Рецептата Dnes: Паста ала трапанезе

Много вкусна
0
Рецептата Dnes:  Паста ала трапанезе
Снимка: Istock

Продукти:

  • ½ чаши печени бадеми
  • 4 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаша настъргано сирене Пекорино
  • 1 чаша листа пресен босилек
  • 4 листа мента (по желание)
  • ½ чаша зехтин
  • 500 г чери домати на половини
  • 500 г паста

Приготвяне:

  • Кипнете около 2 чаши вода на котлона.
  • Свалете ги от огъня и добавете бадемите във водата.
  • Нека да постоят около 3-4 минути, докато омекнат.
  • Отцедете ги и ги подсушете върху кухненска хартия.
  • Втрийте бадемите между дланите си, за да премахнете люспите им.
  • Намачкайте чесъна в хаванче заедно със солта до гладка паста.
  • В блендер сложете бадемите, сиренето, босилека, ментата, пастата с чесъна, зехтина и доматите.
  • Пасирайте до гладка смес.
  • Кипнете подсолена вода и в нея сварете пастата за 8 минути.
  • Отцедете пастата и я прехвърлете в дълбок тиган на среден огън.
  • Към тигана добавете соса от блендера.
  • Разбъркайте за около 5-6 минути, за да се загрее и да полепне по пастата.
  • Сервирайте с още настъргано Пекорино и пресни листа босилек.

Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации