Ед Шийрън счупи рекорда на Лепа Брена

Шоуто откри българската звезда Михаела Филева
1 сеп 2024 08:28, Петър Бойчев
165
Ед Шийрън счупи рекорда на Лепа Брена
Снимка БГНЕС

Над 70 000 души са били на концерта на британската суперзвезда Ед Шийрън снощи в София. Стадион "Васил Левски" в столицата не е побирал толкова много хора от средата на 90-те години, когато в София гостува сръбската легенда Лепа Брена. Тогава на терена имаше не по-малко от 60 000 човека, жадни да слушат гурбо фолк хитовете й.

Шоуто е част от световната обиколка на Шийрън The Mathematics Tour. От ранния следобед пред четирите пропускателни пункта около Националния стадион "Васил Левски" се извиха опашки от нетърпеливи фенове, предава nova.bg.

То започна с българската звезда Михаела Филева, която бе избрана да подгрява големия концерт от екипа на Ед Шийрън на 360-градусова сцена.

Концертът на звездата е част от турнето му в Азия и Европа. Обиколката на двата континента е първа от 2019 г. насам, а европейските концерти са продължение на миналогодишната визита на певеца на Стария континент.
Певецът Ед Шийрън завърши мащабния си концерт на Националния стадион "Васил Левски" с фланелка на своя футболен клуб Ипсуич Таун.

Британецът  придоби наскоро 1,4% от акциите на новака в английското първенство. Изпълнителят е дългогодишен фен и спонсор на тима.

Шийрън облече футболната фланелка специално за изпълненията си на бис, след като през почти цялото време пя хитовете си с тениска, на която беше изписано името на столицата ни - SOFIA.

Шоуто продължи до 23:00 часа, а репертоарът му включи хитове песни като Shape of you, Perfect, Shivers, Love yourself, Photograph и други.

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от Миш-маш
10 ценни урока, които научаваме късно в живота
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Невероятен концерт! А на Лепа Брена би ходил само беден бачкатор от прованса или крайния квартал.
98
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Михаела Филева беше на ниво като изпълнение, но който я е облякъл в това червено нещо, трябва да спре да прави дрехи, освен оранжеви и зелени потници за пътна безопасност и полицаи.
97
11
 
13
 
! Отговори
Политкоретен преди 2 седмици
Рекордът на сръбкинята беше счупен още от Металика, после и от АС/ДС. Има видео записи - можете да проверите сами колко души има на стадиона. Последният път, когато някоя група го напълни до горе беше Бон Джови. От тогава спряха да канят големи имена и не съм го виждал наистина пълен.
96
12
 
17
 
! Отговори
Хохо преди 2 седмици
песните на този Рижко всичките са едни и същи, скука. По се кефя да слушам нкой уличен музикант, има много които свирят по-добре на китара.
95
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ед Шийран е световноизвестен музикант и не само си пише сам песните, но пише и хитове за други изпълнители. Страхотен изпълнител е и на живо. Като не ви харесва този тип музика, защо коментирате не разбирам.А на живо е в пъти по-добре, защото е с много повече китара и си е като рок концерт. Студийните записи са по-комерсиални. Преди години бях на концерт на Расмус в София. Нищо общо с поп музиката. Як джангър беше и направиха страхотно шоу.
94
2
 
11
 
! Отговори
нн преди 2 седмици
За всеки влак има пътници, казано е. 60 хил. продадени билета, за бедна Б-я е добре. Няма лошо, за някой хора това е било " кеф цена няма " и още, дошъл човека на краката ни, не е за изпускане.
93
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хаха натрапена ама над 100 хил отишли да я видят, нали? Тоя има късмет, че концерта не му съвпадна с на Драгана що тогава и тоя ингилиз щеше да е на видинския панаир да я гледа..
92
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Единствената полза от музиката на британския спараняк е при случай на запек.
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 104. С тия цени на жилищата как си позволи да кажеш, че София е провинциален град ? Че тя е центърът на Вселената.
90
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"25 години след концерта си на Националния стадион Васил Левски, на който фолк легендата кацна с хеликоптер пред публика от над 100 000 души, Лепа Брена се завръща" Не, че няма 3-4 хита, единя от които му го направи Бочели, ама коги стигне тоя оранжев мандрамуняк кака си Брена у България да дойде да пиеме по една ракия с него и да му пущим и Миле Китич, да види кво са песни, кво са танци...
89
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оляхте се бе комп.ексяри. От 60 до 70 хиляди има огромна разлика. Очаквам някой с много малка пиш-ка да напише 80 хиляди. Дойде една истинска световна звезда случайно в провинциалната София на порутения социалистически стадион и вие се опикахте от щастие. Половината стадион преди концерта не знаеха кой е този певец и дойдоха заради Михаела Филева. Подобно на АС ДС - беше пълно с чалгари и фенове на сръбската музика.
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Хейт 101. За да се съживи трябва отнякъде да се пръкне некой талант, да ходи на училище, да е образован, да има идеи по въпроса и т.н. С търгашеското шуробаджанашко шоу "България търси талант" не стаа. Ако нямаш чуек или не си нечии чуек пак не стаа. Няма да та пускат по талавизията понеже "си никой". И т.н. по реда мисли в нашенската действителност. Няма как да се получи. Не се и надявай. Освен това са минали 60-те и 70-те когато всеки е можело да изпъкне. Сега е търговийка.
87
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ед може би е трети след Лепа Брена и Слави Трифонов. Трябва да се отчете и времената, в които бяха тези концерти. Лепа Брена дойде в едно революционно време, в което всичко западно влизаше през Югославия и хората бяха зажаднели за нещо различно от нашенска естрада и народни припявки. Същото беше и със Слави, който направи уникално шоу. През 2024 нещата вече са различни и Ед Шийрън си е по свой начин уникален.
86
3
 
7
 
! Отговори
Хейт преди 2 седмици
Нали българската щеше да се съживи? Станахме ли богати? Или кинтите изтекоха в Албиона и пак сме си мизерници?
85
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 99. И кат си плясна 3 плюса за 10 секунди и вече си представш че всичко написано от теб вече е нерушим галактически закон ?
84
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Миле КитичМисля, че Тейлър Суифт има шанс да направи рекорд по най-посещаван концерт в България. На всякъде билетите се пазаруват на 100 процента.
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 97. Кво и саунд ?
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не бях на концерта, но го харесвам. Предпочитам обработения студиен саунд, в който липсват грешките.
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като знам как слушат музика по смартфоните която е със 1000 пъти по-ниско качество от качествена озвучителна техника и реването на широко рекламирано магаре ще им хареса.
80
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 18Ако бяха поканили Киркоров щяха и възраждане да са там.

Спонсорирани публикации