Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5

Проблемът с навигацията ще изложи на подигравки много от феновете на Apple
Обновена: 24 сеп 2012 14:53 | 24 сеп 2012 14:16,
541
Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5
Те чакаха дълго, но дали ще намерят пътя към дома? Снимка: Ройтерс

Подигравките над собствениците на iPhone 5 са повече от сигурни. Когато излизат от магазините на Apple с чисто новите си устройства в ръце, някои от тях ще бъдат посрещани с ироничния въпрос дали могат да намерят пътя до вкъщи с помощта на навигацията.

Защото се оказа, че пълната с грешки услуга е първият голям гаф и същевременно сериозен тест за новия изпълнителен директор Тим Кук.

И ако досега гладкото взаимодействие на хардуера и софтуера беше в основата на добрата репутация на продуктите, произведени от Apple, то бедствието с картите е добър пример за това как всичко това може лесно да бъде срутено.

А и доставчикът на софтуера за карти побърза да се дистанцира. Tomtom обяви, че ще помогне на Apple да отстрани грешките и застана зад качеството на своите карти. Но съществува твърде голям риск партньорството с Apple, което първоначално бе чудесен PR успех, да се обърне срещу доставчика на картите.

Мапгейт е втората голяма грешка в стартиращ продукт на компанията след т. нар. Антенагейт при iPhone 4. Металната нишка около корпуса на iPhone 4 трябва да изпълнява функцията на антена и по този начин да гарантира по-силен сигнал, а специален софтуер трябва да избира най-слабо натоварения мобилен канал.

За първи път проблемът беше идентифициран на интернет страницата за фенове на Apple, MacRumors. Притежатели на iPhone 4 споделят, че когато докосват металната нишка на различни места, това предизвиква смущаване на връзката.

Концернът се извини на потребителите си, но тогава на преден план бе Стив Джобс. Така че сега това наистина сякаш е първият истински тест за наследника му Тим Кук.

Гафът с навигацията е доста сериозен, особено като се има предвид, че това е централно приложение за всеки смартфон, на което се уповава и всеки един потребител. А подобни големи неточности тук обезценяват цялото устройство.

Още новини за технологии четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: AppleiPhone 5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Извинявам се, за малко да получа iДиария от смях! Обаче много от вас не се замислят, че това може и да е маркетингова стратегия! С очите си видях като излезе Iphone 4. Къде ли не го натискахме и закривахме, но обхват си имаше!!! И все пак *** APLLE :D:D:D!!! Ще правят продукт на 208 $ и ще ми го продават на 649, а в същото време google си го продават с 10 $ печалба. Аре *** *** Iphone шматки!
40
2
 
12
 
! Отговори
6510 преди 11 години
3310 е супер телефон. Ама мойта 6510 си е направо върхът! Над 2000 ч разговори и още си я снихронизирам с ПЦто. Нокиа я я я я
39
3
 
14
 
! Отговори
xaxa преди 11 години
От 10 години ползвам Nokia 3310.Не бих го сменил с такъв ***,като Iphone и пари да ми дават
38
4
 
5
 
! Отговори
Фен Голем преди 11 години
Аз съм Фен Голем ама на Виндовс Фон 7.5. Не съм ползвал иФон и не мож' кажа как е там. ВФ си е ОК отвсекъде.
37
5
 
27
 
! Отговори
Alex преди 11 години
днеска се рових да чета малко икономика и попаднах на едно много интересно понятие "стоков фетишизъм", което се изразява във това че потребителите виждали несъществуваща потребителска стойност в дадена стока и били склонни да платят за нея в пъти повече от реалната и пазарна стойност само и само да я притежават (К.Маркс, Капитала, 1867 г.) Да видим с феновете на коя марка можем да го свържем това определение ?
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даже S Галаксито дето го взех на майка ми за 200 лв има по-добра навигация от ***-a :D
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tq emblemata im e sas defektna qbalka nagrizana vie iskate ustroistvoto da stava.
34
2
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Я па тоя. Що не го подложиш на краш тестове като Sonim Xp и токава говори за крашове.
33
2
 
3
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Освен това Гошо от Почивка има песен за Бойко
32
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и да бъде оплюван, реалноста е, че е тема на разговор 1 по цял свят и по всички медии, защо не някоя друга марка а именно айфон! Със сигурност и останалите марки смартфони имат куп бъгове и дефекти, но за тях няма статии под, които да се пишат оплюващи коментари. Това е малко, като лисицата и гроздето и още едно доказателство, колко е негативен българина и как винаги отбелязва само лошите страни. Успех на всички смешници!
31
2
 
15
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Да зомбясваш заради една пластмаса...........аре мерси
30
3
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Нито лев не давам за нещо, което не струва и спира да бачка при 45 градуса. Тъй, че пре-ания си пак ти. Купи си два тамън ще се изклецаш два пъти. Отдавна казвам, че фенките на Айфоните и прочее са неосъзнати гейзера, ама това е друг въпрос.
29
3
 
2
 
! Отговори
-- преди 11 години
Гафът с навигацията не е толкова сериозен - решава се само с един ъпдейт.Хардуерните проблеми могат да бъдат сериозни, защото ако има някакъв дефект (подобен на този с антената) може да се наложи подмяна/ремонт на всички продадени милиони бройки.
28
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз знам какво означава Самсунг, в учебниците по психология, терминът се нарича: комплекс на ниското самочувствие в областта на високите технологии, на английски съкращението е Samsung :-))) или по нашенски: вечните догонващи които искат да са първи :-)
27
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стига с тоя айфон за *** ли ни вземате ??в близкия изток започва 3та световна война,а медиите занимават цял свят с някакъв умрял телефон !!колко прости хора има не е истина.
26
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Излязоха първите дроп тестове, iPhone 5 е железен, при всички варианти на изпускане освен че леко се олющи боята по ръба телефонът остана напокътнат, а екранът на GS3 се спраска на второто изтърване. Теста беше направен от сайта Android Authority и дори те накрая казаха "very impressive". Епъл отново удариха здраво корейците, а както се очаква да заведат иск за 3 млрд. долара, тъй като имат право на тройно обезщетение, поради умишлено нарушаване на патенти, за Самсунг става доста кофти.
25
7
 
6
 
! Отговори
Drug Ivan преди 11 години
До Анонимен #26Абе не се хаби излишно - щом е с лепенка с ябълка просто няма как да не е най-най-най-доброто ;)
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като гледам масово хейтъри,масово яростна съпротива. Една камара ла*на се изсипват към iphone от коментарите ви. Което води до заключение,че маста мрази нещо,което няма,Ами аз не съм с iphone, с nexus съм,но бих си го купил.А защо ги комeнтирате изобщо, да не би защото гроздето е кисело,когато е на високо?
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Apple първи показаха iPhone през 2007 година а всички след това започнаха copy / paste
22
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен, че iPhone 5 е:- направен с най-висококачествени материали- изработен по най-луксозния начин- най-лек и удобен за носене и ползванетестовете показват, че iPhone 5 e най-бързия smartphone на пазара!Процесорът Apple A6, както и A4 и A5, са си изцяло разработки на Apple и само е възложен за производство на Samsung Semiconductor (както AMD и nVidia възлагат производството си на всички графични процесори и част от системните си процесори на TSMC).

Спонсорирани публикации