Гришо с нова победа в Мелбърн, премина през корав словак

Първата ракета на българския тенис се класира за третия кръг на турнира
Обновена: 21 яну 2015 14:04 | 21 яну 2015 09:06, Елка Василева
32
Гришо с нова победа в Мелбърн, премина през корав словак
Григор Димитров. Снимка: БТА

Григор Димитров се класира за третия кръг на Australian Open, след като постигна победа над 99-ия в света словак Лукас Лацко след 6:3, 6:7(10), 6:3. 6:3

Този път нашето момче имаше известни трудности в срещата, като втория сет на практика го подари на своя противник, след като в най-важната си точка, в тайбрека, направи двойна грешка при сетбол на противника.

Следващият противник на хасковлията е финалиста от 2006 година Маркос Багдатис, който доста изненадващо елиминира намиращия се в страхотна форма белгиец Давид Гофен. Двамата са добри приятели и преди време често играеха на двойки заедно.

Двамата имат общо 6 мача до момента, в които българинът е постигнал 5 победи.

За последно те се срещнаха в Акапулко през миналия сезон, когато нашето момче по пътя си към трофея премина през кипъреца след 6:1, 6:4.

Подробности за мача четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Мария преди 9 години
За пореден път се убеждавам, че нас нищо не може да ни зарадва. Толкова дребни и жалки душици има по тая земя Българска! Как пък не се зарадвахте на един човек поне, който със собствени сили се опитва да постигне нещо значимо в живота си! Как не намерихте поне една хубава дума в бедните си речници! Защо, когато българинът е затънал в помия, всички реват, че някой друг им е виновен, а в момента, в който някой сам успява да се измъкне от нея - почвате да го мерите с шепи! Браво Гришка! Велик си!!!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИТи ако си от София тогава аз съм от Марс.
24
3
 
3
 
! Отговори
ot 18 преди 9 години
И въобще, това ли ви е проблема, мизерни души? Не се ли радвате на победата на един Българин?
23
2
 
2
 
! Отговори
До 20 ot 18 преди 9 години
Ха, ха, ти също не следиш тенис май? Отдавна мина стерилното време от миналото. Не са само българите организирани като футбол фенове. Пусни си един мач, примерно на Багдатис в Мелбърн, град с население от гърци повече от Солун, в който той е безумно популярен, тогава ще видиш АГИТКА!! Скандират точно като на футболен мач. Не казвам че одобрявам, даже напротив, просто констатирам фактите. Българите са много малко, всякакви са, и се опитват да го подкрепят, без мярка понякога, ама не са те единствени така.
22
2
 
3
 
! Отговори
До Billy Ray преди 9 години
Като няма за какво друго да се заядеш, реши да си го изкараш на агитката. Човек може да предположи колко си интелигентен, за да се възмущаваш така все едно свободното си време прекарваш в посещения на опера и балет...
21
1
 
7
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
Най-добрият български спортист!
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АлоУууу, словака е номер ............100(99).Вие нормални ли сте бе?Както казах миналата година 20-30 място за дришката до края на годината и "големи" мачлета с играчи около топ-100.За първото ще изчакаме а второто е ФАКТ!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 16Неразбирането ти че си ТРЕТА ръка човек си остава за твоя сметка без значение какво ти се иска.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 18Тотално не си в час с тениса!*** на корта имат поведение на футболна агитка и това е от край време в ***.Никоя друга нация няма подобно поведение край тенис корта.Естествено всичко е обяснимо като вземем предвид селския произход на ***.
17
2
 
4
 
! Отговори
е преди 9 години
Докато не изчисти непредизвиканите грешки поне до едно поносимо ниво асковският юнак ще има огромни проблеми. С такава игра и с късмет се стига до 3-ти 4-ти кръг от ТГШ, и толкоз. Имам и други забележки, но те са по-незначителни.
16
1
 
10
 
! Отговори
До Billy Ray преди 9 години
Ти явно не гледаш много тенис. Напоследък се правят агитки в този спорт от ВСИЧКИ. Това е тенденция, която не се харесва на традиционалистите и смущава играчите, съдиите все по-често отправят забележки към публиката... такъв е светът днес. Българите не са нищо, като агитка. А Григоров в Австралия има подкрепата на публиката, не само българската. Медиите не се фокусират много в него, заобикалят го, но хората го харесват.
15
7
 
5
 
! Отговори
Billy Ray преди 9 години
Самочувствието и простотията нямат общо. Балканските субекти са единствените които на тенис мач се държат като агитка. Няма по-ясен знак за мизерията на един народ който се самозабравя и изпада в екстаз заради тенис играч, до там че да не разбира колко неумесно и жалко е тяхното поведение.Агитките от тенис мачовете биват изгонени с шутове в задниците.
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента Димитров е най известния и преуспял българин в света от младото поколение. А това здраво нерви едни идеолизи, които искат да нямаме самочувствие и да се имаме за втора и трета ръка хора. Така по лесно ще ни убедят, че други народи или религии са" по висши" и трябва да приемем чуждото, да се отречем от род и националност, от идентичност.
13
11
 
9
 
! Отговори
Billy Ray преди 9 години
А, искам и да отбележа животинското поведение на българската публика, които си мислеха, че са на мач между Левски и ЦСКА. Само бучене през цялото време, и надвикване с другите които си мълчаха докато българите не прекалиха. Невъзпитани, арогантни, неуважителни към противника. Типични тъмни, примитивни балкански субекти.
12
4
 
25
 
! Отговори
защо бе юроде? преди 9 години
На плюещите Гришо, ще кажа нещо важно. Най-добрият белгийски тенесист вече отпадна и е 20-ти в световната класация. Белгия има всички условия да прави силни играчи. Но не се получава, но никой белгиец не плюе, както тука. Какво предлага България на Гришо, че да искате максимума от него? Нито база, нито пари, нито традиции в този спорт. Сестри Малееви бяха деца на хора. Радвайте се на Гришо, защото е по стойностен от селянина Стойчков.
11
9
 
6
 
! Отговори
Billy Ray преди 9 години
До НаблюдаващТук съм.Явно не си много наблюдателен, защото ако беше, щесе да видиш че с 300 мъки победи един посредствен тенисист. Не че противникът му беше слаб, но ако той реално се цели в топ-5 тази година както спомена, тогава подобни съперници трябва да ги омита за час време.И колко непредизвикани грешки направи? Срещу един по-сериозен противник ще ги плати (както винаги).Така че недей да хвалиш тенисист който не изневери на очакванията.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Треньорът му Роджер Рашид говори с невероятно уважение за него, не само като за тенисист - култура, поведение, казва че, е на високо ниво като човек и че, е "force to be reckoned with" (сила с която трябва да се съобразяват). Браво на момчето, добре представя българите на много нива. Браво, добре игра!!
9
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
коравия на кое място в ранглистата е?хаха корав бил ...нашия отпада от първия по-силен.тоя лацко всеки от топ 10 щеше да го отнесе с 3-0
8
20
 
9
 
! Отговори
Рязан Кольо преди 9 години
Браво ***! На теб само корав ти трябва да да стане от теб човек.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то пък и втори кръг са не мине ще е смешно. Гришо с времето ще става все по-добър, а на него ще му пускат по-слабли привници, за да го поставят високо и да се срещат силните на деня. АЗ под четвъртфинал не очаквам от него вече.....

Спонсорирани публикации