Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5

Проблемът с навигацията ще изложи на подигравки много от феновете на Apple
Обновена: 24 сеп 2012 14:53 | 24 сеп 2012 14:16,
541
Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5
Те чакаха дълго, но дали ще намерят пътя към дома? Снимка: Ройтерс

Подигравките над собствениците на iPhone 5 са повече от сигурни. Когато излизат от магазините на Apple с чисто новите си устройства в ръце, някои от тях ще бъдат посрещани с ироничния въпрос дали могат да намерят пътя до вкъщи с помощта на навигацията.

Защото се оказа, че пълната с грешки услуга е първият голям гаф и същевременно сериозен тест за новия изпълнителен директор Тим Кук.

И ако досега гладкото взаимодействие на хардуера и софтуера беше в основата на добрата репутация на продуктите, произведени от Apple, то бедствието с картите е добър пример за това как всичко това може лесно да бъде срутено.

А и доставчикът на софтуера за карти побърза да се дистанцира. Tomtom обяви, че ще помогне на Apple да отстрани грешките и застана зад качеството на своите карти. Но съществува твърде голям риск партньорството с Apple, което първоначално бе чудесен PR успех, да се обърне срещу доставчика на картите.

Мапгейт е втората голяма грешка в стартиращ продукт на компанията след т. нар. Антенагейт при iPhone 4. Металната нишка около корпуса на iPhone 4 трябва да изпълнява функцията на антена и по този начин да гарантира по-силен сигнал, а специален софтуер трябва да избира най-слабо натоварения мобилен канал.

За първи път проблемът беше идентифициран на интернет страницата за фенове на Apple, MacRumors. Притежатели на iPhone 4 споделят, че когато докосват металната нишка на различни места, това предизвиква смущаване на връзката.

Концернът се извини на потребителите си, но тогава на преден план бе Стив Джобс. Така че сега това наистина сякаш е първият истински тест за наследника му Тим Кук.

Гафът с навигацията е доста сериозен, особено като се има предвид, че това е централно приложение за всеки смартфон, на което се уповава и всеки един потребител. А подобни големи неточности тук обезценяват цялото устройство.

Още новини за технологии четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: AppleiPhone 5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
6
 
8
 
! Отговори
А преди 11 години
Чета и виждам че много плюете iPhone... Ползвах с години Nokia, Samsung, Blackberry, a от 2 години iPhone. Дизайн, лесно за навигация меню, функционален, качествен.Да, повечето хора в БГ които си купуват Blackberry или iPhone го правят заради гъзарията, но по света се ползват всички функции на телефона както и много апликации които правят телефона атрактивен и полезен. Така че когато не познвате добре и нямате информация защо въобще се изказвате ?!?
60
1
 
9
 
! Отговори
уфффф преди 11 години
направо ми писна с тоя iphone,*** празните приказки.
59
4
 
2
 
! Отговори
Жорко преди 11 години
До АнтижоркоНапоследък ти е фикс идея да ми обясняваш, колко съм ***. Мен обаче не ме интересува мнението ти. Обяснявай на приятелите си, колко съм ***, защото тях това сигурно ги интересува, а мен не :)))
58
1
 
7
 
! Отговори
Антижорко преди 11 години
Жорко Жорко,как да ти обясня колко си ***,като си толкова ***!? ;-)))))
57
0
 
5
 
! Отговори
Ели преди 11 години
от глад *** - гъзар бъди
56
2
 
1
 
! Отговори
:) преди 11 години
Много тъпо написана статия :)
55
23
 
6
 
! Отговори
Жорко преди 11 години
До Мариян 59Марияне, айфона се купува, защото е на Епъл и защото носи престиж на собственика си. Ако ще всички функции да са бъгави, пак ще го купуваме, защото най- яките пичове сме с айфони. И докато сваляме мацки в дискотеката, лузърите си стоят в къщи пред компютрите и правят тестове на телефоните и после размахват разни графики, дето само на тях са им интересни.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка Лумиа, както и всеки WP телефон може да му се слага mp3 за звънене
53
0
 
6
 
! Отговори
Краварче преди 11 години
Господин Овча мисъл,те всички Лумии са с WP, следователно на всички може да се сложи мп3.
52
3
 
3
 
! Отговори
До 62 преди 11 години
Краварче пиши модела! Имаш ли идея колко модела са от серията LUMIA! Овча мисъл.
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Началото на края на Епъл, нищо ново няма в новият IPhone само догонване на конкуренцията...
50
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E, S3 наистина е ултра пластмасов ***. Пред Samsung и Apple предпочитам HTC. Нека камерата да му е *** :)! Виж като му видя display-я на S3 наистина ми става хубаво. И запомнете-какъвто и да е телефона без screen protector и хубав gel case или тефтер ще стане на ла*но! :)
49
1
 
12
 
! Отговори
:) преди 11 години
Къде сте зомбите да ми кажете, че моят S3 е "пластмасов", "евтин", "грозен" и т.н. СМЕШНИЦИ !Без цирковете на Стив, Епъл не струва и 10 стинки. До 1-2 години ще се срине по борсите.
48
8
 
5
 
! Отговори
До 52 преди 11 години
Абсолютно съгласен. И аз съм с Нокиа, ест. само говоря по този телефон. Като разбрах обаче, че countdown timer-a няма секунди, а само часове и минути изпаднах в ярост, защото държах единствено на нормален countdown timer. Скоро се сблъсках с Lumia(ще излъжа дали беше 710 или 800). Заговорих пича(продавам gsm аксесоари) и като ми каза, че не можеш да сложиш mp3-ка за ringtone направо сгъъъънах. Да ти е** и умрелия Windows 8. Идете се гръмнете някъде с тъпите си нокии!
47
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като сте толкова големи гъзари с iPhone, що не почнете да си купувате и лаптопи Alienware? :) Да речем флагманският модел, за 8900 паунда(мда, около 21 000 лева)? А ми кретате с някакви "Лайново", "Ацер" или "Тошиба"...И странното е, че аз карам с нокийката от 5 лева, ама досега съм видял още 2-*** човека с Alienware за последните години...
46
1
 
12
 
! Отговори
Марто преди 11 години
За два бона толкоз :D
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Китайците правят едни много точни ментета на iPhone 5. За 5 долара си го поръчваш от Китай и всички мацки ще ти се лепят.
44
7
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
До 6510Нокия е хубав телефон, ако се използва само и единствено за разговори. Менюто и софтуера са направени, за да дразнят хората. Дори елементарните неща като запаметяване на контакт, при Нокия са под всякаква критика.
43
25
 
6
 
! Отговори
Жорко преди 11 години
Пичове, мацките не питат какво е положението с навигацията, с батерията или с антената. За тях е важно да бъдат с хора, които са успешно позиционирани в обществото, а iPhone е един от ключовите белези за добър социален статус.
42
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айфон се купува щото е вери куул, а не щото му работи навигацията. На едно гъзе не му требе навигация, требе му лята джанта пред дискотйечката и айфонка на масата. После "Що гъзарията убивала?" ами щото е същата кат` тъпотията.

Спонсорирани публикации