Украйна дава зор на САЩ, иначе има "голяма опасност" да загуби войната

Конгресът на САЩ бави отпускането на спасителна помощ
251
Украйна дава зор на САЩ, иначе има "голяма опасност" да загуби войната
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски каза днес, че забавянето на помощта от САЩ за Киев, която се обсъжда в Конгреса, би довело до "голяма опасност" Украйна да загуби войната, започната от Русия с инвазията през февруари миналата година, предаде Ройтерс.

Агенцията определя изявлението на Андрий Ермак като едно от най-откровените на високопоставен представител на украинските власти в контекста на витаещата несигурност около бъдещата спасителна помощ за Украйна от страна на САЩ и ЕС, като се има предвид, че не се вижда краят на бушуващия конфликт с Русия.

"Ако помощта, която сега се обсъжда в Конгреса, бъде просто отложена,... това предполага голямата опасност ние да останем в същата позиция, в която се намираме сега", каза Ермак на английски пред аудиторията си във Вашингтон. "И, разбира се, много голяма е вероятността да бъдем неспособни постоянно да отвоюваме територии, като съответно съществува голяма опасност да загубим войната", добави той.

Вчера представители на Белия дом казаха, че изтича времето и се изчерпват финансовите средства за подпомагане на Украйна.

Правителството на американския президент Джо Байдън поиска през октомври от Конгреса на САЩ близо 106 милиарда долара, за да финансира амбициозните военни планове на Украйна и Израел, както и за подсилване на сигурността по границата с Мексико. Републиканците, които контролират Камарата на представителите, макар и с малко мнозинство, обаче отхвърлиха пакета от помощи. Представители на администрацията на Байдън все пак още се надяват, че основният пакет от средства ще бъде одобрен, отбелязва Ройтерс.

Ермак посочи, че спирането на пряката помощ от американския бюджет би било проблем.

"Естествено, без тази пряка подкрепа от (американския) бюджет ще бъде трудно да удържим... същите позиции, на които сме сега, както ще е трудно и за хората наистина да оцелеят... в условия на продължаване на войната", отбеляза началникът на президентската канцелария. "Ето защо е от изключително, жизненоважно значение тази помощ да бъде гласувана, и то колкото се може по-скоро", каза още началникът на канцеларията на украинския президент.

Ермак направи изявлението по време на второто си посещение във Вашингтон в рамките на броени седмици, отбелязва Ройтерс. Той каза, че ще настоява пред американския Конгрес и правителство да обърнат внимание на жизненоважното значение на одобрението им за новия пакет помощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
28
 
! Отговори
Бойкот на ОLX преди 9 месеца
Целта на краварите е да отслаби Русия, а средството в случая са укротАпаците...
22
1
 
18
 
! Отговори
бай Пешо преди 9 месеца
да де, ама то вече нема нужда от никаква помощ...просто защото бивша Укриана вече загуби войната. Укровермахтът така беше обработен и опpacкан, че всякаква негова каквато и да била "офанзива" е безсмислена. Армията на РФ го изигра. Точно както Червената Армия изработи едновремешния наци-вермахт преди има-няма 80 годин... :)
21
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За Украйна войната е загубена отдавна, още от момента, в който украинските фашисти изгориха живи 50 човека в Одеса, включително и българи, и започнаха да убиват деца в Донбас.
20
3
 
44
 
! Отговори
Българка преди 9 месеца
Не бил Александър, а Олександър. Не бил Владимир, а Володимир. Не бил Кирил, а Кирило. Не бил Сергей, а Сергий. Тези украинци са бетер от македонците. Измислена нация.
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи! Украйна Реално,ако беше Сама започнала " война" срещу Русия! Щеше да я загуби При всички случаи! Но понеже Русия я започна и то Не без Причинно.Пак Ще я Загуби! Ако ще и САЩ да я " въоръжи" с " космически оръжия"!-:) Една държава която произвежда оръжие,като Русия И ,вади от " склада" каквото е нужно според случая Оръжие и Действа! Не очаква да и го " доставят"! Та няма как да Загуби война с Когото и да било!-:)Престъпният Режим в Киев,ще Падне скоро! Евреина ще обере Нигативите!-:)
18
1
 
8
 
! Отговори
ОООИЕ преди 9 месеца
стига сте писали глупости та нали ще пратим 3-то бетеера които имаме няма начин украина да загуби с тях.
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защото Австрийците говорят немски, кажи на приятеля си!
16
2
 
17
 
! Отговори
Ресто преди 9 месеца
Искат от САЩ оръжие, за да го препродават на Хамас.
15
3
 
25
 
! Отговори
Ха ха преди 9 месеца
Това е идеята. Ако укрофашистите са смятали, че САЩ ще ги подкрепят до края срещу една ядрена сила, значи белото наистина им е в повече. Тия са по - зле или от нас.
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
При нас е още по-зле ! Посолството и Сорос си искат парите за пропаганда обратно с лихвите !
13
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чакай малко, САЩ къв го играе чак тук в източна Европа?
12
3
 
23
 
! Отговори
Разширител преди 9 месеца
Украинците защо говорят руски? За един приятел питам...
11
8
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
До До 1/ НА СНИМКАТА СИ Е ТОЧНО УКРАИНЕЦ! РУСНАЦИТЕ СА С ПО-ТУМБЕСТИ МУТ-РИ!
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Авдеевка падна ли вече? Контрасоса май не е в посока Москва, а наопаки- към Берлин.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Гебрейесус. Искат да крадат пари.
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега аз не разбрах, Украйна ли воюва с Русия или САЩ с Русия? Или Зеленски обвинява америка, че заради тях ще загуби.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 1. По-скоро е изпаднал наемник. Обаче на тебе навсякъде ти се привиждат руснаци нали ?
6
0
 
28
 
! Отговори
Гебрейесус преди 9 месеца
На тези не им увря главата. Съвсем искат да се затрият.....
5
15
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ВЯРНО Е !! РЕПУБЛИКАНСКИТЕ КОМУНИСТИ СА ЗА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И МНОГОКРАТНО НАМАЛЯВАХА ПЪРВОНАЧАЛНО ПРЕДЛОЖЕНАТА ПОМОЩ ОТ БЕЛИЯ ДОМ!
4
15
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 9 месеца
На снимката е чист руснак.

Спонсорирани публикации