Ватиканът се присети: Натъжен от пародията на "Тайната вечеря" на Олимпиадата

Позицията идва седмица след откриването на Олимпийските игри
Обновена: 4 авг 2024 07:02 | 4 авг 2024 06:50, Александър Попов
72
Ватиканът се присети: Натъжен от пародията на "Тайната вечеря" на Олимпиадата
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ватиканът заяви, че е натъжен от сцената, приличаща на пародия на "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи, която бе представена на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Париж, предаде Ройтерс.

"Светият престол беше натъжен от някои сцени по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж и не може да не се присъедини към гласовете, издигнати през последните дни, за да изрази съжаление за обидата, нанесена на много християни и вярващи от други религии", се казва в необичайното прессъобщение, публикувано в събота на френски език.

Въпросният откъс от церемонията на 26 юли наподобяваше библейската сцена на Исус Христос и неговите апостоли, които се хранят за последен път преди разпятието, но на масата имаше травестити, транссексуален модел и гола певица в ролята на гръцкия бог на виното Дионис, припомня Ройтерс.

Два дни по-късно организаторите се извиниха, като подчертаха, че изобщо не са имали намерение да проявят неуважение към някоя религиозна група.

"На едно престижно събитие, на което целият свят се обединява около общи ценности, не бива да има намеци, осмиващи религиозните убеждения на много хора. Свободата на изразяване, която очевидно не се поставя под въпрос, намира своята граница в уважението към другите", пише в изявлението на Ватикана.

Светият престол не посочи защо разпространява изявлението си повече от седмица след събитието във френската столица.

 На първи август папа Франциск проведе телефонен разговор с турския президент, като в прессъобщение на канцеларията на турския лидер се посочва, че една от обсъжданите теми е била церемонията в Париж, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: Ватиканът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 месец
Каква олимпияда ?- Чиста пародия !
56
0
 
1
 
! Отговори
дсафсд преди 1 месец
лицемерщина
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Французите яко се изложиха но се чудя на тези защо чак сега се сетиха да се натъжават. Трябваше най-късно на следващия ден да имат позиция.
54
0
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 1 месец
До Анонимен.Така е,но се чудя кой ти удря минуси и сред какви нещастници живеем.Потресен съм от невежеството.Църквата е фирма за правене на пари.Началото е положено през 325г. на който събор правят първата кръгла маса на която разделят баницата.После има векове на забрава чак до ренесанса.А това е времето на Джото,Вазари,Брунелески,Микеланджело,Леонардо,Тициан и Рафаело.Именно те ни дават образите които виждаме днес на Моисей,Господ,Давед,Гориат и т.н.
53
1
 
5
 
! Отговори
от Плевен преди 1 месец
А защо същият този Папа поне нещо да вземе и да каже относно това, че не малка част от неговите хора имат невероятна страст към млади момчета! Също се отнася и за нашата Троянска обител, свърталище на гей оргии в килиите. Нашият спасител е бил на 33 лазарника, нямал съпруга, няма желание за интимност с противоложния пол, следователно, той е бил също ...., нали?
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зависи също и от кой е взет Зародиша? Захарий е разбрал, как да отвори алмовата утроба на Елисавета. Бидейки още непразна, Елисавета е изпробвала чудното семе и на гостуващата й "сабатеянака" МаУрия. Расовият контраст между МаУрия и Младенеца е бил внушителен... и в последствие затова имаме толкова много партии в днешно време....
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даже Ватиканът се двоуми между европейските ценности и религията. А сега накъде?
50
1
 
1
 
! Отговори
Религиозен атеист преди 1 месец
Ора дето до вчера бяха пълни невярващи сега се изживяват като много религиозни и непрекъснато ни учат за това и онува !И кой каза, че това е тайната вечеря ? Леонардо ?
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз Българина съм потомък на Зевс, Орфей, Дядо Коледа и синовете му Болг и Брем. Потомък съм на Александър Велики. Потомък съм на Исус и Диана, На всички Български императори - преименуивани на Римски, Спартак, на Рода Дуло по цялата Земя, на Паисий Хилендарски, Раковски, Ботев, Левски, Петър Дънов, Потомък на Цялото Бяло Братство на планетата Земя! и не си спомням някой от тях да е пиел Хапчета и да е ходил на Лекар и Църкви. Пиели сме Ракийка и вдигната високо за Здраве - чаша с Червено Вино!
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички Арийски Държави - България, Швайцария, Бавария, Унгария и Иран са потомци на рода Дуло - потомци на Исус и Диана. В Иран до покоряването му от исляма народа е вярвал в Зороастризма - Звездите. Ние Българите сме ХОРА, играеме Хоро и пееме заедно в Хор в името на Бог Хор - Загрея (((Слънцето))) като се появи на ХорИсОнта на връх ХорБел на Рилските езера - (преименуван от исляма на Мойсей, Мохамед, Муса Аллах - МусАлла) и затова сме ХорИстиЯне - Хора на Истината - Исус Христос!
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава на Исуса Христа - Бога наш! "...защото езикът на селянина му е даден, не - за да плещи, а - за да лиже ботуша на господаря си.... и, ако той не лиже господарския ботуш, езикът му следва да бъде изтръгнат!..."
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самите е гей ски гърци продават сувенирни карти за игра със сцени стил Кама Сутра между мъже, тройки, двойки и соло.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На края всички вдигнаха ръце и оставиха отговорна гръцката е ге йска митология
44
1
 
2
 
! Отговори
Шегобиец преди 1 месец
Ееееми, първо изчакаха американците какво ще кажат, пък тогава и те потвърдиха, че са натъжени :)
43
2
 
1
 
! Отговори
Теория на Случайност преди 1 месец
Тома Жоли - Автор на Церемонията Париж 2024 - Жендр и ЮдеюСемит, Барбара Бутч - Клинично Тлъстата "христос" на Откриването - Жендр и ЮдеюСемит, в Интервю сама казва "Горда Еврейка и Горд Куиър", Алберт Бурла (Шеф на Пфайзер) - ЮдеюСемит, Зеленски - Президент на Украйна - ЮдеюСемит, Алексий Резников - Военен Министър на Украйна - ЮдеюСемит, Алберт Бурла (Шеф на Пфайзер) - ЮдеюСемит, Антъни Блинкън - Държавен Секретар на САЩ - ЮдеюСемит; Марк Гитенщайн - Посланник на САЩ в ЕС - ЮдеюСемит...БезКрай
42
2
 
11
 
! Отговори
ИРАН преди 1 месец
Иран привика посланика на Франция да даде обяснение за поругаването на пророка Иса (Иса и Мариам в Корана са Исус и Дева Мария от Боблията). А пък Ватикана, "стожера на християнството" чак сега се сети да каже, че се бил натъжил. И какво изобщо означава "натъжил"? Днеж се натъжил, утре пак ще се засмее...
41
3
 
2
 
! Отговори
бай Най преди 1 месец
До Вълканов.Ватикана има най-фрапиращата и изумителна безценна порнографска колекция с произведения на най-великите художници.Та богатството на художниците идва именно от такива произведения.Нямало е печат,кино,телевизия.Единствено са художниците.Затова и тази библиотека е секретна.Заключена е.
40
2
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 1 месец
До Сатанисти.Коя е вашата религия,бе?Защо имате 1920 вероизповедания по света?Ако всимко това беше вярно,щеше да има само една религия,учение,или както там го наричат.Това е психясване.Опиум за народа,наркотик.Нито един художник от ренесанса,а и след това не е вярвал в тези измишльотини.Рисували са това което могат да продадат.Именно те са създали тези образи които виждаме днес.Фотокамерата не е била изобретена.
39
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Не вярвайте на тра-вес-ти-ти-те, гейо-вете и всичката джендърска пап-лач, че се извиняват! Години наред посягаха на младите, после на децата, а сега и на религията! Тази *** трябва да се тушира навсякъде по света, никакви паради и извращения! Още на откриването на игрите, трябваше да бъдат разгонени от "Тайната вечеря" и обилно поляти с вода, поне като за начало! Ама французите са меки китки и си мислеха, че ще замажат гафа, че това е изкуство!Изкуство, ама друг път!
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз мислех, че ще им хареса откриването. Все пак преди да започне Папата обясняваше как олимпиадата "обединява" света.

Спонсорирани публикации