Кой български град процъфтява от измама с британски помощи?

Британската преса с много публикации за делото срещу 5-имата българи
29 май 2024 14:00, Елка Василева
114
Кой български град процъфтява от измама с британски помощи?
Снимка: "Таймс"

Британските издания са пълни днес с информация за делото срещу петимата български граждани, обвинени в най-голямата измама със социални помощи и пране на пари в Обединеното кралство, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
В две големи статии в рубриката "Разследване""Дейли телеграф" запознава читателите си с всички аспекти на делото. Едната статия е озаглавена "Българският град, който процъфтява от най-голямата измама с британски помощи". В нея става дума за Сливен, откъдето българският инспектор Васил Панайотов е подал сигнал към британските власти за големия приток на пари в брой и за това как някои престъпници в града "живеят като барони".

В друга статия кореспондентът на вестника по криминални въпроси Уил Болтон изчерпателно описва всички "трикове" на бандата за получаването на социалните помощи. Отново е посочено използването на много фалшиви документи, включително актове за раждане на деца и използване на хора, живеещи в България, които никога не са били на британска земя.

Катрин Лоутън от "Дейли мейл" също има обширна статия по темата. Още в заглавието тя посочва, че "банда български измамници са източили 54 милиона паунда с фалшиви молби по схемата Универсален кредит, използвайки фалшиви договори за наем, фишове за заплати и писма от наемодатели, училища и лични лекари, за да подмамят наивните служители в Министерството на труда и пенсиите".

Делото, по което ще бъдат произнесени присъдите на Гюнеш Али, Стоян Стоянов, Галина Николова, Цветка Тодорова и Патриция Панева, започна вчера. Произнасянето на самите присъди се очаква утре в Кралския съд в лондонския квартал Ууд Грийн.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
19
 
9
 
! Отговори
MNENIE преди 1 месец
Васил Панайотов е Юда и Предател . Защо е натопил Хората от Сливен . Те са намерили вратичка в Закона и са я използвали . Този Юда защо не Предаде на БГ Прокурорите Държавната Мафия , която Краде от Данъците ни в Сливен ?
72
3
 
2
 
! Отговори
ами то преди 1 месец
всички българи живеят много по-добре от барони,живеят кто богове
71
11
 
3
 
! Отговори
Х преди 1 месец
хванал/изпортил ги е българин, заради това, че в Сливен са забогатели.
70
0
 
7
 
! Отговори
до това интилизите преди 1 месец
Не се пише "avstralopitecite", а Аstrolopithecus и не "kochowete" -))), а koShovete!!!!! Ееех..., българи, българиии... нито родния си, нито чужд език владеете...!!! Мъка, мъкаа...
69
5
 
3
 
! Отговори
Х преди 1 месец
хванал/изпортил ги е българин заради това, че в Сливен са забогатели.
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като номер 64 е пълно с такива, с извратено мислене. Но, това е у нас - калпави гени.
67
3
 
1
 
! Отговори
за награда преди 1 месец
Да го оставят GOL във махалата !
66
1
 
0
 
! Отговори
Това ингилизите как? преди 1 месец
Може да се дадат на avstralopitecite , тука обикалят по kochowete там им разбиха банките !
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БРИТИТЕ КАЖЕТЕ НИ КОЙ Е ТОЗИ ГРАД НА КРАЛСТВОТО, КОЙТО Е НАМАЗАЛ ОТ ИЗМАМАТА?!!...
64
1
 
4
 
! Отговори
до Българинче преди 1 месец
Без "БъгаринЧЕТАТА" до 2050г. нема да има Бг..., само те раждат по две и повече деца..., те тъй тя!!!!
63
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сега кво? Някакъв ченгефаец натегач прецака най-големите външни инвеститори в източна Блгария и за кво? Да го потупат по рамото а хиляди българи да останат без препитание? От този бизнес се изхранва половин България. Не само преките реципиенти, ами и магазините от които пазаруват, фирмите чиито услуги ползват... Това са милиарди загуби за икономиката ни. Няма по-лошо нещо от работлив ***.
62
2
 
7
 
! Отговори
Българинче ! преди 1 месец
Гаранция давам ,че този номер не е българо-ромски проект ,а е изкупиран от подобни сръбски или рунънски тегни братчеди най-вече сръбски те ги водят поне 15 г напред ,а *** и сливенските не се дават !
61
3
 
7
 
! Отговори
до 59 преди 1 месец
""""Сега този български полицай заслужава най-високото отличие....." ------ Е, човека просто си върши работата..., а "наградата" му - потупване по рамото и Грамота, туй-то!
60
1
 
5
 
! Отговори
До 33 преди 1 месец
Не знам откъде ви е информацията, че 54 млн лири е бюджетът на Сливен за 10 години? За 2024г. е 200 млн лева. За останалото сте прав. Съвсем отделен е въпросът, дали не е станало възможно с дейното съдействие на местните. Сега естествено чужденците ще са виновни.
59
3
 
7
 
! Отговори
Българинче ! преди 1 месец
Най - много българинче се ражда във Сливен
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега този български полицай заслужава най-високото отличие на УК, медал връчен лично от краля и титлата лорд, заедно със замък в Англия.
57
2
 
3
 
! Отговори
до Турист преди 1 месец
""Е, сега как да отида на екскурзия в Лондон...""""" ------- Не Лондон, а Лондостан!!! -)))))
56
4
 
5
 
! Отговори
до АзъКанъАзъ преди 1 месец
"""""Ако щете и роми го наречете,все тая""""" ------------ Аааа....., не е все тая!!! Все едно бъгарин и монголо-татар... -))))) А, може и да са прави марсианците, кой знае... -))))
55
3
 
11
 
! Отговори
Турист преди 1 месец
Е сега как да отида на екскурзия в Лондон. Ако изобщо ме пуснат на летището, после ще ме привикат в районнито и ще ме спукат от проверки, само защото съм с българско гражданство. Прави бяха да искат да се махнат от ЕС. Само такива бандити им докарваме.
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прочетохте ли английската статия? Добре че инспектор Панайотов от сливенската полиция не се е уплашил за живота си и ги е издал всичките римляне директно в посолството. Иначе и досега щяха да точат милиони и англетата нямаше да се усетят. А ако ги беше предал на неговите шефове, от МВР щяха да го уволнят и да го заплашат да си мълчи.

Спонсорирани публикации