Осъдиха българин за убийството на турски радиоводещ в Лондон

Общо седем присъди бяха произнесени преди дни
10 сеп 2024 11:02, Елка Василева
76
Осъдиха българин за убийството на турски радиоводещ в Лондон
кадър: Нова тв

Български гражданин се оказа замесен в жестокото убийство на турски радиоводещ в Лондон. 43-годишният Мехмед Корай Алпергин и приятелката му Гьозде Далбудак са били отвлечени през октомври 2022 г. от група мъже. Седем от тях, сред които и българинът Исай Стоянов, бяха осъдени преди дни за тежкото престъпление, но полицията казва, че издирва поне още двама.

Това, което се знае, е че става въпрос за престъпление, което е свързано с международната престъпност от така наречената „банда на турците” в Тотнъм, където всъщност е извършено и престъплението – в северната част на Лондон, предаде кореспондентът на Нова тв.

От замесените в това престъпление 44-годишният българския гражданин Исай Стоянов получи най-ниската присъда. Той получи 18 месеца лишаване от свобода. Беше установено, че единствената роля, която му е била възложена в това престъпление, е да заличи следите.

Стоянов е почистил помещението, в което е бил убит турският радиоводещ, който е и собственик и на турското радио в Лондон. Българинът е заличил следите, но е пропуснал няколко капки кръв по една маса, благодарение на което разследващите успяват да разплетат целия случай. Стоянов е бил заплашван два пъти и това е регистрирано в лондонската полиция, която му е осигурила и охрана.

Прокурорът по делото го описа като човек, който се е занимавал с бояджийство на Острова. Дошъл през 2011 г. Живеел е с приятелката си, с която отглеждали три деца.

Телефонът на Стоянов е използван за организиране на схемата, но самият той не е присъствал, когато останалите замесени са били в едно кафене и са казвали как ще се случат нещата. Те са наели два автомобила, поставили са проследяващо устройство на автомобила на радиоводещия, с което той пък отишъл с приятелката си в италиански ресторант. След като приключват вечерята, двамата са отвлечени от паркинг и натъпкани в задната част на бял бус.

Откарани са в старо помещение на бивш бар край стадиона на Тотнъм, където в продължение на два дни радиоводещият е измъчван жестоко, а приятелката му е заключена в тоалетна и е слушала неговите писъци.

Общо 94 наранявания е имало върху неговото тяло. Той е бил намушкван, попарван с гореща вода, след което тялото му е завито в килим и изхвърлено на доста километри в една гора край Есекс. Там човек, който си разхождал кучето, го е открил.

Повечето от заловените твърдят, че не са участвали в самото насилие над човека. Някои от тях са били проследяваща група, други са изгорили автомобилите, с което е извършено престъплението.

Затова и прокуратурата в момента не може да сглоби пъзела защо той е убит, кказа прокурорът по делото -или жертвата е притежавала информация за много пари, или за наркотици. Общото между тези хора е, че става въпрос за лица, които са от бедни семейства, не са достатъчно образовани или пък имат ниска интелигентност. Дори се коментира, че те са били експлоатирани, свършили са мръсната работа, а истинските поръчители и извършители са някъде в чужбина и се предполага, че също са турски граждани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от Наука
Учени откриха растение с потенциал да лекува Алцхаймер
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
13
 
! Отговори
ЦИК преди 1 седмица
Абре пуснете го, че трябва да гласува, ДПС не може да събере гласовете!
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Етнически българин Исай Стоянов
23
6
 
2
 
! Отговори
ЗА 22 преди 1 седмица
До до 16....ИМАТ МРЪШО, ИМАТ... БЪЛГАРСКИ СЪУЧАТНИК НА УБИЙЦИ
22
2
 
8
 
! Отговори
По съшество преди 1 седмица
18 месеца, защото е изчистил мястото след убийството? Той е съучастник в убийство, няма значение каква е била ролята му. Всички трябва да получат до живот каторга с тежка работа. Тая нaсpaна западна система само прибира тежки престъпници за по някой месец на наш гръб и после ги пуска по-злобни и по-свързани в престъпните среди и в затвора.
21
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БЪЛГАРСКИЯТ ТЕРОРИЗЪМ ПО СВЕТА
20
2
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 1 седмица
убийците нямат националност
19
2
 
11
 
! Отговори
a преди 1 седмица
Тоя е римлянин! Малко са му дали, като гледам само по снимка му давам 5г.
18
3
 
14
 
! Отговори
Надолу преди 1 седмица
Какъв българин е този ококорен ислямист?
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Правилното заглавие - Усъдиха български гражданин мохамеданин от ромски произход за почистване след убийството на турски радиоводещ.
16
1
 
6
 
! Отговори
Да не са били преди 1 седмица
от различни секти на исляма? Случая изглежда да е такъв.
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе що така мерим с двоен аршин - когато български граждани с турски произход печелят награди по състезания, всички викаме "о, да, българи са, наши са си, гордеем се с тях", а когато някой такъв направи нещо лошо "а, не, никакъв българин не е това"? М? Що така бе, хора? Изберете си позиция.
14
6
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
По снимката виждам, че Исай си е чист български гражданин - съшо като Бойко Борисов, Делян Пеевски, Росен Плевнвлиев и Корнелия Нинова... и още два милиона които гласуват за ЕС и евроценности, за да станем "като на Запад". факт.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бе какъв българин е тоя опален кю нец с име Исай? Я по сериозно, нашите джипсита са проблем не само тук, но и по света.
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом има българско гражданство, е българин. Свиквайте.
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По скоро е от ***. Да се забрани на всякакви мешани да се представят за българи. Тоя си е турчин с българско гражданство а не българин
10
5
 
12
 
! Отговори
абсурд преди 1 седмица
Никакъв българин не е тоя !!!
9
3
 
11
 
! Отговори
Това Име преди 1 седмица
Исай - какво е - ЮдеюСемитско ли?! РадиоВодещият от Турция, да не е газал нещо в Защита на Окупирана Палестина - разкажете, каква е Историята, щото явно - има такава!!
8
3
 
14
 
! Отговори
Атанасов преди 1 седмица
Българин или швед, това е въпросът.
7
4
 
9
 
! Отговори
Гнусни ми$$ирки! преди 1 седмица
По-зле сте и от Гнойче Жмеле и ЗЛовонна Гейропа взети заедно!!! Това на снимката българин ли е,неадекватници?!? Що за еФтино платени джурнаГлисти точно сте вие,майцепр00дажници?!?
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
българин друг път.....

Спонсорирани публикации