Адриан, който помете Явор и Ани: Знам, че съм виновен, яде ме отвътре

Бих искал втори шанс, казва той
23 юни 2024 09:45, Нели Христова
40
Адриан, който помете Явор и Ани: Знам, че съм виновен, яде ме отвътре
Снимка: БГНЕС

До дни се очаква съдът да се произнесе по делото, образувано срещу Адриан Антонов – подсъдим за смъртта на Ани и Явор. Припомняме, че двамата бяха убити на бул. "Сливница" в София.

Делото стартира тази седмица. То ще се гледа по съкратената процедура, тъй като Адриан се призна за виновен. Подсъдимият твърди, че е готов да понесе наказанието, което заслужава, но се надява на втори шанс, защото не смята, че затворът ще го направи по-добър човек.

"Аз знам, че съм виновен. Яде ме отвътре, че точно аз съм причината някой да загуби живота си. И то не е един, а два души. Знам, че тази вина няма да ме остави цял живот, ще бъде с мен докато не умра, но бих искал втори шанс", казва Адриан пред bTV.

"Това е един осъзнат млад човек, който е напълно наясно какво е станало и какви са последиците от това неразумно шофиране", обяснява адвокат Димитър Марковски.

"Просто ще разчитаме на максимално справедлива присъда спрямо закона, който действа към момента, в който се случи катастрофата и загубихме децата си", настоява обаче майката на загиналата Ани.

Обвинението на Адриан Антонов е за причиняване на смърт по непредпазливост. На 8 май 2023 г. той блъсна и уби на пешеходна пътека годениците Ани и Явор. Тогава младият шофьор беше на 18 години с книжка от почти два месеца.

 Тестовете показаха, че не е бил под въздействие на алкохол и наркотици, но е карал с превишена скорост – вместо с разрешението 50 км/ч е шофирал с малко над 100 км/ч. В първото си интервю преди няколко месеца той разказа за тежкия инцидент.

В памет на двамата влюбени и срещу катастрофите на пътя е организиран протест, който ще завърши с мирно шествие
"По едно време усетих, че колата спря. Излязох, колата се беше блъснала в стълба. Виждам тяло на някакъв човек и не знам къде се намирам, не знам какво да правя. Някакви хора идват и започват да викат, да крещят: "Какво се случи? Какво се случи?". По това време някой вече беше звъннал на 112 и аз осъзнавам, че всъщност има още един човек, който е потърпевш", обясни Адриан.

Днес си дава сметка, че е допуснал грешка и много съжалява. Не очаква някой да си промени мнението за него, но държи да кажа, че знае, че е допуснал голяма грешка.

"Това, което съм направил, не е редно и дори няма някаква причина, която да  дам, която да е със стойност. Бързал съм за вкъщи. Не търся нещо, за да се оправдавам, просто да кажа: Съжалявам", пояснява подсъдимият и допълва, че иска прошка най-вече от близките на Ани и Явор.

"Според мен е важно да се чуе, че не се мисля за оправдан. Просто искам да изкажа съболезнованията си", казва още Адриан.

Няколко месеца след това делото за трагедията влезе в съда. Час преди началото на съденото заседание близки и познати на 24-годишната Ани и 22-годишният Явор се събраха пред сградата на съда.

"Това не е протест. Просто искаме справедливост. Би трябвало да има рестрикции към извършителите на престъпления", категорична е майката на загиналия Явор – Анна Стоянова.

Година и два месеца след катастрофата, близките на Ани и Явор за първи път срещнаха очи в очи обвиняемия за убийството на децата им.

"Не успях да се видя с родителите на Ани и Явор, въпреки че исках да изкажа съжалението си. Направих го пред съда, за да може те да чуят, че истински съжалявам за това, което се е случило", казва подсъдимият.

Той признава, че се страхува. "Най-вече, защото отново съм в съдебна зала, че отново има камери, отново има хора, които са наранени", пояснява Адриан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от Миш-маш
Идеалният панталон според типа фигура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Адвокат Марковски да прояви поне малко почит към убитите на пътя, от каралият с престъпно висока скорост, убиец на пътя. Преди време се опита да пробута тезата, че двамата убити са били пияни. Позор!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
На псевдоадвоката Димитър Марковски някой трябва да припомни, че в правосъдието има един основен термин и той е "наказание", при доказана, или призната вина.Поради тази причина и кодексът се нарича Наказателен кодекс.Законът няма само възпитателна роля, щом видите ли, някой се бил осъзнал, не трябва да изтърпи наказанието си?!И скоростта е престъпно висока, а не "неразумна", както внушава Марковски. За покаялите се има предсрочно пускане на свобода, лек режим и др, но не и "втори шанс", свобода.
31
0
 
4
 
! Отговори
Банкеръ преди 6 дни
Ако Съдията е бездетен хомосексуалист забавляваш се с цветнокожи от Прайда със сигурност ще му даде минимална присъда.Да излезе изпечен гей От затвора.Добре,че в затвора има и хора с деца тоя ще е Мома.
30
0
 
0
 
! Отговори
Мога да се уплашат преди 6 дни
НО тогав другите държави ще ни увият от всякъде със бодлива тел и по нея ток и войска --да си правим опитите вътре и да се избиваме колко ни е кеф ,ама ще сме удовлетворени !
29
0
 
2
 
! Отговори
Мога да се уплашат преди 6 дни
Закриваме специалност право и почваме да избиваме всичко гнило из корен -- на мама синчето карало надрусано БМВ хванат ли го патрон във главата е лечението още преди да е утрепал някой ! Справедливост на паче няма или има за всико което води до смърт--смърт ,там разни лекарски грешки и какво ли не .Наркодилърство.... превишени отбрани ,побоища..грабежи
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"Какво значи ,,извинявам се",какъв втори шанс каква прошка?? Този е откровен убиец.Толкова ли са евтини два човешки живота???? Затвор-доживотен!!!" Това явно важи в пълна сила когато търсиш възмездие. Но ако ти се случи на теб, едва ли ще си такъв голям защитник на възмездието.
27
0
 
3
 
! Отговори
Родител преди 6 дни
Какво значи ,,извинявам се",какъв втори шанс каква прошка?? Този е откровен убиец.Толкова ли са евтини два човешки живота???? Затвор-доживотен!!!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И никъде не се споменава, че този килър е от #интегрираните" Толкова ли е страшно?
25
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 6 дни
Крайно време е подобни елементи като този да влизат в затвора.Това ще има възпитателен ефект върху останалите потенциални убийци на пътя.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Червеите да те изядат дано! Жив да те ядат
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Докато ние и правосъдната ни система не престанем да даваме втори шанс на убийци, насилници, педофили от всякакъв калибър, няма да престанат трагедиите.
22
0
 
9
 
! Отговори
КАТО САНИТАР преди 6 дни
ВРЪЧВАНЕ НА КНИЖКА СЛЕД СТАЖ В МОРГАТА!
21
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 6 дни
Тоз май не е много от кръстоносците?
20
0
 
3
 
! Отговори
Василев преди 6 дни
И все така ще бъде и все ще има катастрофи!И за всичко е виновен човешкия фактор, не колата , не и пътя!Когато излизат от училищата безхарактерни личности, без воля и морал, без характер, без отговорност и самодисциплина!И това никак не е случайно, защото така се управлява с магическа пръчка един народ , а банките и корпорациите са господарите!И каквото и да направите , ще се въртите в омагьосан кръг, така както се случва в здравната система, модела е сбъркан!Агент Джонатан Уудс!ЦРУ!!!
19
6
 
5
 
! Отговори
Василев преди 6 дни
Като изпитваш носталгия от Тошовото време отивай в Северна Корея!Само не знам дали там може да крадеш от фабриките!Иначе всичко е едно към едно!Агент Чарли Доусън!ЦРУ!!!
18
0
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 6 дни
ДОБРА ИДЕЯ. ДЕЦАТА НЕ ЗНАЯТ ЧЕ ИМА СТРАДАНИЕ, КОЕТО НИЕ САМИ СИ ПРИЧИНЯВАМЕ С БЕЗОТГОВОРНИТЕ СИ И НАИВНИ ПОСТЪПКИ.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
СЪЖАЛЕНИЕ СЕГА - НЕ ПОМАГА. ПОМАГА АКО МОЖЕШ ДА ПОМИСЛИШ И ЗА ДРУГИТЕ, НЕ САМО ЗА СЕБЕ СИ. ЖИВОТЪТ Е ДАР, КОЙТО НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОТНЕМА, ЗАЩОТО НЕ ТОЙ ГО Е ДАЛ. Оттук нататък на никого от засегнатите животът няма да е същият, много мъка, много тъга...
16
0
 
18
 
! Отговори
мак преди 6 дни
Осъзнат млад човек, таратанци. Споразумения и признаване на очевидното и намаляване на присъдата е толкова неморално и несправедливо, че трябва да отпадне и такива ... да бъдат осъждани на много години, а не едва ли не погалени, щото си признават. Заради това има толкова неправда с убийци на пътя, леки присъди и гавра с жертвите.
15
10
 
8
 
! Отговори
Вендета преди 6 дни
Не се оплаквам материално от нищо днес, но ми липсва времето на бай Тошо макар да съм закачил много малко от него. Това бе общество, възпитано в колективизма. Да, всеки крадеше от фабриката по нещо, да, налагаше се и сами да си произвеждаме, но това ни учеше на труд като общество, на сплотеност,бяхме по-добри едни с други, защото все ти трябва тоя или оня да ти удари едно рамо, после ти на него и така. Имаше ред, дисциплина, уважение към възрастните, и закона не те жалеше в случай като този!
14
5
 
2
 
! Отговори
Х преди 6 дни
помня какъв бях на 18. Пълен ***. Морето до колене. Убеден, че до 30 ще съм милионер. Виновен е и ще си понесе наказанието, но не го съдя. Младост.

Спонсорирани публикации