Гришо: Горд съм, че съм българин, обичам България!

Българските тенисисти излизат за победа срещу Люксембург
Обновена: 17 юли 2015 14:11 | 17 юли 2015 12:34,
37
Гришо: Горд съм, че съм българин, обичам България!
Снимка: Instagram

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се присъедини вчера към съотборниците си от националния отбор на България за гостуването на Люксембург в среща от втория кръг на турнира за купа "Дейвис" в група II зона Европа/Африка.

Той е категоричен, че единствената цел пред тима е победата, която ще прати възпитаниците на капитана Тодор Енев на бараж за влизане в по-горната група I.

Звездата на домакините Жил Мюлер пропуска срещата, което прави България фаворит, тъй като в състава от Люксембург има само един тенисист с точки за световната ранглиста - Уго Настаси, който е едва 673-и в класацията на АТП.

"Тук сме, за да победим. Това е нашата цел номер 1. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора и да подкрепя момчетата", каза Димитров, който е 16-и в света.

"Честно казано не познавам добре съперника. Не знам почти нищо за тенисистите на Люксембург, срещу които ще играем. Може би ще имам шанс да ги видя по време на тренировка, но като цяло не съм наясно какво точно да очаквам. Все пак най-хубавата част от тениса е, че можеш да импровизираш", каза Димитров.

Той е горд, че отново ще играе за България. "Много се спекулира с факта, че участието в националния отбор дава право на класиране за Олимпиадата в Рио, но за мен винаги е огромно удоволствие за играя за България. Обичам моята страна, горд съм, че съм българин и винаги се вълнувам, когато се връщам вкъщи", каза Димитров.

Хасковлията все още не е наясно дали при победа над Люксембург ще играе пак за България в решаващия бараж за влизане в група I в решаващия плейоф от 18 до 20 септември срещу спечелилия двубоя между Босна и Херцеговина и Унгария.

"Трудно е да се каже. Програмата ми е много натоварена, имам си приоритети и се концентрирам върху тях. Разбира се, бих желал да играя, но нека първо победим през този уикенд и след това ще видим", каза Димитров.

Димитър Кузманов ще открие мача за България днес от 17.00 часа срещу първата ракета на съперника Уго Настаси. След него на корта ще излезе и Григор Димитров срещу Жил Кремер.

За мача на двойки, който ще се проведе в събота, капитанът Тодор Енев е заявил Григор Димитров и Димитър Кутровски, но може да бъде направена промяна час преди срещата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че няма някой от люксембургците с място в АТП преди топ 600 че иначе провинциалистчето щеше да е отекло.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Клоуна пак изпълзя от дупката.
26
0
 
2
 
! Отговори
с преди 8 години
То кво му остава ,друго си беше да се гордее с турнири от ГШ и победи там ,но.....
25
3
 
4
 
! Отговори
мда преди 8 години
Сети се ,когато кариерата му отива към залязване.Е пак нещо щото можеше да се гордее ,че е руснак или русофил .i
24
0
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
obviously -you care .But in the mean time you don't care enough to learn HOW to use proper english
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
време е под тази статия /за красив и успял млад българин / всички завистливи дебели и грозни бг ''пичове' 'да се изходят .Бай *** балкански най обича да мрази,дебело шкембе и простотия са качествата на бг ''пичовете'' -така че мразете Григор ,айде..
22
1
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 8 години
о Анонимендо 21 да трябва да живее в Бг ,да не се занимава с тенис -защото няма държавата пари за спорт ,да арбот ив Хасковов за 500 лв и с това ще п рослави България по цял свят ...или просто ще е поредния роб на Бг робовладелец .абе защо следва мечтите си това момче ,бе защо не мизерства ,ама гордо в Бг бе...това ще те ощастливи ,ще те окрили и ти с 500 лв и той с 500 лв .важното е вуте да е зле...
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ви кажа, прави ми впечатление че каквато и фирма да облича нашите национални съзтезатели, били ти футболисти, волейболисти, тенисисти и т.н., екипите са толкова демоде, че няма накъде повече. Не могат ли да изработят един дизайн като хората.
20
0
 
7
 
! Отговори
ГРИШО?? преди 8 години
И защо Гриша, Гришо- ПОРУСНАЧЕНО.Казва се ГРИГОР.Тогава е по-близо до името ГРЕГЪРИ.Постоянно си спомням за ГРИША Филипов, как говореше на конгерси и слова на ЦК на БКП ПОРУСНАЧЕНО.Защо окепазявате момчето с това "Гришо"...Има си име Григор!!
19
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ-ЛЕСНО от всичко е да се ГОрдееш,че си Бг и да Обичаш БЪлгария и да живееш в ...Маями ...примерно!!!! 😄😄😄😄😄😄
18
5
 
6
 
! Отговори
KOI преди 8 години
Браво и успех. А на завистливите ***, които го хранят без да знаят защо, за изненада също ще пожелая да станат между 20-те най-добри в професиите си!
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз се гордея ама като се събудя чета три молитви затова, че господ ми даде куража и бай Тошо ритника за начална скорост.
16
9
 
10
 
! Отговори
= преди 8 години
Завистлив народ,момчето колко е успяло,а вие пак намирате ,за какво да се хванете,говори развален български,аз се обзалагам,че ти говориш по зле от него български,той си говори доста добре дори.Завистлив и *** народ,заради такива като вас хората не смеят да кажат,че са българи в чужбина.
15
5
 
5
 
! Отговори
Edin bashta преди 8 години
Bravo Grisho,bravo moeto mom4e,bih se gordql s teb ako mi be6e sin,no SVQSTNITE BULGARI se gordeem s teb .HVALA.Ama I da ti kaja 4estno,malko ti zavijdam za Masha
14
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гриша, не обръщай внимание на хейтърите и платените червени драскачи. Дръж се и напредвай. Всеки твой мач изживявам все едно играя аз. България и истинските българи се гордеем с теб !
13
9
 
7
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
Не думай бре :-)Горд ... дрън дрън яринамного е лесно да се правиш на горд българин от чужда странаЕла тук в Абсурдистан и ми кажи че си горд ... че те държавата те ограбва всячески Не му завиждам, радвам се че е успял, ама да не ни говори глупости, че става дразнещо
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпоооооо!
11
6
 
10
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
До българинами гордеем се с този успял млад българин ,представи си -с тебе дебел грозен злобен неуспял в живота ''българин '' ли да се гордеем :))плюй още Гришо е от типа мъже ,които успяват в живота и е харесван от жените .Ти си от типа бай *** ,друс друс шкембето и си пооправи мутрата ,че е късно за възпитанито ти..
10
13
 
9
 
! Отговори
българин преди 8 години
*** се гордеел, че бил българин. Ама, следващият път, дали щял да играе за България, не било ясно, щото много му била натоварена ЛИЧНАТА програма. Сега, ние, дали да се гордеем, че *** е българин?
9
9
 
8
 
! Отговори
8 преди 8 години
ЗА ТОВА ЛИ ,МИЛО ,ГОВОРИШ РАЗВАЛИН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК?!

Спонсорирани публикации