Кой български град процъфтява от измама с британски помощи?

Британската преса с много публикации за делото срещу 5-имата българи
29 май 2024 14:00, Елка Василева
114
Кой български град процъфтява от измама с британски помощи?
Снимка: "Таймс"

Британските издания са пълни днес с информация за делото срещу петимата български граждани, обвинени в най-голямата измама със социални помощи и пране на пари в Обединеното кралство, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
В две големи статии в рубриката "Разследване""Дейли телеграф" запознава читателите си с всички аспекти на делото. Едната статия е озаглавена "Българският град, който процъфтява от най-голямата измама с британски помощи". В нея става дума за Сливен, откъдето българският инспектор Васил Панайотов е подал сигнал към британските власти за големия приток на пари в брой и за това как някои престъпници в града "живеят като барони".

В друга статия кореспондентът на вестника по криминални въпроси Уил Болтон изчерпателно описва всички "трикове" на бандата за получаването на социалните помощи. Отново е посочено използването на много фалшиви документи, включително актове за раждане на деца и използване на хора, живеещи в България, които никога не са били на британска земя.

Катрин Лоутън от "Дейли мейл" също има обширна статия по темата. Още в заглавието тя посочва, че "банда български измамници са източили 54 милиона паунда с фалшиви молби по схемата Универсален кредит, използвайки фалшиви договори за наем, фишове за заплати и писма от наемодатели, училища и лични лекари, за да подмамят наивните служители в Министерството на труда и пенсиите".

Делото, по което ще бъдат произнесени присъдите на Гюнеш Али, Стоян Стоянов, Галина Николова, Цветка Тодорова и Патриция Панева, започна вчера. Произнасянето на самите присъди се очаква утре в Кралския съд в лондонския квартал Ууд Грийн.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
8
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Турчин и п..о..м..а..ц .и.. са извършителите. Ако щете и роми го наречете,все тая. А ако обиколите домовете на етническите българи в Сливен ще видите ни са цъфнали,ни са влезли. Нека англичаните ги осъдят,но да не се осмеляват да обиждат България на Чистите Българи за тия злодеяния. Всяка жаба да си знае гьола,викам аз
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
***, сър
51
1
 
5
 
! Отговори
Ром'с преди 1 месец
До 41 Еми да ...навярно тъй ще е по-добре...например 4 граждини от България ,един ром ,един каракачин,един българин,една от смесен брак баща-македонец,майка- татарка или черкезка...тъй ли ?)Да те ,не се интересуват(англичан те) от коя махала си в България и какъв Ти етноса,както и в спорта ... България ..а не помака или влаха от България спечели златен медал в борьбата.
50
1
 
6
 
! Отговори
DA преди 1 месец
Въпроса е ,че първо трябва да разследват фирмата, която им дава автомобилите на един вид лизинг,вписани са в талона,но не са титуляри. Къщите винаги могат да кажат,че са ги построили или ремонтирали със собствени сили и средства, трябва дълбоко да се рови.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До a Викаш на Турците - шведи ли?!?!? Тези две физиономии на снимката не са нито български, нито шведски! Те са турци. А другите са българки. Национал-социалистическа история.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жоревци са половината.
47
0
 
16
 
! Отговори
Сержант преди 1 месец
НАП в Сливен спинка. Никой не ходи да търси отговорност на многоимотните с автомобили за по 100--200к. Явно плащат на когото трябва.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Премиера на Лондон Суак също е от ромски семейства.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
54 милиона на 6 милиона миезрсватщи в бг еняма и 10 лева на калпак. Това си е нищо. Англя фърга 100 милярда за Украйна за оръжие.
44
0
 
9
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Ее-еее, ми, прав е Ломброзо! Лица без чувства и без дух, устни свити, поглед кух...! И заедно с такива ще ходите пак на избори! Кауза пердута! Можете ли излезе на честен вот с тази комбинативна в далаверите тълпа!? Всъщност, за мен по важния въпро е защо вие сте едно общество с тези личности и ще избирате общи министри!? Какво общо имате с тази пополация и нейните ценности!? Заделяйте се някъде, че ще ви задушат така, както плевелите задушават мимозите и перуниката!
43
0
 
17
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Българи крадат, но се учат от римляните. Ако не бяха римляните, знаеш ли колко развит щеше да бъде всеки бг град? Един пример. Навремето при соца, а и след това десетина години, почти всеки гражданин си имаше около града си я лозе, я вила, я селце, дето се окопава в земята. Това бе някъде до 2000 година. След това, благодарение на некрадливите римляни, не останаха ни вили, ни лозя, ни села за уикенда. Така, че моля ти се, не се изказвай неподготвен!
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че те сами си са описали какво прави Робин Худ. Сливен е пълно с бедни ***. Така, че строго погледнато, пак са за социални помощи. Да го отчетат като Британска помощ за беден район в България и да ги пускат тези юнаци.
41
2
 
13
 
! Отговори
a преди 1 месец
Тия са шведи, брат! За кви българи говорят?
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ром'с Каквото искат да правят само да ги наричат с истинските им имена, а именно роми, а не българи.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този инспектор Васил Панайотов нормален ли е? Ще казва на британците за измамата... Ми да ги остави сами да се сетят, нали са най-великите. Аз тъкмо реших, че на англичаните им е дошъл акъла, щом са разгадали схемата, пък то наш човек е издънил бандата. Дано да е толкова работлив и когато става въпрос за кражба на пари от българската хазна или за там му плащат и си мълчи (или може би го е страх).
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само дето тия не са българи, но това е проблем на англичаните сега.
37
7
 
4
 
! Отговори
Ром'с преди 1 месец
Таквоз чувство имам ,Като чета коментарите ,че у нас престъпления правят само ромите и помаците или турците ,а българите са честни...нито краднат коли или пари от банкомата ,нито измами и схеми правят,нито ...Абе светци с една дума и света благодарение на прабългарите съществува(справка Фейса))
36
0
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Щях да кажа нещо, ама ще си замълча...
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Могат да си наемат много добра адвокатска кантора, Могат да си я купят даже.
34
2
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Ами онДзи бразилец, дето ограбил английския еврофутбол? Те тия англичани все ги грабят, те никого не грабят и не са грабили.

Спонсорирани публикации