Осуетен е опит за преврат в Киев, четирима са задържани

Планирани били окупация на парламента и временно правителство
1 юли 2024 15:58, Елка Василева
278
Осуетен е опит за преврат в Киев, четирима са задържани
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските власти съобщиха днес, че са осуетили опит за преврат в столицата Киев, предаде ДПА.

Група хора е опитала да създаде хаос с "провокации" в Киев вчера по време на тържества по случай Деня на конституцията (който се отбелязва на 28 юни), съобщиха Службата за сигурност на Украйна и прокуратурата.

Според плановете демонстрация е трябвало да завърши с окупация на парламента и сформирането на "временно правителство", гласи съвместната информация.

Уточнява се, че се разследват четирима мъже, които са задържани. При извършени акции са иззети оръжия и боеприпаси. Разследването се води в град Ивано-Франковск в Западна Украйна.

Отцепена е зона за сигурност около правителствените сгради в украинската столица Киев, където са въведени ограничения за достъпа и за правото на демонстрации.

Затвор до десет години заплашва заподозрените, ако бъдат признати за виновни.

Украинските власти редовно съобщават за арести на информатори и поддръжници на Русия, отбелязва ДПА.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от Миш-маш
Вижте любовния си хороскоп на 3 юли
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
175 - а, ше си дойдем да думата май? И поради тая причина факт ли е че България е против колхозниците ПСВ и пак поради тая причина факт ли е, че колхозниците са работили и са били против съединението на Княжество България с Източна Румелия?
175
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
171 не ве, кАпейка. Поне нещо светна ли ти под каскета за Брест-Литовския договор или вече нямаш въпроси.? Как ше имаш като ни делят поне 2 вагона книги ве кАпейка...хахах Бегай легай, рой копейките под юргана и утре ела пак
174
4
 
8
 
! Отговори
До 167 преди 4 дни
България е избирала страната на Германия,защото Франция и Великобритания предизвикват берлинския конгрес,който анулира Санстефанския договор и раздела България на Княжество България и източна Румелия,а Македония остава в пределите на Османската империя,руския цар водил Руско -турската война е убит през 1884г ,за да го наследи сина му,които има коренно различни виждания от баща си.Украинки просещ Мизрябъл
173
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Голташка пРосия и лично путинарко ходи да проси от прасчо милиони снаряди, включително му се мазни с разни коли и сигурно гз. Ходи и при китайците да проси ама ония го изритаха по живо, по здраво. Лично путинарко ходи да проси и при шейховете да не свалят цената на петрола, че тогава вече ше е конец. Ама с долара питам, колко му стигна курса на черно в голташка пРосия при положение че путинарко го дедоларизира?
172
7
 
14
 
! Отговори
Жалко преди 4 дни
Много жалко. Дай Боже следващия път да бъде успешно.
171
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
споко той Зельо излиза от бункера си само за да поиска още пари за алкохол...аааа. оръжия де
170
6
 
12
 
! Отговори
До 165 преди 4 дни
Ами така са украинските копейки нито могат да четат нито да разберат,че никой не им е длъжен щото те нито са в НАТО нито в ЕС,ама що не ходят да наглеят в Унгария тя също е член на НАТО и на ЕС.Що там няма нито една украинска копейка да наглее
169
7
 
12
 
! Отговори
Боби преди 4 дни
Четири човек - преврат.................. еха пред тези и супермен бледнее. Направоо сюжет за отмъстителите :) Шегта настрана, няма как с 4 човека да се прави преврат, даже и в държава със 100 човека население, да не говорим за повече :)) Болни са и виждат провокаций навсякаде , някой хора...
168
5
 
6
 
! Отговори
последния украинец преди 4 дни
жалко, много жалко. Кашона уиски все още е наличен при анулиране на зелената гнида, довтръснала на всички.
167
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 151. Голташка пРосия, в все в нея се навират. И, може би, ще ни светнеш кога, от кого и какво е просила Русия? Предполагам, че няма да можеш, понеже дpънкаш като nanaraл, без да влагаш мисъл.
166
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Брест-Литовският мирен договор от 3 март 1918 г. между Четворния съюз (Германия, Австро-Унгария, БЪЛГАРИЯ и Османската империя) от една страна, и голташка пРосия, от друга страна, слага край на руското участие в Първата световна война." Да, веднага след освобождението България е избрала да е на страната на Османската империя, разбрала вече кой е по-големия поробител за нея и историята го доказа в последствие. Още не можем да се отървем от колхозническите мераци и до ден днешен
165
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
нищо, следващият ще е успешен
164
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
КАпейки, знам, че четенето с разбиране ви е проблем: "Претърпяла поражение, скоро след Октомврийската революция голташка пРосия е принудена да сключи мир с цената на значителни териториални, демографски и стопански загуби. В резултат на Бресткия мир, Полша, прибалтийските страни и Финландия са трайно, а Украйна, Беларус и Кавказ временно, откъснати от Русия и преминават за няколко месеца в германската сфера на влияние...."
163
5
 
12
 
! Отговори
хе хе хе преди 4 дни
Че на кого са искали да правят преврат? Той Зелето вече не е президент, само се прави на такъв за пред атлантическата публика:)
162
4
 
8
 
! Отговори
До 151 преди 4 дни
Ами ти първо прочети или се информирай кога свършва ПСВ и ,че България е губеща в нея после пиши съчинява
161
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Преврат против превратаджиите.
160
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да не би преврата да е направен от заклетите копейки тук в сайта ,те стоят в бункера до стаята на късия смачка...няк диктатора знаят военни тактики имат най-сигурната информация от извора, подозренията сочат към най-заклетите генерали на путин копейките от сайта.
159
3
 
5
 
! Отговори
Полк на Светлината преди 4 дни
Феникса се ражда от Огъня и от Пепелта излита към Слънцето! Кой Разбрал, разбрал!!
158
5
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 дни
Дните на зеленото човече са преброени
157
5
 
12
 
! Отговори
До 151 преди 4 дни
Ами вземи го прочети тоя договор голтсшка украинска копейко и ще видиш ,че няма никаква капитулация ,а Русия обява,че излиза от ПСВ заради избухнала Окомвриск революция украинска копейко дето пишеш глупости,за да просиш и не си разбрал.че копейки в България има само украински копейки,а ние винаги сме си имали собствена валута български лев украинска копейко

Спонсорирани публикации