20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната

Само за две години 6 млн. души вече са го сторили
Обновена: 21 фев 2024 06:47 | 21 фев 2024 06:45, Петър Бойчев
383
20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната
Снимка БГНЕС

Около 20 милиона украинци ще емигрират от страната, в случай че Русия спечели войната, прогнозира експертът по проблемите с миграцията Анди Семотюк в статия за американското списание Forbes.

Авторът припомня, че тази седмица се навършват две години от нахлуването на Русия в Украйна. От 24 февруари 2022 година насам повече от шест милиона украинци са напуснали родината си, като повече от 270 хиляди от тях са се преместили легално в САЩ.

"Повечето международни експерти са съгласни, че дори от гледна точка на имиграцията руската инвазия е хуманитарен кошмар. Но въз основа на това, което се случва във Вашингтон, тази миграция е само прелюдия към това, което предстои“, предупреждава Семотюк.

"Развитието на събитията в Европа е твърде предвидимо. След като Путин завладее Украйна, той ще атакува балтийските държави – уж за да защити руските малцинства там, а след това и Полша. Наистина, той го каза. Светът ще бъде въвлечен във война. Независимо дали ви харесва или не, но дори ако Тръмп отново стане президент, американските войници ще бъдат призовани да се бият на европейска земя. Може да се предвиди, че загубите - финансови, икономически, тези от кръв и пот, ще бъдат огромни“, уверен е авторът.

Според него, като се има предвид, че шест милиона души вече са избягали от Украйна, а осем милиона са били вътрешно разселени от началото на инвазията, повече от 20 милиона украинци ще избягат на Запад, ако в крайна сметка конфликтът бъде спечелен от Русия.

"Въз основа на оценките на разходите за бежанците, напускащи Украйна към Европа в случай на победа на Русия, и като се приеме, че ще има повече от 20 милиона мигранти, цената може да надхвърли един трилион долара годишно. Дори ако само три или четири милиона напуснат, тежестта ще да бъде много значителна... Накратко, нова дългосрочна студена война с Русия, в която САЩ ще бъдат въвлечени, може да струва около четири трилиона долара или дори повече – и то за период от 10 години“, прогнозира Семотюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
27
 
13
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 6 месеца
А ако Рассия загуби войната,то тя ще стане по-бедна и от Сомалия!Ще плащат репарации до четвърто поколение!Победи ли Рассия,Европа ще загуби,победи ли Украйна-Европа печели,а Путин в ще бъде на съдебната скамейка в Хага!!!
37
6
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Да емигрират. Гласувалите да станат военна база на великобритания не са невинни.
36
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нищо не писахте за "най-мащабните учения на НАТО в Балтика"> Що така?
35
7
 
23
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Жалко, че не пращат Ф16 на Украйна. Войната ще свърши веднага след като ги свалят.
34
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шест,седем милиона невъзвращенци,един милион похабени,колко още трябва да "побеждават"тия за да им дойде акъла в главата и не вземат чепките на шута и шайката около него?
33
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Статията е некоректна и тенденциозна.Първо Русия НИКОГА те може да победи Украйна.Тя е откъснала някакви части от Екрана в началото на инвазията,когато укр. армия беше слаба,зле въоръжена и изненадана.Сега всеки метър укр земя ще бъде завоювана с реки от кръв.Технологичното предимство е на Украйна Русия се чуди как да излезе от тая война поне с награбеното досега.Второ тоя 5-6 милиона укр. на Запад колко са мъже в наборна възраст.Дори и у милион да да трябва да бъдат на бойното поле Русия .
32
2
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Че то 12 сантима е средната дължина. За повече при нгрите :p
31
5
 
20
 
! Отговори
До 10 преди 6 месеца
Секторът Газа си избраха Хамас за правителство, а Путин ги кани на по кафе заедно с ислямска държава през седмица. Ти какво очакваш? В Сирия и Ирак как бяха десет години? 12 милиона убити. А по темата - украинците си емигрират и без война, на никой не му се стои в Украйна. Там и в най -'демократичните' години е в пъти по-зле от нашия мутренски период през 90те.
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво се точите на украинките бре? Вие с вашите измислени 20см, които всъщност са 12 нас не може да оправите сега чуждо ще прибирате.
29
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да се надяваме, че ако Русия спечели войната, колкото украинци искат, да напускат, останалите на родна земя ще разберат, че и те са руснаци но на окрайне и заедно с бившите си врагове ще възстановят,колкото могат и ще заживеят в мир. С россиянете няма да могат да живеят лесно, поне едно поколение ще се мразят, но постепенно ще свикнат Да не е човек на тяхно място, но животът искаш или не искаш това, продължава.
28
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да емигрират като са прости. Точно като нашите емигранти.
27
2
 
20
 
! Отговори
Чичолина преди 6 месеца
Дано не познае този,че с толкова украинки за нас мъже няма да има.
26
2
 
14
 
! Отговори
*** преди 6 месеца
Семотюк? Дядо му ще да е избягал бандеровец.
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те вече са под 17 млн там, как ще емигрират повече. Се едно тука да кажете, че сме 7, а не 5 млн.
24
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Напишете за многомесечната бликада на полската граница, блокирана е вече и железопътната връзка. Нали поляците подписаха да са наравно с украинците в Украйна? Нали техните властимащи най-североаталнтически се пъчеха в солидарността си в "борбата срещу Путин"? Сега поляците призовават Путин да се намеси и да сложи ред в Брюксел. Защо "свободните медии" мълчат? И Чехия, и Нидерландия не дават повече оръжие...
23
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе знулявайте го това сметище,на кого са нужни 30-40 милиона прошляка събрани в една измислена държава ?
22
13
 
9
 
! Отговори
Ельоменат преди 6 месеца
Изпитват носталгия по младостта си.няма нищо общо с нехуманния комунизъм
21
6
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Абе то тоя път мъже няма да има, а жените ще ги вземем по къщята ако трябва. Какво толкова.
20
2
 
36
 
! Отговори
Б преди 6 месеца
Доста възрастни хора преживели комунизма изпитват носталгия. И като цяло смисълът и щастието на живота се крие в малките и простички неща, а сега живота е прекалено сложен и непредвидим, стресиращ. Който е живял тогава ще ме разбере.
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От толкова много предсказания кое се случи до сега.

Спонсорирани публикации