България с 14 медала от Световна купа Варна 2024

На татамитата излязоха 326 киокушин състезатели от 29 страни
0
България с 14 медала от Световна купа Варна 2024

Много приповдигнато настроение, емоции, оспорвани, интересни и зрелищни срещи предложи Спортна купа Варна за юноши, девойки и кадети. Тя се проведе на 2 юли в Камчия и изправи над 300 киокушин състезатели между 14 и 21 години в надпревара за престижните медали. България се включи в турнира с 60 родни киокушин състезатели, а положителната равносметка за страната ни са 14 шампиони с 2 златни, 4 сребърни и 8 бронзови медали.

Гордостта за родината ни донесоха кадетите /категория 18-21 г./ Моника Стоянова и Виктор Колев, които спечелиха златните медали за страната. Сребърните медалисти са Йоана Дафинкчиева, Александра Иванова, Християна Димитрова и Кристиян Велков.

Сред претендентите за медалите бяха представители на общо 29 държави, сред които Бразилия, Боливия, Япония и Чили, а също така и киокушин състезатели, които пристигнаха чак от САЩ и Норвегия, за да вземат участие в престижния турнир. С най-добро представяне на Световна купа Варна 2024 и най-много медали - общо 34 се откроиха представителите на Казахстан. Втори по брой отличия в отборната класацията с 14 медала се наредиха родните състезатели от България, а на трето място в състезанието с 3 медала застанаха представителите на Унгария.

Световна купа Варна 2024 за юноши, девойки и кадети между 14 и 21 години се организира като част от разнообразната програма на 18-ия Международен лагер по бойни спортове в Камчия, който стартира на 1 юли и ще продължи до 7 юли включително. Той е единствен по рода си в световните бойни спортове и се организира се от Международната професионална лига на KWU и Българската карате киокушин организация. Тази година в него ще се включат близо 2000 участници от цял свят, които ще имат възможност да тренират кикбокс, киокушин, кудо, иайдо с едни от най-големите имена в бойните спортове като шихан Акира Масуда, шихан Семи Шилт и Ернесто Хуст, Алберт Краус, световноизвестните бойни майстори шихан Франсиско Фильо, шихан Глаубе Фейтоса, сенсей Евертън Тейшейра, сенсей Тариел Николейшвили и сенсей Захари Дамянов.

Спортните страсти по време на лагера ще продължат с още интересни тренировки и събития. На 4 юли ще започне и големият турнир Световна купа KWU SENSHI за аматьори, в който ще участват 40 състезатели от 18 държави. Турнирът ще се проведе в рамките на 3 дни и в 5 категории, като финалите може да гледате на живо на бойната галавечер SENSHI 22 на 6 юли от 18:30 часа на плажа пред ресторант „Море“ в  к.к. „Св. Св. Константин и Елена“. Бойната карта на събитието може да откриете на senshi.com, а билети за бойното шоу може да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg.

Световна купа Варна се организира по време на XVIII международния летен лагер по бойни спортове със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър”, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари