Още 5 км и Украйна затваря руските войски във "врящия котел" Курск

За да изтласка нападателя, Москва се нуждае от поне 50 000 войници там
25 авг 2024 07:00, Петър Бойчев
463
Още 5 км и Украйна затваря руските войски във "врящия котел" Курск
Снимка БГНЕС

За да изтласка украинската армия от територията на Курска област, Русия се нуждае от поне 50 000 войници, но тя не разполага с такива резерви в района, пише американският вестник The New York Times.

Според оценки на Пентагона Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е включил около 10 000 войници в Курската операция. Колкото повече територия в крайна сметка успеят да овладеят украинците, толкова по-трудно ще бъде защитата им.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са разрушили три моста на река Сейм и са напът да поемат контрол над обширна територия в Курска област - Глушковския район, където около 3000 руски войници може да попаднат във "врящия котел“, съобщава военно-аналитичният на Telegram канал Military analytics.

Глушковският район е заобиколен от запад и юг от територия на Украйна. От изток (от страната на Суджа) ВСУ водят настъпателни действия, в хода на които са установили контрол над селата Снагост и Апанасовка. До река Сейм и затварянето на "котела“ им остават пет километра.

Руснаците, въпреки разрушаването на мостовете през Сейм, все още снабдяват войските си чрез понтонни преходи през реката (тя не е много широка и е лесна за преминаване). А Украйна активно атакува понтони, построени от руските въоръжени сили през река Сейм в Глушковския район, пише Фокус.

За целта се използват както дронове камикадзе, така и касетъчни боеприпаси. Това се прави, за да се блокира снабдяването на руските войски и да се вкарат войските там в "котел“. Очевидно в близко бъдеще ще има поне опити за настъпление на ВСУ в този район, обобщава каналът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
16
 
11
 
! Отговори
Коко преди 3 седмици
Навремето с появата на болшевизма 1917г и по късно с износа на соц.революции по света ссср се опитваха да направят нов световен хаос(ред).Всички знаем как плачевно завърши този експиримент.Сега русия се опитва отново да сее хаос (ред) и дали можем да познаем как ще завърши този последен опит.А за руските фанатици предлагам да намерят и прочетат мемоарите на маршал жуков в които той признава че хитлер буквално ги е размазал през 1941г и описва кой и как спаси кожата на непобедимая.И дано разберат
267
10
 
15
 
! Отговори
бит руски педераст преди 3 седмици
Ние можем да превземем Украйна за три дена,ама не искаме:)))))
266
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
УКРАИНА ЗАГИНА А С ПРОПАГАНДА НЕ СТАВА
265
7
 
16
 
! Отговори
Хмм преди 3 седмици
Изкарахте и днес стотинките. Но, съдбата на оцелелите "завоеватели", които не успеят да избягат е ясна. Те ще извършат нещо невиждано в кратката украинска история. Десант в Сибир. В затворническа колония.
264
14
 
8
 
! Отговори
Мбухахахахаахаха преди 3 седмици
хехе по плана на тавариш путев се разполагат мобилни беттони укрития из градовете, а сюргюнлии раснячетата с удоволствие дрищят там. Товв им придава домашна атмосфера. Гойда друзя!
263
21
 
8
 
! Отговори
.... преди 3 седмици
Сега си отговарям на въпроса защо сме зле?Само като чета русоробските коментари под статията и разбирам, с това руско мислене на хората оправия няма да има.Подкрепят руснаците, западни коли карат и евро и долари искат, иначе плюват.
262
4
 
16
 
! Отговори
ПОДВЕЖДАЩО заглавие преди 3 седмици
"Още 5 км и Украйна затваря руските войски във "врящия котел" Курск" - заглавието е ПОДВЕЖДАЩО, просто защото е невъзможно да има котел в Куск, поради това, че от другата страна е Русия. Може да се образува котел за руснаци в някое населено място, но не е и в "Курск".
261
3
 
6
 
! Отговори
Котел в котела преди 3 седмици
Да пет километра са . Да стане котел но за една малка част пограничники от вкс. И 15 км. Да се затворят няколко бригади на всу.
260
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да не безпокоят украинците,че не стигнаха до КУРск,признателните му граждани ще ги побратимят с първите три букви от него.
259
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А нещо за котела в Ню Йорк?
258
3
 
11
 
! Отговори
Женски мечти преди 3 седмици
Само още 5 сантима и...Пак няма да са достатъчни.
257
24
 
6
 
! Отговори
Куку преди 3 седмици
Целта на Украйна не е Курск!!!Целта е Москва и тя ще бъде достигната рано или късно!
256
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стига сте критикували украинците,за умрелите или добро или нищо.
255
4
 
20
 
! Отговори
До Долната преди 3 седмици
Имаш предвид Зеленски нали. Защото той е джудже и по нисък от Путин и се крие в бункер в Полша.
254
8
 
32
 
! Отговори
Относно котела Курск преди 3 седмици
То и Хитлер през 1943г така си мислише че ще затвори руските войски в котел в района на Курската дъга...По нататък я знаете историята.
253
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А натовците и украинците превзеха ли вече целия град Суджа? Град Суджа превзеха ли го вече натовците и украинците?
252
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеля къси напушеняк си го набута на два ката с тази авантюра в Ку,рск - сега ако тръгне да бяга ще стане за смях и ще го питат за какво загинаха толкова хора,ако остане ,ще ги избият и пак ще трябва да отговаря на същия въпрос!
251
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всичко показва, че и този напън ще завърши толкова "славно" като останалите, с тежки загуби в жива сила и техника от укрите, без поддръжка от въздуха, без доставки на гориво и храна си е глупост голяма, просто ще има някоя седмица квикане колко сме велики и после, ми що стана така, кво стана пак.
250
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И да не са станали всички още зомбита руснаците ще помогнат на неуспелите да станат.
249
5
 
25
 
! Отговори
хе хе хе преди 3 седмици
Значи още 5 километра на изток, и украинците ще стигнат до някаква малка река. С какво това ще попречи на руснаците да се снабдяват през тази река, не става много ясно. Въпросът, че може да се извършва снабдяване от север, където е руска територия, няма смисъл да го коментирам. Пък "врящия котел" с две страни, съвсем. От трета страна, украинците може и да не ги изминат тези 5 километра до реката. Абе, като се замисля, какво изобщо да им коментира човек на украинските фантазии:)

Спонсорирани публикации