Бойко Борисов: София нямаше да има метро, ако не бяхме ние

Неслучайно ГЕРБ излъчи най-много евродепутати, похвали се той
17 сеп 2024 18:50, Нели Христова
311
Бойко Борисов: София нямаше да има метро, ако не бяхме ние
Снимка: БГНЕС

При сериозна надпревара между кандидатите на "Продължаваме промяната" и ГЕРБ, Европейската комисия избра нашия – по-подготвеният кандидат (бел. ред. Екатерина Захариева). Ресорът на България най-ясно обрисува нашата програма като партия и нейната програма като водещ кандидат на Европейската народна партия (ЕНП). Неслучайно, само при ГЕРБ дойдоха и председателят на ЕК: г-жа Урсула фон дер Лайен, и председателят на ЕНП – Манфред Вебер. Само при мене! При никоя друга партия! Неслучайно ГЕРБ излъчи най-много евродепутати, похвали се лидерът на ГЕРБ по време на среща със симпатизанти в София.

Той самопорица себе си и съпартийците си за прекалената им скромност. "Години наред само сме работили. Спомням си слоганите: "Работа, работа, работа“" "Има воля" – все нещо да направим. Забравяме да се хвалим и покажем на хората това, което сме направили", тюхка се Борисов.

"Хората, залисани в ежедневието си забравят, те си имат своите проблеми, не ги упрекваме. Упреквам нас, че не го промотираме и напомняме", направи си автокритика лидерът на ГЕРБ.

Борисов честити на София, на общините за отлагането на новата такса смет и благодари на Фон дер Лайен за ресора на Захариева

След лирическото отклонение, той продължи по основната линия на мисълта си - превъзходството на ГЕРБ в европейските институции спрямо другите политически партии. "В това отношение просто няма кой да се съревновава с нас! Нашите евродепутати станаха заместник-председатели, членове на водещите комисии: по правосъдие, на комисията ЛИБЕ – така ли се дава на една държава, излъчени от най-голямата партия, такива ресори? 20 души говорители имат колегите, но понеже са едно и също, едно и също всеки ден на 4-5 места и това се запомня от публиката. Как се слагат така хора на най-водещи европейски позиции, ако хората се съмняват в нас", риторично запита Бойко Борисов.

"България е известна с иновативните си решения и компютърните си специалисти, с мощната оръжейна индустрия. Ресорът, който България поема в Европейската комисия, е точно това, което ни трябва", коментира още той.

"По Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) им се скарали олигарсите", затова нещата не вървели, обясни лидерът на ГЕРБ.

"София нямаше да има метро, ако не бяхме ние", каза още той, като критикува Асен Василев, че е орязал парите за софийското метро по ПВУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от Избори 2024
На изборите през октомври: 24 партии и девет коалиции
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
ако ви нямаше вас куклите на конци на кобургския алчник сто пъти по-добре да сме, ти и оня новото начало за кой ли път...ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО ДА СЕ ЗАЛИЧИ ТАЯ МЕТАСТАЗА
278
0
 
5
 
! Отговори
... преди 16 часа
Буци, я кажи след години кой ще работи в България за да има пари за пенсии и социална подкрепа за семейства, след като половината от народа са имигрирали в други държави? Иначе си голям герой. Пуу
277
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Боко сложил си арменката да седне настрани от теб,но читателите са умни хора,знаят,че парламата ти няма да мине.Толкова ли си ***,че правиш българите на балами,че не ти зваят личния живот.Ще връщаш милиардите дето ги "спести" през изминалите 34-ри години,особено от 2009 год. до наши дни.
276
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Ако не бяхте Вие, страната щеше да е много по напред в развитието си. Изкрадаха всичко що може и с европейски заеми изхарчиха пари уж много мислили за народа. Да не си ги извадил от джоба си бе, ***? Е.баси про.ста.ка
275
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 18 часа
Айде , тоя почна с лакардиите !
274
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Само едно умряло метро което никой не ползва си направил за 20 години всичко е от комунизмя останалото
273
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
До ***: не е обикновен, а известен, и то дългогодишен, плюс това на едро. Затова двамата с Пеевски бягат като дяволът от тамян от 10-те млрд.лв за изпълнение на Плана за възстановяване и устойчивост ПВУ. Държавата ще вземе парите, но ще бъдат официално разкрити едрите престъпници, а те са начело и по върховете на големите политически партии.
272
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
За метрото е прав. Трябва нещо да се измисли и за Пловдив, но там е по трудно.
271
1
 
7
 
! Отговори
Карибско питие преди 22 часа
Самохвалство? Метрото е проектирано и се разширява към обекти на един от схемаджиите на ГЕРБ и разделител на София Плевньо? По добре не се хвали с това. Скоро ще предложите да го разширите до село Баня, защото Плевньо заби лопата там някъде. *** си герой от дивият запад!
270
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
АМА ВЕРНО ЛИ БУДА ЩЯЛ ДА СЪБАРЯ МЕТРОТО С МОТИВА НА ТАРАС БУЛБА -"АЗ ТЕ СТРОИХ, АЗ ЩЕ ТЕ СЪБОРА"???!!!...
269
1
 
13
 
! Отговори
Смешник преди 22 часа
Тиквата не спира да се хвали а е един обикновен престъпник
268
1
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 22 часа
Бойко, прав си. Ти строиш, други ги откриват. Моста над Дунав например. Откриваш на части защото те е страх че друг може да пререже лентата. Това което е построил бай Тошо вие не можете да го боядисате и за това го бутате. От кмет на София ти стана мин. председател на София. Виж останалата част от България, или ти по-далеч от Банкя ве виждаш.
267
1
 
9
 
! Отговори
мак преди 23 часа
Стига сте го отразявали този козируващ. Утре ще каже, че без тях в България нямаше да има нито 1 училище, болница или завод, всичко е построил от 0 той, собственоръчно с идването на герб на власт. Как сме живеели преди неговата ера, май не сме живели.
266
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Всяко нещо си има начало и край Борисов не осъзнава че поколенията се сменят и понеже не е нито умен нито е стратег да се отегли навреме ЩЕ понесе срама на другаря Живков Борисов младите хора си искат държавата няма да чакат няма да търпят и ще ви пометат
265
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 23 часа
и кои са фирмите които са заети с изграждането на метрото корпоративен вот20 процента изб активност нови избори напролет
264
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Ние па видяхме само КРАДЕНЕ КРАДЕНЕ И КРАДЕНЕ. И София нямаше да остане без метро, споко гробар.
263
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Никога не сме били толкова зле, както по времето, в което Бойко беше премиер, мрачните 12 години на България! Резултатът всички го виждаме - сега България не прилича на нищо.
262
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Знае се, че ГЕРБ винаги нагло лъжат. Реалността е, че нещата са обратните на това, което казва ГЕРБ. Строежът на метрото започна много преди ГЕРБ, а ако не беше ГЕРБ на власт 2009-2021 години, метрото сега щеше да е с два пъти по-дълго линии и щеше да обхваща много по-голяма част от София. Накратко, ГЕРБ съсипаха България.
261
0
 
10
 
! Отговори
Кеалят слънце преди 1 ден
Без мен слунцето не изгрява . И аз ви давам хляба.
260
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 ден
Боико Борисов е бандеровец да не говори за метрото защото ще замирише много комисиони отмъкна . Да не говорим за друго че свят щевисе завие. Пише ви бивш работил в евро алианс тунели ад. Бивша Давали ад