Столтенберг: Ракети по Русия е риск, но не по-голям от победа на Путин

Всяка страна ще решава сама да разреши ли оръжия с далечен обсег
17 сеп 2024 10:04, Петър Бойчев
391
Столтенберг: Ракети по Русия е риск, но не по-голям от победа на Путин
Снимка БГНЕС

Решението дали да се позволи на Украйна да използва западни ракети с голям обсег, за да удари Русия, ще зависи от отделните страни. Това изявление направи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за LBC.

"Тези решения трябва да вземат отделните членове на Алианса, но е важно да се консултираме тясно по тези въпроси“, казва той.

В същото време генералният секретар на НАТО подчерта, че във войната "няма опции без рискове“.

"Имаме пълномащабна война в Европа, започната от Москва. Във войната няма възможности без рискове. Но продължавам да вярвам, че най-големият риск за нас ще бъде победата на президента Путин в Украйна“, обясни Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от Свободно време.
Нумерологична прогноза за 16 – 22 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
0
 
1
 
! Отговори
ЕЛИ преди 12 часа
ТОЗИ ГЛ СЕКРЕТАР КАЗВА ,ЧЕ ПРИМЕРНО ПОЛША МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕ ЗА УДАРИ ПО РУСИЯ,АМИ АКО РУСИЯ УДАРИ ПОЛША ,ТО ТОВА УДАРИ ПО НАТО ЛИ СА ИЛИ НЕ,БОЖЕ БОЖЕ ПАЗИ НИ ОТ МНОГО УМНИТЕ ОТ ДРУГИТЕ НИЕ ЩЕ СЕ ОПАЗИМ САМИ
369
8
 
0
 
! Отговори
Куку преди 20 часа
Напълно сериозно,никой повтарям никой не се впечатлява от термоядрените заплахи на Путин!Всъщност и Путин не е сигурен в тях!
368
0
 
13
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 21 часа
Сериозно? Смятат, че глобална термоядрена война е за предпочитане пред присъединяването на региони от Украйна към Русия; региони, които и без друго не желаят да са под управлението на н.ац.и.ст.ите в Киев?
367
11
 
0
 
! Отговори
Куку преди 21 часа
Няма съмнение,че Рашка ще бъде доведена до поредната нац.катастрофа,просто забравете,че Украйна ще ви клекне а се пригответе за плащане на репарации за стотици милиарди!Това е толкова ясно, както слънцето изгрява всяка сутрин!!!
366
0
 
13
 
! Отговори
В директен... преди 22 часа
...конфликт НАТО срещу БРИКС няма да издържите и два дена, и ти много добре го осъзнаваш т'ва. От първи октомври 2024та тръгва ембрич и фащ губят 50% от купувачите на щатски долари. Насила вече не можете да накарате никой да ви робува! ПС: наместо с изнудване, можеше да котката РФ -> слаб пентагон, лоши решение, световни конфликти. Ако не друго пентагонът показа на цял свят, че стратегиите им не стават за нищо - този конфликт, дето го забъркахте с РФ, няма да излезете без да си платите прескъпо!
365
0
 
11
 
! Отговори
между редовете преди 22 часа
Демек укрите са пушечното месо хвърляни в жаравата, намалявайки риска за "тях".
364
0
 
12
 
! Отговори
Костя преди 22 часа
Не мога да разбера защо всички пропагандатори на ескалацията не отидат лично и да загинат в окопите, а пращат хора, които не са войнолюбци
363
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 23 часа
Имаме пълномащабна воина която я започна сащ и НАТО от самото начало не е важно какво се пише и представя а какво вършат сащ и НАТО в деиствителнос Украйна е просто употребена пълно медеини затъмнение. Е това е свобода на словото по американски. Накрая сащ и НАТО ще гори
362
12
 
2
 
! Отговори
Чудно преди 1 ден
До Руски чичко 361 Си Дзин Пин мрази руснаците от дете . Какво ли им готвят ?
361
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ъхъ. Ама айде да пожалите новородените хохли, че след Джавелинка, Абрамсчук, Хамерсчук и Ефшiснадцати ептен ще сварите мозъците на хохлите с тези имена! И к'во стана след като дадохте камари оръжия на хохлите? Мечът, забит в сърцето на хохъла в Курск, видяхте ли го? А? Хахахахаааа?
360
11
 
2
 
! Отговори
китай в задния двор преди 1 ден
До АнонименСега китай ще нашепне в задния двор на раша.Като иска да господства сега ще им го сложатпо китайски отзад със вазелин.
359
13
 
3
 
! Отговори
Руски чичко преди 1 ден
Сега и китай удари в руската морда и ще им отнеме територии.Голям го изяде ***.
358
6
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 1 ден
Каза Швестенбергер, и се навря в бункера
357
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Криви ви излязоха сметките. Колкото и да уважаван Норвегия като страна, бил съм като музикант около 20 години там, не струваш.
356
5
 
18
 
! Отговори
Точен преди 1 ден
НАТО свърши оръжията, то само Северна Корея има повече снаряди и ракети от слугите на Столтенберг, тоя е напълно лу-д.
355
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това шаманката с боядисаното с кръв лице от Давос ли му го нашепна или СтолТенБерг сам си го измисли?Тези си ни водят към ядрена война.
354
5
 
13
 
! Отговори
До 349 преди 1 ден
До АнонименНе съм сигурен за руските пари в европейските банки, но НАТО и ЕС ще спрат да съществуват след това, което предстои.
353
3
 
25
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 ден
Без западни инструктори и без насочване от сателитите на САЩ ракетите с голям обсег не могат да бъдат използвани. Така че не Украйна ще използва тези ракети, а САЩ и съюзниците им ще използват територията на Украйна за да ги изтрелват срещу Русия. И след това ще казват "Ние нямаме нищо общо". Но този номер не минава.
352
5
 
17
 
! Отговори
Столтенберг преди 1 ден
има проблем с паметта. Войната започна нацисткото правителство в Киев 2014-та.
351
4
 
9
 
! Отговори
Чистят ги от Курск преди 1 ден
Руската армия освободи Борки и Успеновка в района на Курск. Това съобщи в сводка руското министерство на отбраната. Руските части освободиха от нашествениците село Успеновка в Глушковски район, разположено на самата граница.