Зеленски: Десетки хиляди души са убити в Мариупол

Украинският президент помоли Южна Корея за военна помощ
11 апр 2022 14:28, Елка Василева
379
Зеленски: Десетки хиляди души са убити в Мариупол
Снимка: архив, БГНЕС

Десетки хиляди души вероятно са били убити при руския щурм на град Мариупол в югоизточната част на Украйна. Това заяви днес украинският президент Володимир Зеленски в реч пред южнокорейския парламент и помоли Сеул за всяка военна помощ, която може да предостави, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Мариупол е унищожен, има десетки хиляди убити, но въпреки това руснаците не спират своята офанзива", каза Зеленски във видеообръщението.

Агенция Ройтерс отбелязва, че е потвърдила широкообхватни разрушения в Мариупол, но не може да провери достоверността на оценката на украинския президент за броя на убитите в града, който се намира между контролираните от проруски сепаратисти източни части на Украйна и анексирания от Русия Крим.

Зеленски не уточни какви оръжия са необходими, но каза, че Украйна се нуждае от разнообразна военна техника, включително самолети и танкове.

"Република Корея може да помогне на Украйна", каза той, цитиран от информационната агенция Йонхап. "Южна Корея притежава военната техника, която може да спре руските кораби и ракети", добави украинският президент.

Министърът на отбраната на Южна Корея Со Ук и министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников са провели телефонен разговор в петък по молба на Резников. Той е благодарил на Со за изпратената хуманитарна помощ и консумативи и е помолил Южна Корея да изпрати противовъздушни оръжия, съобщи днес министерството на отбраната в Сеул.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
16
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 2 години
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие Войната вече не можеше да не започне.
188
1
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Аз таен путинoфил
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие нормол ли сти? Да ви чентитя зельоь ама изапада вече се отказа от него.
186
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това е да бъдеш нещастен нереализиран бункерен гном - торба с комплекси. Но по долни са тези които го боготворят. В цялата история има само едно хубаво нещо. Работата, която не се довърши на на 10Ноември89 година сега е на път да се осъществи.
185
10
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Мда, пропутинските *** започнаха да пишат с моето име , т.,е да си служат с лъжа !!!____Типично за тирани като путин и неговите слуги !!!
184
9
 
1
 
! Отговори
Добър си е Зеленски преди 2 години
Я КАК КАРА ПУТИН ДА ЗЕЛЕНЕЕЕ ОТ ЯДОВЕ И МЪКА ....ОТ ТАЯ "ОПЕРАЦИЯ" УЖ "ТРИДНЕВНА"...ХА,ХА,ХААААААА....АМА , МАЙ ОТИВА НА ТРИМЕСЕЧНА ВЕЧЕ....ДАКО КАДИРОВ ГО ЧЕШЕ ПО ТРЪТКАТА И ГО УСПОКОЯВА С ОБЕЩАНИЯ....!
183
3
 
9
 
! Отговори
Зеленски е оксиморон преди 2 години
Комедиен актьор-главнокомандващ президент.. Това е пародия! Кой и какъв акъл отиде да гласува за този шут!?? КОЙ ??!??! Необяснимо по каквато и да е логика! Но следващо пропагандата, спонсорирана от САЩ "Слуга на народа".. украинците и те като Падингтън не могат да направят разлика между реалност и филм!!! Жалко за народа и държавата! Много жалко! Спонсорите САЩ, потриват ръце, понеже поредната замислена и спонсорирана война се случи.. Путин нямаше избор, понеже Русия беше следващата в списъка.
182
2
 
11
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
Това, което видях за 1 месец е - Европа и Нато провокират Русия, руснаците си го изкарват на Украйна. Всички надъхват украинците да се бият, но никой не им помага. (не заслужават) Сега дори и да загубят Руснаците ще сринат Украйна със земята. За това обвиняеми ще бъдат Европейските лидери и СаЩ
181
7
 
10
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 2 години
Руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал "Русия 24" каза, че специалната операция в Украйна е предназначена да сложи край на курса на САЩ да доминират в света.
180
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски смело ще защитава биолабораториите на Хънтър Байдън и ще се бие до последния украинец!
179
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ и КИТАЙ ще решават съдбата на русия .
178
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да бъдеш слабoyмен...:точка 1.Твърдиш,че в Украйна няма нацисти...
177
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потърсете клипове в YouTube с Борис Немцов и Джохар Дудаев и ще видите откога... Русия и Путин са замисляли тази война с Украйна... Пoдлостта на руснаците е пословична...
176
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гуци, давай!
175
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакъв мъж не е.Прави каквото му наредят.
174
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземи разходи Байдън и Джонсън малко из града да видят и те, ако може без охрана и бронежилетки
173
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да бъдеш слабоумен... точка 1: Твърдиш, че Русия чисти Украйна от нацисти.
172
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 203Изобщо не го смятах за Човек Зеленски, ама се показа като мъж, не отстъпи и сантиметър на рашките..... :)))
171
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кървави сатрапи, спрете се. Толкова хора избих те и за какво? За територии, та вие колко и територии да имате ги превръщате в концлагери
170
9
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Духай супата номер 203. Украйна ще победи.