Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5

Проблемът с навигацията ще изложи на подигравки много от феновете на Apple
Обновена: 24 сеп 2012 14:53 | 24 сеп 2012 14:16,
541
Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5
Те чакаха дълго, но дали ще намерят пътя към дома? Снимка: Ройтерс

Подигравките над собствениците на iPhone 5 са повече от сигурни. Когато излизат от магазините на Apple с чисто новите си устройства в ръце, някои от тях ще бъдат посрещани с ироничния въпрос дали могат да намерят пътя до вкъщи с помощта на навигацията.

Защото се оказа, че пълната с грешки услуга е първият голям гаф и същевременно сериозен тест за новия изпълнителен директор Тим Кук.

И ако досега гладкото взаимодействие на хардуера и софтуера беше в основата на добрата репутация на продуктите, произведени от Apple, то бедствието с картите е добър пример за това как всичко това може лесно да бъде срутено.

А и доставчикът на софтуера за карти побърза да се дистанцира. Tomtom обяви, че ще помогне на Apple да отстрани грешките и застана зад качеството на своите карти. Но съществува твърде голям риск партньорството с Apple, което първоначално бе чудесен PR успех, да се обърне срещу доставчика на картите.

Мапгейт е втората голяма грешка в стартиращ продукт на компанията след т. нар. Антенагейт при iPhone 4. Металната нишка около корпуса на iPhone 4 трябва да изпълнява функцията на антена и по този начин да гарантира по-силен сигнал, а специален софтуер трябва да избира най-слабо натоварения мобилен канал.

За първи път проблемът беше идентифициран на интернет страницата за фенове на Apple, MacRumors. Притежатели на iPhone 4 споделят, че когато докосват металната нишка на различни места, това предизвиква смущаване на връзката.

Концернът се извини на потребителите си, но тогава на преден план бе Стив Джобс. Така че сега това наистина сякаш е първият истински тест за наследника му Тим Кук.

Гафът с навигацията е доста сериозен, особено като се има предвид, че това е централно приложение за всеки смартфон, на което се уповава и всеки един потребител. А подобни големи неточности тук обезценяват цялото устройство.

Още новини за технологии четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: AppleiPhone 5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
14
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
Най-силната форма на умствена изостаналост се наблюдава при Apple юзърите...Една Nokia за 200 лева има по-добри навигационни качества от тази смешка!
100
8
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ анонимен 116:Да изпишеш толкова знаци и да не напишеш нищо! Да не би да имаш Android телефон?
99
8
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 106:Същия некадърник ли си, като предния или си друг?Материалите на iPhone 5 са стъкло и метал, няма пластмаса, а изработката е прецизна!Имаш ли референция за други предсказания, че да ти повярваме?1136 x 640 в iPhone има ПОВЕЧЕ ТОЧКИ от pen-tile дисплеят на SGS3, знаеш ли защо? Не само затова дисплеят на iPhone 5 е по-добър от този на SGS3.iPhone 5 e очевидно по-бърз от SGS3
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До сега има само факти и нищо друго: към комплекта на Айфона има книжно издане на локални карти, ръчен компас за по добро намиране на куките, и до колкото разбрах се разпространява с менте часовник копие на швейцарски гаров будилник. Снощи в завода на Фокскон се сбоха 4000 души, явно са им намалили заплатите щот го произвеждат скъпо. очаквам да намалят Айфон5 с 2 долара. И май някъде имаше щамповано Made in PRC. За сега това очакваме още включване.
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаххаа давайте си по 2000лв за ***. Аз съм обикновен клошар според вас с телефона ми за 600 кинта, но като гледам си имам всичко с Андроида, което има и ВАЙФОН5... Хаххахаха! *** се от яд, че портофелите ви хващат паяжини.
96
8
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 109:Ти да не си си останала само с българския език и затова четеш и вярваш само на mobile.bg?Я да ни напишеш имената на трима от "всичките експерти", потвърждаващи, че iPhone 5 e издънка, че да не се смея само аз на умилителните ти напъни!Продадени 5 милиона броя от "издънката" iPhone 5 за 3 дни! Ако iPhone 5 е издънка, всичките Android-и са играчки (не, че не са) :-)
95
5
 
3
 
! Отговори
До 114 преди 12 години
Днес разбрах какво означава Samsung. На български е Самусмук, а на Английски с китайска транскрипция? : Sam-osmuchi-si-go Ха Ха Ха :-)))))
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До до 110 да интерфейса на Windows Phone 8 е правен за да могат хора с умствена изостаналост да натискат големите икони по-лесно иначе лесно губят ориентация в менюта с нормална подредба и изпадат в аутичен шок. Ей това представлява Windows Phone 8 тикво :-)
93
4
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 108:Ти да не говориш за remake на Back to the Future с название Back to the Past?Изтрий FLASH от съзнанието си, все-едно, че не го е имало, даже за Adobe няма вече мобилен FLASH :-)
92
2
 
9
 
! Отговори
до 113 преди 12 години
Да, използвам Galaxy SIII и всеки ден се чувствам страшно догонващ :) :) :) Вярвате ли си на глупостите, които пишете?!?! Android-а си е супер :-)
91
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До до НаблюдателЕЕ Аз знам какво означава Самсунг, в учебниците по психология, терминът се нарича: комплекс на ниското самочувствие в областта на високите технологии, на английски съкращението е Samsung :-))) или по нашенски: вечните догонващи които искат да са първи :-)
90
1
 
4
 
! Отговори
до 110 преди 12 години
Ползвал ли си Windows Phone 8, умнико...Малоумният тук си ти...В Америка хората не са прости, че почнаха да проглеждат след Windows Phone 7...
89
13
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 101:Има Android телефони, последният път, като проверявах, Samsung имаше не по-малко от 135 модела! :-)И средната продажна цена на Android телефоните намалява с всеки ден! Google и компания се опитват да копират успеха на Apple, с различен успех. Всъщност, само Samsung има известен успех, защото копират най-много Apple (затова и биват съдени).
88
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Б Ми к'во ще им я навираш тази Lumia на хората в лицата, няма ли да те е срам с това дърво с *** Windows
87
1
 
7
 
! Отговори
до НаблюдателЕЕ преди 12 години
Ненормалнико, пак ли те пуснаха от лудницата?! Остави технологични гиганти като Samsung, Sony и Nokia да пишат история, а ти си вземи смешният iPhone и върви да се лекуваш! iPhone 5 е издънка и това го потвърждават всички експерти, а не форумни шизофреници като теб! Всеки нормален човек би избрал Galaxy SIII, Lumia 920 или Xperia Arc S пред американското недоразумение, което е по-скъпо от всеки от тях!
86
1
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 100: Я да чуем имената на другите сайтове, че да ги проверим?
85
4
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 98:Не е нужно да гледам анонимни туби, има си сериозни, независими и авторитетни източници по въпросите за производителността на smartphones.В тях можеш да прочетеш за колко време се изпълнява SunSpider или BrowserMark или GLBenchmark, например, от iPhone 5 и SGS3, както и маса други тестове, ако разбираш за какво става дума...Или обичаш само на филмче? Плачеш ли още за FLASH? :-)
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като Джобс умря, логично бе и Apple да рухне...Нищо, което се основава само на реклама не може да съществува дълго! Преди 100 години да, но не и в момента, iPhone не е нито Кока Кола, нито Макдоналдс...
83
0
 
8
 
! Отговори
педесе лв. разходи преди 12 години
До НаблюдателЕEВ лабораторни условия айфона е бърз, но в реални условия издиша пред всеки самсунг, сони и хтц от по- горните класове.
82
0
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 12 години
До НаблюдателЕEИ ти ли като Жорко още се чудиш "какъв телефон са произвели Андроид"?