Северна Корея се готви за четвърти ядрен опит

Това може да се предположи от действията й на полигона
Обновена: 8 апр 2013 15:34 | 8 апр 2013 11:20, Елка Василева
85
Северна Корея се готви за четвърти ядрен опит
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея изглежда се подготвя да извърши четвърти ядрен опит - това може да се предположи от действията й на полигона, където тя проведе предишното си атомно изпитание, съобщиха ИТАР-ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на южнокорейския в. "Чунан илбо".

"Напоследък има активно движение на работна сила и превозни средства близо до южния тунел на полигона Пхунге-ни", каза южнокорейски правителствен служител, цитиран от изданието.

Още по темата

"Ние внимателно следим полигона, защото това поведение много прилича на действията преди третия ядрен опит", заяви той.

"Освен това ние получихме информация, че Пхенян скоро ще проведе ново атомно изпитание. В момента анализираме ситуацията, за да установим дали наистина е така или това е просто средство за оказване на натиск върху Сеул и Вашингтон", обясни служителят.

Според представител на южнокорейското министерство на отбраната КНДР във всеки момент може да извърши ядрен опит, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
български маймун преди 11 години
като са по зле ми е най-добре, не ме вълнува никой, ако американците набират да ми дадат 5 бона на месец и аз отивам да бия маймуни в кореята, тея са по 60 кила с мокри ***, ако бушонирам зурлата съвсем ще им се затворят очите
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Пхенян няма да нападне пръв там разбират,че това ще стане за тях особено жесток начинза самоубийство, каза неотдавна водещиятнаучен сътрудник от центъра за корейскиизследвания към Руската академия на наукитеКонстантин Асмолов. САЩ ще окажат помощ на съюзника си съгласно споразумението от 1954г., в случай на война южнокорейската армия щепремине под командването на американците,добави той.
69
2
 
2
 
! Отговори
До Баба Пена/прод./ преди 11 години
Противен, но ще си ходи! Ще му спретнат един преврат неговите. Но за Щатите той е необходим като слънцето и въздуха за всяко живо същество. Бай, Бабо Пено, да не се случи! Да съм ясен - да няма война, защото тя ще е ядрена!
68
4
 
1
 
! Отговори
До Баба Пена преди 11 години
До Баба ПенаБабче, гледай си плетенето, а тази материя знай, че не е за теб, остави на дядо да знае повече! КНДР има много добре подготвена армия, отлично въоръжена. Сами си произвеждат голяма част от "Уръжието". С 170 мм си гаубуца могат да обстрелват Сеул -някакви 40 км. Танкове правят и северна и Ю.Корея и то добри. Ю.Корея няма ядрена програма, разчитат на америте. Последните много се страхуват от едно възможно обединение на Корея. Затова дърпат дявола за опашката. Ким Чен Ън ми е противен!
67
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
Amerikanskite kopeldaci zashto imat 1 million voinici sled kato 4islenostta nemala zna4enie,prijatelite na Margaret Thacher-turcite,zashto imat 600-hiljadna armia?
66
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименПич а ти от къде знаеш, че са пъвобитни, след като разполагат с доста съвремана армия? Да не си живял през комунизма?
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Некакъв пък решил, че числеността на армията няма значения. Ако беше така САЩ щяха да имат 5000 войника, а не над 1 милион. Май много вярваш на Аню за малката, мобилана и високотехнологична армия ( с джипки мерцедес ). Южнокорейската казарма, съм сигурен, че няма нищо общо със севернокорейската. Ако са като американците да им пада бойния дух без тоалетна хартия , може направо да ги отпишем.
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
viva south korea!
63
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фашистите САЩ има над 10хил.ядрена ракети,а Корея едва ли повече от 10,това е гнусно империалистко лицемерие!Всяка страна е в правото да защитава себе си и народа от външни агресори.Какво може човек да очаква от страна в която нац.химн се пее за бомби и свободия?Защо *** не покажат пример за света и да си нарежат ракетите,нали окрадоха милиарди за скапания си щит?!
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Относно обществото кефещо се на гангнам стайл..предполагам не знаеш, че изпълнителя на въпросното парче е бил 4 години в казарма? След задължителните 2, решават, че ще служи още 2, заради концерт, който е изнесъл... та там няма празно, не ги мисли южно корейците, не са като нашите момчета, дето само газови пищови знаят да вадят по дискотеките
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пич, национализъм не означава първобитно битуване... това, че има един *** народ, който позволява ким да живее ВМЕСТО него, не значи, че всички са готови да се откажат да живеят в 21-ви век!Изолация = самоубийство - във всеки смисъл на думата!!
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СК са болни мозъци (и промити)
59
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Какви са тия с промитите мозъци, които викат колко модерно била въоражена ? Вие сиг. сте им карали и танковете. Числеността отдавна не е фактор в 21 век."Фактор е при наземни операции както в Ирак. А и севернокорейците имат развити собствени високи технолиогии и собствена ядрена и космическа програма. Ако опитат американците сценария с Либия удари по-въздъх, много здраво ще го отнесат защото Северна Корея ще отвърне с ядрен удар. Затова сега американците вият от безсилие.
58
2
 
0
 
! Отговори
boza преди 11 години
A sega da vidim dali DNES.BG.News ste pomesti i oproverzhenieto na tazi juzhnokoreiska agencia,che tova e samo rutinno razdvizhvane i Severna Koreja njama da pravi 4ti jadren opit ili chakate razreshenie ot Big Brother?!!
57
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Северна Корея никого не е заплашвала с ядрено оръжие. Всяка държава има право да разработва ядрено оръжие и да го използва ако я нападнат. Но Северна Корея не заплашва никой с нападение, нито пък някога е нападала друга държава. Американците нападнаха 50те години Корея, и там ядоха по-голям бой от Виетнам дори.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви са тия с промитите мозъци, които викат колко модерно била въоражена ? Вие сиг. сте им карали и танковете. Числеността отдавна не е фактор в 21 век.
55
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В КНДР имат всичко необходимо за нормален живот, митовете за глад са просто пропаганда. Това е най-чистита нация в света и не са комунисти а националисти, комунистите са интернационалисти. Абсолютни независими са икономически от вън. Нямат лукс и лъскави маркови стоки и смартфони заради ембаргото, но имат собствена ядрена и космическа програма. Независимоста им обаче е трън в очите на запада. Ние се продадохме за смартфони и лъскави маркови стоки но там пухкавият чичко Ким здраво ги държи.
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпроса е каде ще се тества!Южна корея или САЩ.
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде да пускат бомбата и да почва Харлейм шейк! :)
52
2
 
5
 
! Отговори
Do 42 преди 11 години
Разбира се, че хората от репортажите от Пхенян не са недохранени и зле облечени. Пхенянско гражданство се дава като награда за особени заслуги към режима. Не всеки, които иска, може да се засели там. Разбира се, че ембаргото им действа, и то много. Северна Кореа никога не е била автономна държава, беше си колония на СССР, които им даваше евтини горива, суровини и пазара си, както и на нас. След 89-та икономиката им също се срина, а освен това имат и ембарго.

Спонсорирани публикации