Любомир Кючуков: Путин не отрече, че има севернокорейски войски в Русия

Досега и Русия, и НАТО имаха доста ясно определени "червени линии", подчерта дипломатът
25 окт 2024 21:42, Красимир Ангелов
14

Путин се срещна с генералния секретар на ООН в рамките на БРИКС. Какво следва за конфликтите в Украйна и Близкия изток?

"Самото присъствие на Гутериш на срещата на БРИКС предизвика в Украйна недоволство. Не трябва да забравяме, че ООН е организация на държавите, а когато близо 40 държави членки на ООН се съберат на едно място, това е достатъчно нормално присъствие на генералния секретар. Руският президент не отрече, че има севернокорейски военнослужещи в Русия. Това едва ли ще има някакво съществено значение на терен, но във военнополитически аспект безспорно е ескалация. Досега и Русия, и НАТО имаха доста ясно определени "червени линии" и една от тях беше да се избягва директен военен сблъсък между Русия и НАТО", заяви директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков в "Денят ON AIR".

Няма никакви основания да се смята засега, че НАТО е готово да изпрати войски в Украйна, независимо от призивите на някои държави членки, категоричен е той.

"Това, което наблюдаваме, се вмества в обща тенденция, която е към преговори чрез ескалация. Самата война, самите военни действия в Украйна предполагат търсене на политическо решение. Това, до което може да се достигне реалистично, е спиране на огъня, но мирен договор изглежда твърде невероятно от гледна точка на териториалните проблеми", допълни Кючуков за Bulgaria ON AIR.

Според него ние разсъждаваме за цената през призмата на парите, а не през призмата на човешкия живот.

"Тръмп в своята предизборна кампания обещава, че ще спре войната за 24 часа. Този процес на търсене на политическо решение тече вече много дълго. Като че ли свикнахме с войната и стана фон на нашето ежедневие, не на проблем. Подминаваме войните като нещо естествено. Наблюдаваме смъртоносен пинг-понг в ракети. Ако това не бъде прекратено, ние непрекъснато ще тръпнем в очакване дали конфликтът в Близкия изток няма да прерасне в регионален. Тече доста странен диалог между САЩ и Израел", посочи гостът.

САЩ са в една доста неуютна ситуация - те започват да поемат негативите от действията на Израел и има риск да бъдат въвлечени в евентуален конфликт, изтъкна Кючуков.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Избори 2024
Първан Симеонов: Няма да е лесна задачата на политиците след изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Сата Не НАТО преди 51 минути
До Сата НАТО: Чаткаме че нищо не си разбрал.
13
0
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 53 минути
Русия има достатъчно контрактници за войната в Украйна. Закъсват за войници в Киев. Това, което се прави в сега по западните медии е за да се оправдае изпращането на военни части от натовски държави в Украйна. Ще поискат и от България - няма да ни се размине. Оправданието е: след като Русия използва военни части от чужда армия, защо и Украйна да не може. А има ли наистина севернокорейски части в Украйна или не -това не е важно. Важното е какво се тиражира в западната пропаганда
12
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 59 минути
Чаткате ли за какво иде реч ? ----///----- Чаткаме. На руска територия ще се вихрят бойни действия.
11
2
 
0
 
! Отговори
крундел преди 1 час
плондира може да изпрати много зомбита, ама след като изпрати 8 милиона снаряда на бункерният скоро ще изпразни склада и тогава и двамата зли клоуни какво ще правят?
10
0
 
0
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 час
Северна Корея от 50-те години на 20-ти век е на военни релси. Т.е натрупаните оръжия и боеприпаси са в огромно количество и трябва някъде да се утилизират - Украйна. От една страна, СК войниците няма да имат никакъв сантимент към украинци, американци, великобританци и поляци, които се намират в Курск. От друга сграта ще тагрупат реален боен опит, който ще бъде използван .... Срещу кого ? ЮК, естествено. А на ЮК приятел е САЩ. Също на Тайван, Израел и Украйна. Чаткате ли за какво иде реч ?
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Вече от Конгреса натискат Байдън да вземе мерки .
8
3
 
2
 
! Отговори
Януари 2022 преди 2 часа
Само луд би си помислил че путлера ще затрие матушката
7
3
 
0
 
! Отговори
Свеж груз200 от СК преди 2 часа
Да не издребняваме с подробности като националности... ВАЖНОТО е ГруZ 200 да не спира!! мобилните крематориуми са задръстени от преработване на ушшанки , ванки и козари а от скоро и северокимчовци! Смрад от неприбрана ГнуZ 200 блатна лешШ се носи из въздуха пълен с мухи мършоядки а почвата се обогатява...
6
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 часа
Браво на Путин, че дава шанс на съюзниците си да натрупат реален боен опит във войната с НАТО! Браво!
5
4
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 часа
"Великият стратег" Жужак Путински въртя,въртя и отиде в Северна Корея да се моли за помощ.Позорището е тотално.Най-голямата държава в света на колене пред държава с размерите на Москва.
4
5
 
4
 
! Отговори
МОНГОЛСКИ ХАГАНАТ преди 2 часа
ПУТИН ШЕ ПЛАЩА НА ЙЕМЕНЦИ , АРАБИ И КОРЕЙЦИ ДА МУ БРАНЯТ ЧЧЧАЛМАТА,ЧЕ РУСНАЦИТЕ ВЕЧЕ БУЙСТВАТ И ГО ДЕБНАТ
3
3
 
1
 
! Отговори
?!? преди 2 часа
Убиеца се бори както може! Това е разбираемо! Дайте му битка да разкарва мутрата и на съюзниците си. Да ги излъже и да понесе заслуженото си
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Руснаците явно са сбъднали халюцинациите на укро пропагандата и са им намерили монголоидни комунисти хаха.Две години не спряха да говорят за комунисти,а руснаците не са такива.Укрите и извънземни по едно време халюцинираха...значи и извънземни сега чакаме да цъфнат на фронта.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
От 2 г, Русия се сражава с НАТО ,и Путин постоянно ги трепе