Кой български град процъфтява от измама с британски помощи?

Британската преса с много публикации за делото срещу 5-имата българи
29 май 2024 14:00, Елка Василева
114
Кой български град процъфтява от измама с британски помощи?
Снимка: "Таймс"

Британските издания са пълни днес с информация за делото срещу петимата български граждани, обвинени в най-голямата измама със социални помощи и пране на пари в Обединеното кралство, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
В две големи статии в рубриката "Разследване""Дейли телеграф" запознава читателите си с всички аспекти на делото. Едната статия е озаглавена "Българският град, който процъфтява от най-голямата измама с британски помощи". В нея става дума за Сливен, откъдето българският инспектор Васил Панайотов е подал сигнал към британските власти за големия приток на пари в брой и за това как някои престъпници в града "живеят като барони".

В друга статия кореспондентът на вестника по криминални въпроси Уил Болтон изчерпателно описва всички "трикове" на бандата за получаването на социалните помощи. Отново е посочено използването на много фалшиви документи, включително актове за раждане на деца и използване на хора, живеещи в България, които никога не са били на британска земя.

Катрин Лоутън от "Дейли мейл" също има обширна статия по темата. Още в заглавието тя посочва, че "банда български измамници са източили 54 милиона паунда с фалшиви молби по схемата Универсален кредит, използвайки фалшиви договори за наем, фишове за заплати и писма от наемодатели, училища и лични лекари, за да подмамят наивните служители в Министерството на труда и пенсиите".

Делото, по което ще бъдат произнесени присъдите на Гюнеш Али, Стоян Стоянов, Галина Николова, Цветка Тодорова и Патриция Панева, започна вчера. Произнасянето на самите присъди се очаква утре в Кралския съд в лондонския квартал Ууд Грийн.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото и да се изрусяват някои, за етнически българки не могат да минат.
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости на търкалета.Като бял ден е ясно,че тия за няколко хиледарки са лапнали въдицата и са ги използвали за да източват парите.От набедните,едва ли има някой ,който да владее английски до съвършенство и поне един от тях да познава тънкостите на системата.Просто са изкупителни жертвите на английски тарикати.Същия е случая и с Ружа,която уж е измамница.Тия все пак са извадили късмет,че са все още живи,за разлика от Ружа.Но не се знае до кога.Както се казва,ще платят за чужди грехове.
91
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Източването на британските ресурси с цел лично забогатяване не трябва да се разглежда като престъпление, а като историческа справедливост.
90
3
 
8
 
! Отговори
фотограф преди 1 месец
Не виждам къде са българите?
89
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
я ги питайте телеграф за софийска вода купена и препродадена с огромна печалба от английска фирма. за има няма няколко месеца управление. питайте ги и за велчев дето ни продаде дълга едно време и ни *** удвои в процеса. кой прибра кинтята. и за едно злато се чуват едни истории ама не това там с войничетата товарачи и мавзолея ами с едно друго златце преди доста годинки. питайте ги и за английските педофили дето ходят в елдорадото сливен. а българският инспектор завистник е кръгъл идиотт
88
4
 
12
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Что не пишат с колко Британия е ощетила България?
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не дай си боже да сме пред мащабна война.Тогава ще имаме Холокоста втора част.Отваряме страниците на СС месец март.В Алпите вилата до Остзее приема елита на Икономистите и юристите на Райха.Под ръководството на Гаулайтер Хайдрих и ген.Айхман се взема решение за справяне с хората тежащи на военния бюджет.За полските еврреи чтем 6 мил.евреи със слаби трудови навици.За джипситата 2 мил.непоправими крадци,лентяи и тунеядци.Решението Холокоста с газова камера и като нашенците в Англия-гилотинна.
86
1
 
17
 
! Отговори
Hahaha преди 1 месец
Wood Green. Сичко балгрски *** живее там. Хаха
85
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези петимата са за награда - кой е вкарал 54 мил. паунда в бг. икономика? А тоз "В. Панайотов" що не подаде сигнал когато англетата източваха митниците, софийска вода, енергетиката, АЕЦ-а, БГА Балкан, Корабостроителниците в Русе, Варна и Бургас? Кириякстефчовците за кутия локум погубват България!
84
7
 
16
 
! Отговори
Инспектор Дюдьо преди 1 месец
Браво на Васил Панайотов!
83
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да сте вижали скоро kюмюрчета, перни да просят? Ореди бяха навсялъде из София и Варната. Сега ги нема, зщаито гинпозлват за помощи ...
82
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
айде бонговците останаха без пара за казино
81
3
 
5
 
! Отговори
Асан българинче и... преди 1 месец
Отново още 10 г със Барба Ганьос ще я втаса та ZAEBI !!! Щото барне ли властта няма да си иде лесно....тези ги използва като изтривалка и извинение за НЕГОВИТЕ 13 г некадърно управление и сега като им би шута ще си управлява още 10 и все те ще са му виновни че във държавата няма да има пари ! А пак не ходете да гласувате !
80
3
 
12
 
! Отговори
Тъй преди 1 месец
Евроромалесте......
79
1
 
3
 
! Отговори
ДО 70 -ителегента преди 1 месец
Австралопитек е австрало,а не астрало ! за другото си прав , но тук се пише на шльоковица и по - добре да не те банат !
78
7
 
24
 
! Отговори
Долу Сливин преди 1 месец
Сливен ми е като Русе - противен и просто на минаване през гарата или автогарата. То там почти не виждаш бял човек.
77
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българи, ама от лилявите.Един такъв слезе от луксозен Мерцедес и отиде да си взима помощите. А ако си беличък и отидеш да попиташ за помощи и вдигат ръце.
76
3
 
34
 
! Отговори
... преди 1 месец
значи ако се питам кога ще ги стигнем британците! Делото започва вчера! днеска и утре им казват кой колко ще лежи! Тука делата преди да започнат минават 5-10 години! след това поради заболявания на адвокати баби дядовци и други роднини на подсъдимите и прочие и прочие делата се точат по 5-10 години! и накрая след 20-30 години се произнасят присъди! Ако се поизнесът поради изтичане на давност! И после се чудят разни ора щоо не искам да стоя в БГ!!!
75
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ще цъфтят дълги години в английски затвор
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До MNENIEКаква вратичка бе, всичко им е фалшиво на измамниците

Спонсорирани публикации