква се продажбите на Samsung Galaxy S III да запазят високото си равнище, защото е много вероятно Apple да не пусне новия iPhone преди септември-октомври. На 15 август се очаква корейската компания да покаже и следващия модел Galaxy, вероятно Galaxy Note II.

През първото тримесечие на годината корейците свалиха Apple от върха на класацията на най-големите в света производители на смартфони, подпомогнати от своите устройства от линията Galaxy, работещи под свободната операционна система на Google – Android.

В края на април месец компанията обяви, че новият смартфон Galaxy S "ще допринесе съществено" за приходите през второто тримесечие. Samsung и Apple владеят пазара на смартфони с общ пазарен дял от около 90 на сто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: Samsungпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой е съдът ще си го намериш сам в новините. Таблетите са със забрана за продажба в цяла Европа, или по-точно в целия ЕС. Кой е съдът няма никакво значение, а че Самсунг крадът от Епъл като за последно е очевидно и не е нещо което подлежи на дискусия така ли е, или не.До Mindo:И все пак Епъл имат 4 тъч патента, за кое спориш точно???
98
4
 
3
 
! Отговори
до 104 преди 12 години
Смехотворна е невъзможността ти да отговориш на въпроса ми. Дано ти зацепиш какво се опитвам да ти кажа ...
97
3
 
10
 
! Отговори
mindo преди 12 години
Прототипи на мултитъч таблети съществуват от 85 година . През 2001 година има вече излезли над 10 пазарни мултитъч таблета. Един от тях е на фирмата купена по - късно от епъл и с чиито патенти епъл парадира. Ябълките са опитали да регистрират мултитъча, но им е отказано, поради факта, че технологията съществъва доста преди тяхното искане. Ако не триеха линкове в този сайт щях да те засипя с инфо, което явно незнаеш пич. От над 800 епъл държат 4 патента!
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явното ти отричане на новина, която не ти допада е смехотворно. И аз ти се извинявам за двойния пост ;)
95
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето ти още един copy-paste , пък дано зацепиш:Таблетът на Samsung Galaxy Tab 7.7 бе забранен в Европа от по-висшата съдебна инстанция в Дюселдорф, тъй като според нея таблетът нарушава правата на Apple върху дизайна и твърде много прилича на iPad.
94
3
 
0
 
! Отговори
пак до 99 преди 12 години
С нищо не си ми бил полезен до момента ;)п.с. Извинявам се на "анонимен" за двойния пост, забравих да го напиша ...
93
3
 
2
 
! Отговори
do 99 преди 12 години
Благодаря за copy/paste-a, но с риск да се повторя ще се цитирам "би ли ми напомнил кой е този съд който има правомощия за цяла Европа " ?
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Задния капак и краищата на Galaxy Tab 7.7 приличат твърде много на iPad по един недопустим начин, казаха от съда."Ето ти и новината, отразена от нашите медии.
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Apple Wins Europe-Wide Ban of Samsung Galaxy Tab 7.7. Another day, another Apple-Samsung death match. This time, Apple has succeeded in banning the sale of the Samsung Galaxy Tab 7.7 across the entirety of Europe, because it was found to have infringed on Apple drawings that date back to 2004.С нещо друго да ти бъда полезен?
90
3
 
3
 
! Отговори
до 97 преди 12 години
хаха, би ли ми напомнил кой е този съд който има правомощия за цяла Европа :) ?
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, съдът днес забрани продажбата на още един от таблетите на Самсунг за в цяла Европа, това е истината.
88
3
 
4
 
! Отговори
до zoey преди 12 години
добре де, продължявайте да го повтаряте, едва ли ще стане истина. Нали за това има съд, който досега твърди точно обратното ? Или вие сте по-компетентни от него ? Цирка е пълен да, но цирка е тук и коментарите го показват. Няма по-абсурдни твърдения ...
87
8
 
4
 
! Отговори
Zoey преди 12 години
10 млн. броя??? Странно колко много хора искат да са потребители на компании-имитатори. Самсунг даже един магазин не могат да направят без да копират Епъл, копират дори опаковките на телефоните и таблетите им. Пълен цирк:)))
86
3
 
2
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
нищо не знаеш!
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За мулти тъча и аз знам доста, не ми е нужна Уикипедия. Епъл държат патент над мулти тъч технологията, или по-точно определени аспекти от нея, наясно съм, че не те са я измислили изцяло. Наясно съм също и че патент не се дава, ако не си доказал, че ти си създал даденото изобретение, а случаят тук е точно такъв. А това, че преди 100 години са ти набили невярно произношение на едно име и ти сега отказваш да научиш правилното, показва колко закоравял тъпоглавец си.
84
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 12 години
Съжалявам за стила на последния пост. Толерантността си има граници. Не обичам да ме обиждат хора с твърде ниска обща култура.
83
4
 
8
 
! Отговори
mindo преди 12 години
Да, наистина колко е лесно! Да откраднеш многоекранната организация от линукс, да се опиташ да присвоиш мултитъч технологията, да използваш технологиите за безжична комуникация на моторола и нокия, да твърдиш, че ти си измислил правоъгълната форма на телефоните... Само мултитъча има над 800 патента. От тях на ейпъл са само 4. И те не са на ейпъл, ами са на фирма, която те купуват. Това са фактите около копирането. Държал съм мултитъч смартфон с такава форма поне 1,5 години преди айфон.
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бре, колко лесно се изкарвали пари с откраднати идеи.
81
3
 
4
 
! Отговори
до гост 92 преди 12 години
дурвено е на баба ти хвърчилото, а за леснота на боравене незнам какво да ти кажа. Повечето хора НЯМА да могат да стартират чисто нов iphone, за разлика от който и да е андроидски телефон, където слагаш сим картата и си готов!
80
3
 
6
 
! Отговори
mindo преди 12 години
Пич,съгласен съм, уникален е, но света не свършва с него. Само самсунг имат десетина по - добри модела. Асус поне 6 - 7, НТС имат и те 7 - 8. За вас, собствениците на айфони е важно, но за голяма част от хората с инженерно образование дизайна не е всичко. Не изкривявам истината. Показвам друга гледна точка. Един емоционално интелигентен собственик на айфон трябва да забележи разликата. Стига да е наистина интелигентен а не сноб.

Спонсорирани публикации