Зеленски иска съседите да помагат за прехващане на руски ракети

Иска среща на Съвета НАТО-Украйна да се обсъди помощта
240
Зеленски иска съседите да помагат за прехващане на руски ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски е разпоредил да се подготви среща в рамките на Съвета НАТО-Украйна, на която да се обсъди участието на съседни страни в свалянето на руски ракети, предаде Укринформ, цитирайки думите на украинския лидер по време на събитие по случай Деня на военновъздушните сили на Украйна.

"Трябва да разработим повече технически възможности, така че съседните страни да могат да използват самолетите си срещу определени пристигащи ракети. Да, те удрят Украйна, но действат в посока на нашите съседни партньори, разбира се, на първо място страните от алианса. И изглежда, че това решение вероятно е трудно за нашите партньори. Те винаги се страхуват от ненужна ескалация. Но ние се борим с това, ще работим по него и мисля, че имаме добър вариант за нашия Съвет НАТО-Украйна, и вече го изработихме от гледна точка на безопасността по море", каза Зеленски.

Той заяви, че вече е възложил на украинските дипломати да работят с НАТО за провеждането на заседание на Съвета НАТО-Украйна и е определил дата за такова заседание.

"Мисля, че днес наистина ни липсва такава коалиция. Защото е голяма отговорност една съседна страна да поеме отговорност и да ни помогне да сваляме ракети. Въпреки че според мен това трябваше да бъде направено много отдавна. Но мисля, че има и друг такъв инструмент, и искам да го изпробваме, за да могат страните от НАТО да разговарят с Украйна за възможността за такава малка коалиция от съседни страни, която да сваля вражески ракети", каза Зеленски./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно, когато светнат Зелята , какво погребение ще му устроят : християнско или еврейско ?
115
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този гном, е с изтекъл мандат още през май месец на миналата година.Това наркоманско изчадие,този просяк на милиони евро и оръжие,трабва да бъде съден и осъден да увисне на първия ел. киевски стълб.Коментатор под номер 110,ти даде най точното определение за субекта.
114
0
 
7
 
! Отговори
До 113 преди 1 месец
Тук не става въпрос кой ще победи, а колко време ще разтягат войната за да се печелят пари.
113
0
 
17
 
! Отговори
БОК преди 1 месец
ЛУЦИ не ви ли светна, че не може да спечелите срещу Русия! Колко още бой трябва да ядете за да го проумеете?!
112
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали вече имате Фъ-шишнайс кво пак искаш?
111
0
 
16
 
! Отговори
До 108 преди 1 месец
И кой си ти ,че ще казваш в чужда държава кой , какъв,аре събирай си багажа и при посяхалия си вожд и си води войните,а не занимай всички с украинските си простотии,никой не длъжен да ги търпи
110
0
 
9
 
! Отговори
тоя е по-досаден преди 1 месец
от ковида, егати! :D
109
13
 
2
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 месец
До АмиииУкраинците го обичат,защото успя консолидира и сплоти държавата. Това да не ви е ***, сериозно отидете на преглед,не сте добре!
108
16
 
0
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 месец
До Време е!!!Не е лесно да си кръглъ ***. Шизофренията наследствена ли е при русофилите? Вашият вожд заслужава това,което пишеш, защото той може да се сравни с Хитлер.
107
0
 
22
 
! Отговори
Амиии преди 1 месец
До Време е!!! Няма. Пази го охрана от Англия. Иначе, украинците отдавна да са му светили маслото, а руснаците по неясни причини го държат и не му посягат.
106
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-близките съседни държави до фронтовата линия в Домбас са Русия, Беларус и Молдова. Преполагам те са откликнали с голямо желание на молбата на президента Зеленски
105
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нагло джудже.. този как си мисли, че някой изобщо го слушат в болната глава?
104
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я си води сам сскапаната война!Нали това искаше,ннацист сккапан?!Рита мечока 10 години,сега скимтиш като еFтина kуRва!Това лято щеше да се къпеш в Крим,нали?Върколак кръвожаден,малко ти остава!СЛАВА РОСИИ!!
103
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
много му се иска на Зеления комик другите държави да воюват вместо него, а той само да обикаля света във военен мундир и да се представя за герой
102
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този /Зеленски/ ще подпали и нашата "черга". Но има ли трета световна война няма значение дали ще умреш първи или втори. Всички ще умрем.
101
0
 
18
 
! Отговори
Де е Скрипал? преди 1 месец
Време е!!! А,бе няма ли кой да го отстреля ..... Ами няма, неговите западни "партньори" го пазаят много строго от руските килъри. щото педпочитат те да си го гръмнат с кеф когато му дойде времето за да имат удоволствието да кажат традиционното вече за Западаа - "Путин е виновен" .
100
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все повече се убеждавам, че тоя е психично болен
99
0
 
25
 
! Отговори
ХоХо преди 1 месец
До сега това еврейче трябваше да го гръмнат !
98
1
 
20
 
! Отговори
Сталин преди 1 месец
Този много иска да се направи не възможното !Този иска всичко на тепсия ,добре ще си го получи както подобава в най скоро време !
97
1
 
25
 
! Отговори
Време е!!! преди 1 месец
А,бе няма ли кой да го отстреля , най-после тоя МАЛ_оумен , нар-команизиран ОЛИ-гофрен???!? Не разбрахте ли ,че 80% от дадените му пари ги краде,а дадените му оръжия продава по Африка!!!

Спонсорирани публикации