Лоша козметика - как да познаете, че трябва да я смените?

Сърбежът и зачервяването не са нормални
12 фев 2020 21:19, Иванка Гъркова
0
Лоша козметика - как да познаете, че трябва да я смените?
Pixabay

Бихте ли си купили козметика, ако ви хареса рекламата за нея? А колко често ползвате крем за лице, препоръчан ви от приятелка? Много жени са склонни да ползват продукти, за които има добри отзиви. По този начин смятат, че са направили правилния избор, но невинаги са прави.

Понякога това, че определен шампоан придава обем и блясък на ваш познат, не означава, че ще има същото действие върху косата ви.

Вместо да четете ревюта в интернет, първо проверете дали козметиката, която използвате в момента, е за вашия тип кожа. Ако не сте се посъветвали с дерматолог, много вероятно е да полагате неправилните грижи, които да причинят някои кожни проблеми.

Ако даден продукт не е за вас, то това ще си проличи по кожата. Ето 4 признака, по които да познаете, че трябва да смените козметиката с друга:

Раздразнение

Ако след всеки продукт за грижа за кожата усещате раздразнение, това може да е знак за негативна реакция на органа спрямо козметиката, с която го третирате. В някои редки случаи този дискомфорт може да се дължи на лошото време навън. Понякога от рязката смяна на топло със студено може да усещате сърбеж, но след време това отминава.

Ако на следващия ден след използването на продукта, раздразнението не се успокои, по-добре спрете да го използвате. Може да потърсите нежен измиващ гел и хидратиращ крем или да се консултирате с дерматолог, защото най-вероятно кожата ви е станала по-чувствителна и се нуждае от по-специфична грижа.

Още признака, че козметиката ви е неподходяща четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации