Непотопяем самолетоносач – в Крим ще има Ту-22М3

Заплашена ли е Румъния заради базата на ПРО на САЩ?
Обновена: 23 юли 2015 15:15 | 23 юли 2015 12:57, Елка Василева
395
Непотопяем самолетоносач – в Крим ще има Ту-22М3
Снимка: архив, Reuters

Русия ще отговори адекватно на изгражданата база за американски противоракети в Румъния - в най-близко време ще разположи в Крим ескадрила бомбардировачи Ту-22М3, въоръжени със стратегически ракети, пише "Взгляд", като се позовава на министерството на отбраната в Москва.

Тази година в румънската база Девеселу ще започне да носи бойно дежурство комплекс от системата за ПРО на САЩ с 24 противоракети Standard SM във вариант земя-въздух. Според руското военно ведомство тази база ще е сред първите мишени за руските ударни средства, ако САЩ атакуват Русия, уточнява електронният вестник.

Руските самолети, разположени в Крим, ще могат да нанесат удар по базата в Румъния, без да навлизат в зоната на местната противовъздушна отбрана, уверява ген.-полковник Виктор Есин, бивш началник-щаб на руските стратегически ракетни войски. Бомбардировачите ще могат да поразят всяка цел на румънска територия, подчертава изданието.

Ту-22 М3 могат да носят свръхзвукови управляеми ракети и въздушни бомби с обикновен или ядрен заряд, напомня "Росийская газета".

Руското министерство на отбраната изтъква, че "обсегът на Ту-22М3 и на ракетите му се простира далеч извън акваторията на Черно море". С оглед на тези бойни възможности основни потенциални цели на стратегическите бомбардировачи в Крим ще бъдат корабите, плаващи в Източното Средиземноморие. Колкото до противоракетите в Румъния, Русия ще може да ги унищожи и с други средства, коментира за "Взгляд" политологът Константин Сивков.

Разполагането на Ту-22 в Крим ще е асиметричен отговор срещу противоракетите в Румъния, целящ главно да разшири възможностите на Русия в региона - "Крим е непотопяем самолетоносач", допълва военният експерт Андрей Фролов.

Базата в Румъния не заплашва сериозно Русия и противоракетите там са "по-скоро хипотетично оръжие. Както и отговорът. Тече информационна война, придружена с игра на нерви, надуване на мускули", твърди пред "Взгляд" аналитикът Вадим Козюлин.

"Румъния се озова в списъка на целите - американците изложиха своя партньор на удара на руската ракетоносна авиация", пише "Независимая газета".

След първата ескадрила Русия ще разположи догодина в Крим цял "морски ракетоносен въздушен полк" Ту-22М3 - "много сериозни оръжия", а може би и повече. "Всички разбират добре, че ако обстановката пределно се нажежи, на полуострова ще се появят и (ракетни комплекси) "Искандер", и то в достатъчни количества", се казва в материала.

"Румъния, наредила се сред приоритетните цели - или онова, което остане от нея, със сигурност няма да е страната победителка в евентуална война", заключава "Независимая газета".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НФБСамолетоносачите от 10тина години служат само за сплашване на "камиларите",вече са твърде уязвими и дори САЩ ги вади от бойно дежурство
25
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пиандурниците пак са изпаднали в абстиненция и им се привиждат фантастични неща!
24
6
 
37
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименСащ унищожава Европа и съсипва еврото..сащ няма нужда от ЕС..Еврото е опасно за долара. .
23
21
 
24
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
От край време Русия винаги се е готвила за война и наличието на нови и нови оръжия показва това ! Имперските амбиции на руското ръководство прозират отвсякъде и сега само търсят повод, за да се намесят там,където никой не ги иска! Ктрайно време е да се оттеглят от Украйна,ама не го правят...
22
15
 
53
 
! Отговори
с хляб и сол преди 8 години
Ако днес руските войски пресекат Дунава и навлязат в България, да ни освободят от деформаторския блок и от герб, от *** на Сорос, от игото на брюкселската хунта и на Нато, и да изпратят плевела на заточение в Сибир, аз с удоволствие ще ги посрещам с хляб и сол!
21
4
 
23
 
! Отговори
т преди 8 години
а някакъв успешен икономически модел няма ли да предложат някога, от това по-голямо оръжие няма
20
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РФ няма сили да се състезава с НАТО
19
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сороси,хайде скачайте пред мониторите,че има тема за Русия да заработите малко долари с оплюване срещу омразната ви Русия,че да изкарате нещо от американскатаамбасада и дедо сорос,че имате кинти за евтина дрога и нови батерии за вибратора
18
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Адекватният отговор на Румъния. за разположената ескадрила Ту-22М3 в Крим, да бъде разполагане на F-22 Раптор на територията на базата.
17
1
 
42
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Заради Нато и Американските бази,плюс чуждите навлеци,плюс бежанците България няма нужда да бъде нападана от никой....достатъчни са нашите които завличат(благодарение на либерал-демокрацията) България завинаги в "тресавището"....
16
4
 
48
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Някой готов ли е да се жертва за държавата ЕС? (знам, че няма такава)... Та каква хурка може да яде ЕС заради САЩ ми е бедна фантазията... Разбирасе, дано никога това не се случва.
15
5
 
51
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До тРусия и Китай трябва да разполагат със самолетоносачи в атлантическия океан. .това трябва да е огледален отговор на Фашагите от сащ руско китайските банки трябва да изхвърлят долара.
14
3
 
43
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
И БЪЛГАРИЯ КАТО РОМЪНИЯ Е ОБЕКТ НА ВНИМАНИЕ НА РУСКАТА АВИЯЦИЯ.И НИЕ СМЕ МИШЕНА ПРИ НЯКАКЪВ КОНФЛИКТ,А МОЖЕШЕ И ДА НЕ Е ТАКА АКО НИ УПРАВЛЯВАХА ДОСТОИНИ И ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ.
13
27
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само кремльовците може да вземат една успешна туристическа дестинация и да напраявт от нея военна база :))) това не им е сефте
12
9
 
65
 
! Отговори
по-спокоен преди 8 години
Винаги се чувствам по-спокоен, когато близо до България, на Крим, има руски бойни самолети ТУ-22М3, руски бойни кораби и се състои пуск на руски балистични ракети. Защото те осигуряват мира. От края на Втората световна война, руски самолети, кораби и ракети не са бомбардирали никого и не са убивали цивилни. Докато Нато и Сащ се занимават само с разпалване на войни. Нато и Сащ произволно бомбардират, когото си искат и масово убиват мирно население, включително и малки дечица.
11
48
 
23
 
! Отговори
... преди 8 години
Руснаци, най-тъпите животни на планетата ! Европа: Ние ще построим стена да се пазим от вас, в случай че ни атакувате. Русия : Как така ще строите стена това е нечувано. В такъв случай ние ще съберем десетки стенобоийни съоръжения по границата на вашата стена в случай, че вашата стена тръгне да ходи на някъде ! *** ***, ама какво да очаква човек от пияна нация, която вярва на бесен лилипут .
10
27
 
23
 
! Отговори
! преди 8 години
Стандартните руски глупости, единствения истински ефект ще бъде, че тука ще получат *** от радост :-)
9
29
 
19
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Пффф, от Кремъл нещо ново няма ли да измислят ? Тоя техен филм го въртят от 70 години насам, сменят само куклата, наречена президент. Скучни са вече.
8
36
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как по-точно системата за ПРО (противоракетна ОТБРАНА) заплашва Русия? ***, пияни мужици...
7
7
 
26
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Противоракети в Румъния,налагат поставяне на ракети в Крим,това не е ли нещо безмислено?

Спонсорирани публикации