Макрон: Задачата на Европа е да попречи на Русия да спечели войната

Не участва в конфликта, за да не го разшири
24 апр 2023 06:30, Александър Попов
208
Макрон: Задачата на Европа е да попречи на Русия да спечели войната
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че основната задача в конфликта между Русия и Украйна е да се попречи на Русия да спечели. Той заяви, че европейските държави не участват пряко в конфликта, за да предотвратят разширяването му.

"Това е една от нашите занимания от самото начало. Ето защо ние не участваме в този конфликт. Нашата задача е да помогнем на Украйна да устои с всички сили, да не позволим на Русия да победи, да не разширяваме този конфликт", отговори Еманюел Макрон на въпрос на читател на вестник "Le Parisien" дали конфликтът в Украйна може да стане "глобален".

На 18 април агенция Bloomberg съобщи, че Макрон ще се обърне към китайския президент Си Дзинпин с мирен план, който може да помогне за започването на преговори между Русия и Украйна.

Френската стратегия предполага, че те биха могли да се проведат още това лято. В коментар на тази информация китайската страна изрази подкрепа за всички инициативи, които допринасят за възобновяване на преговорите между Русия и Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
7
 
! Отговори
Русия преди 1 година
печели не само войната с или без вашите задачи. Русия е независима и самодостатъчна.
187
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макроне, виж какво става в твоята държавица, после давай акъли на Европа
186
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задачата на Европа трябва да бъде благоденствието на хората,а не оръжие и война.
185
0
 
7
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Тоя оти не си гледа бабичката, че току виж намерила по-млад от него ученик.
184
0
 
8
 
! Отговори
Увредиха Европа преди 1 година
Вдигането на ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ Е НЕЗАКОННО> НАнесени са жестоки увреждания на биосферната охрана. Десетки милиоини в Европа са блокирани на опасни работни места. Облъчват ги с камери,скенери,улстравиолетова радиация..Интерес от вдигане на пенсионната възраст имат предимно издържани с ограбвани милиарди от народите БЮРОКРАТИ>
183
1
 
4
 
! Отговори
Макрон бълнува! преди 1 година
На Макрон още не му станало ясно, че не Европа, а Пентагонът е този, който може да попречи на русия да спечели войната срещу Украйна, защото е безподобна космическа сила...
182
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един макарон в париж където ври и кипи от протести срещу него не може да казва какво да прави европа.
181
0
 
11
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
По принцип, работата на *** и подобните му, по подразбиране е да осигури добруването на народа си, в рамките на изборното си овластяване. Това би трябвало да важи за всяка изборна позиция, която е овластена, в рамките на държава, или на евросъветския съюз. И ако не се случва, тия хора би трябвало да бъдат преследвани, понеже някак си не върви да си убил бизнеси за маса пари, покрай ковидя, ама да им даваш помощи. И да даваш помощи на втората най-корумпирана държава на континента Европа,
180
0
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Задачата по принцип на ***, а и на себеподобните му, на избирателни позиции е, да осигурява благото на народа си в рамките на дадената му власт. Всичко друго може, и следва да се тълкува като предателство, ако не изпълнява изначално заложеното. Толкоз. А *** на неизбираеми позиции, които взимат решения касаещи много хора и много милиарди, ще трябва да видят някой ден съд. В който да обясняват решенията си. У нас е почти същото, но и тук, и там, съд няма. Поркуратура има, ама файда?
179
1
 
18
 
! Отговори
публикувано преди 1 година
" Вече е въпрос на време за Украйна САЩ да я откачат от своите системи на дотации, виждат края й ....
178
0
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 1 година
До Анонимен 172 : БРАВО! един се сети да пише, че украйна е исконна българска земя! Гроба на Кубрат е там!!! Брат му е основал Киев, носещ името му Кий .... Много писаници от прости хора, мислят за укрите и руснаци, но за българите - НЕ!
177
2
 
13
 
! Отговори
Серьожа преди 1 година
Защо този тарикат - любител на бабините ласки, не прати френския легион срещу руснаците? Скоро ще има огън и жупел и всичко ще свърши с капитулация (е и с някои споразумения за хорски очи).
176
1
 
14
 
! Отговори
Серьожа преди 1 година
Сина ми (въспитаник на столично руско училище) е говорил със случайни украински връстници (17г), които е срещнал в центъра на София и завързал разговор с тях. Те споделили, че в Бг се чувсват в безопасност и, че в Украина техни връстници ги отвличат от улицата и ги водят на фронта.
175
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За минските споразумения нещо казал ли е??.. "Гарантите на мира" Франция и Германия...
174
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На практика Русия се бие за НЕспазването на Минските споразумения под които и френския подпис стои. Франция се е подписала там.
173
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЗ НЕ ЗНАМ НЯКОЙ ГРАЖДАНИН НА ес ДА Е ГЛАСУВАЛ ЗА ТАЯ ЗАДАЧА...
172
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В МОМЕНТА ГИНЕ РУСКО НАСЕЛЕНИЕ УКРОРЕЖИМА Е МОБИЛИЗИРАЛ РУСКОЕЗИЧНИТЕ И ГИ Е НАСИЛА ПРАТИЛ НА ФРОНТА... ИМА КЛИПОВЕ КАК АРАБИ, АМЕРИКАНЦИ И КАКВИ ЛИ НЕ СЕ БИЯТ НА УКРАИНСКА СТРАНА. ТАКА ЧЕ МАКРОН ЛЪЖЕ ЧЕ ЗАПАДА НЕ УЧАСТВА ВЪВ ВОЙНАТА. ТЕ Я ПРЕДИЗВИКАХА ТЕ ЗАБРАНЯВАТ МИРНИТЕ ПРЕГОВОРИ ТЕ СЕ И БИЯТ.
171
4
 
22
 
! Отговори
Антирусофоб преди 1 година
Задачата на Европа, Макароне, е да си гледа инфлацията!! :( Да гледа благосъстоянието на своите собствени граждани, които непрекъснато обедняват и уж са гласували за *** си правителства! Да си гледа бежанците и престъпността по улиците, които непрекъснато се увеличават! :( А не да изпълнява мръсната политика на чичо Сам зад океана, който в цялата история е забогатявал от войни и пълнил гуша за чужда сметка. Идва Видов ден обаче!
170
4
 
29
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Украйна не може да спечели война срещу Русия - това на Макрон би трябвало да му е ясно. ЕС можеше да бъде посредник за спиране на войната, а вместо това прави всичко по силите си войната да продължи колкото се може по-дълго. От това губи на-ймного украинският народ. Колкото по-дълго продължава войната, толковa повече жертви и разрушения ще има.
169
1
 
17
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Мисията невъзможна.