Каракачанов за трагедията в небето: Не са виновни военните, виновни са политиците

Който храни чужди армии - погребва своята, заяви бившият военен министър
16 сеп 2024 21:48, Красимир Ангелов
58

След нелепата загуба на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, въпросът какво е довело до трагичния инцидент на "Граф Игнатиево" все още остава без официален отговор.

"Защо от 13 самолета летят само 4 от L-39 - учебно-бойните ни самолети. Не са виновни военните, виновни са политиците. Военните, когато наближи изтичането на един самолет, своевременно информират Щаба на отбраната, оттам - министъра на отбраната. Той е този, който трябва да осигурява необходимите средства за армията за поддръжка на техниката", коментира лидерът на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите му министрите са изпълнители на външно-партийни политически поръчки. Той е на мнение, че трябва първо да подсигурим собствената си армия, а ако имаме нещо излишно - да го продадем и пак да го вложим в нашата армия.

"Който храни чужди армии - погребва своята армия. Намерихме 80 млн. лв. за Украйна да им подарим, да водят война, която няма нищо общо с нас, но не можем да намерим 20 млн. лв. да си поддържаме реактивната учебно-бойна авиация", каза Каракачанов пред Bulgaria ON AIR.

"Самолет, който се движи с 500 км/ч при такава ниска пределна височина - става въпрос за части от секундата, които водят до фатални последствия. Не ми се иска да вярвам, че някой е дал команда да се поема този риск", посочи лидерът на ВМРО.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от Образование
Вълчев: Виждам склонност да се спекулира с темата "Образование"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
:( преди 1 ден
Каракачанов да не сравнява несъпоставими неща. Българското население в Украйна никак не е малобройно. Поддръжката на войската е нещо съвсем друго. Отделно стои и въпросът защо страни като Австрия и Швейцария са обявили вечен неутралитет, а ние сме на всяка манджа мерудия?
48
0
 
0
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 ден
"Зелените"са виновни искали да сложат батерий на самолета ама не успели!
47
0
 
2
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 ден
кажи нещо престъпнико за хартиените самолети за няколко милиарда.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ЖАЛКО! - НАТОВЦИТЕ ЗАТРИХА ОЩЕ ДВАМА БЪЛГАРИ. КАТО КАЗВАМЕ ЗА УКРИТЕ "ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ", ЗА НАС ВАЖИ "ДО ПОСЛЕДНИЯ ЛЕТЕЦ".
45
0
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 1 ден
Ами гледах видеоклип и ако някой не си е играл да го монтира, имаше два взрива. От там самолеътът влезе в свредел. И за 2 секунди падна на земята. Ти получаваш повреда на 2-3 секунди от Земята. Как да катапултираш? Ако е равен полет и се подпалиш, има време за катапулт. Ама надолу с главата на секунди от Земята, как да стане? А и не всеки катапулт може да спаси при излитане или кацане, оше по-малко в подони ситуации.
44
0
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 1 ден
Имаше взривове в самолета по някаква причина. Може и пилотска грешка да е ниска скорост и после опит за измъкване. Друго ми е интересно. Това са чешки самолети, не руски. Защо от 32 сме оставили само 4? Това е целенасочено унищожаване на авиацията ни. Не може да даваме 2 млрд за хартиени самолети, а да не може да поддържаме тия Л39!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ПОЛИТИЦИТЕ ЛИ ВЗРИВИХА САМОЛЕТА? - САМОЛЕТА СЕ ВЪРТИ ПОЛОВИН МИНУТА ВЪВ ВЪЗДУХА И НИКЪДЕ НЕ ПРОБЛЯСВАШЕ НИЩО, САМО ПРИ ПАДАНЕТО ПРОБЛЯСНА НА 2 МЕСТА. А ЗАЩО СА КАЗАЛИ ДА СЕ ИЗТРИЯТ ЗАПИСИТЕ?
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 37 самолетите са подарени на Украйна ,от ПП и Тагарев
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
То политиците карат самолети,тия като се водят инструктори що не им работят катапулти и къде са им парашутите
40
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 ден
Тумбак Воевода е виждал само пътническия салон на самолет,нищо не разбира от авиация,но всекидневно коментира.Летят само 4 самолета,защото това е учебен самолет.Когато са закупени в периода 1986-1990 год. България разполагаше в пъти повече изстребители и съответно се подготвяха в пъти повече пилоти.Сега 4 самолета са достатъчни за намаления брой обучаваши се пилоти.Елементарно е,но Краси да си пита.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Политиците винаги са виновни за всичко. Поздрави, гений.
38
0
 
1
 
! Отговори
Търсят за преди 2 дни
Инцидентът. Няма версия за полит убиец. Организация и провеждане също може да е причината. Празници.
37
4
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 2 дни
Тиквата и Сви нята са поръчали атентат срещу Президента Радев, но човекът име сгрешил самолета. Поставил е мини експлозива в грешния.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Шкемби, къде са самолетите, които "купихте" с Тиквата. 4 млрд пари на българските данъкоплатци откраднахте. Дано се задавите.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Преди да падне самолета има взривове. За това ли са виновни политиците? Защо изтриха записите от катастрофата
34
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 дни
абе,Каракочана луд ли е,или прави нас на луди ?...-Вика :"Който храни чужди армии,погребва своята" ...?!?!...Какво,от небето ли пада тоя?...Та всички знаем ЧИЯ АРМИЯ "храни" тоя като военен министър !!!...Ама верно,нема майтап:..-Наистина ли ни смятат нас-"ОБИКНОВЕНИТЕ" хора за толковаГЛУПАВИ ?
33
4
 
6
 
! Отговори
54321 преди 2 дни
Защо се изключва 4-тата версия: а именно: Диверсия. Пилотите са в агитката на президента за да си прави ПиАра, а самолетът е оставен без надзор. Има досттъчно време да се сложи малък експлозив, А от клипа се вижда, че самолътът се запалва преди да се забие в земята. Нима забравяме че путин ни е обявил за вражеска държава, а разни руски генерали ни заплашват с ракетен удар
32
2
 
2
 
! Отговори
Изнервен преди 2 дни
Айде и този глу.пак, без да знае конкретните факти и причини, се изръси. Ами ако просто самите пилоти сами са направили рискована маневра, за да се изфукат и са се думнали в земята?
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Преди да се видят данни от черната кутия е рано да се каже каквото и да било. То може и да са заспали от G-то при претоварване. А уж са много добрите пилоти, нали. Най-добрите в Млечния път. Все пак Джон Атанасов е изобретил компютъра. Нищо, че никой по света не знае за това.
30
0
 
10
 
! Отговори
Реджо преди 2 дни
Човекът министър,който продаде 50 000 паспорта,днес отново говори за българска армия!Не политици,а пасмина!