Кои са най-безопасните държави в случай на Трета световна война?

Повечето от тях се славят с неутралитета си
19 сеп 2024 21:36, Нели Христова
86
Кои са най-безопасните държави в случай на Трета световна война?

Атаката на МОСАД в Ливан доведе до спекулации, че Третата световна война може да е на хоризонта. Уоки-токита, слънчеви панели и устройства за разпознаване на пръстови отпечатъци, използвани от бойци на Хизбула, бяха детонирани, убивайки най-малко 37 души и ранявайки стотици хора, включително опечалени на погребение, съобщиха свидетели и източници за сигурност.

Тази втора вълна от кръвопролития идва ден след като хиляди експлодиращи пейджъри, използвани от групата, оставиха почти 3000 ранени и дузина убити, включително цивилни и деца.

Някои хора, загрижени за перспективата за световна война и искат да знаят къде биха били най-безопасните страни по света, ако избухне война.

И така, кои са най-безопасните страни, в които да се намирате, ако Третата световна война наистина се състои?

Антарктика

Списъкът започва с местоположение, което не е държава, а голям континент.

Въпреки че Антарктида може да е известна със своя екстремен туризъм, красиви пейзажи и леден терен, е малко вероятно да бъде посещавана от много хора в евентуален случай на Трета световна война поради местоположението си като най-южната точка на планетата.

Аржентина

Аржентина е имала история на участие в конфликти, по-специално сблъсък с Обединеното кралство за суверенитета на Фолкландските острови през 1982 г. Но южноамериканската страна се оказа най-вероятното място за оцеляване след ядрена война.

Проучванията са установили, че пускането на 100 ядрени бомби може да освободи толкова много дим, че слънцето да се блокира, което ще доведе до глад и провал на реколтата. В резултат на това Аржентина би била добро място, благодарение на изобилието си от устойчиви култури, като пшеница.

Бутан

След като се присъедини към ООН на 21 септември 1971 г., Бутан се обяви за неутрален по отношение на всеки конфликт.

Тази позиция означава, че често се класира високо в Глобалния индекс на мира.

Комбинирането на факта, че няма излаз на море с множеството си планински региони, означава, че Бутан ще бъде особено безопасен, ако някога избухне Трета световна война.

Чили

Следващата в списъка е страната с най-дългата брегова ивица в света, която обхваща общо 6435 км, което означава, че ще обхваща разстоянието между Москва и Мадрид.

Подобно на своя съсед Аржентина, Чили е благословен с разнообразие от различни култури и природни ресурси.

Неговото ниво на развитие също е може би най-напредналото в Южна Америка. Така че, въпреки че може да се почувствате изолирани, неговото ниво на инфраструктура и достъп до модерни технологии означава, че това може да бъде идеалното място, ако настъпи Трета световна война.

Фиджи

За всеки, който би искал да бъде в отдалечена страна при избухването на войната, Фиджи е най-подходящото място. Островната държава - разположена в югозападната част на Тихия океан - е на около 2700 мили от най-близката си страна, която е Австралия.

Това, заедно с потенциалната липса на военна стратегия, тъй като в армията на Хиджи има само 6000 души, означава, че тя се класира високо и в Глобалния индекс на мира.

С голяма част от територия, която е заета с гъсти гори, както и изобилие от минерали и риба, Фиджи може да бъде идеалното място да бъдете по време на Третата световна война.

Гренландия

Остров Гренландия, който принадлежи на Дания, е най-големият остров в света.

Известно е, че Гренландия е отдалечена, планинска и политически неутрална, което я прави идеална точка за убежище при извънредни ситуации. Тя също така има приблизително население от 56 000 души, което означава, че е малко вероятно да бъде атакуван от някоя глобална суперсила.

Исландия

Исландия последователно оглавява глобалния индекс на мира, спечелвайки си репутация на една от най-мирните страни в света.

Освен че е особено отдалечена, Исландия няма да има нужда да се притеснява от зависимостта си от други страни за ресурси, благодарение на наличието на запаси от прясна вода, морски ресурси и възобновяеми енергийни източници.

Индонезия

Подобно на други в списъка, Индонезия е включена благодарение на типично неутралната си позиция по политически въпроси по целия свят. През 1948 г. първият президент на страната, Ахмед Сукарно, въвежда термина "свободен и активен", за да обозначи тяхната външна политика.

Това се отнася до факта, че те действат независимо в международните дела и са най-загрижени за създаването на световен мир.

Нова Зеландия

Нова Зеландия се нарежда на второ място в Глобалния индекс на мира и отдавна е учудвана заради безпартийната си позиция по отношение на конфликтите. Ако все пак бъде атакувана, планинският терен на страната предлага на нейните граждани перфектната защита.

Южна Африка

Южна Африка печели място благодарение на това, че е дом на множество източници на храни, заедно с изобилие от плодородна земя и прясна вода.

Модерната инфраструктура на страната също може да увеличи шансовете ви за оцеляване, ако се случи Трета световна война.

Швейцария

От всички страни по света, Швейцария може би е страната, която се асоциира изключително и най-лесно с политическия неутралитет.

Страната е известна със своята твърда позиция – или липсата на такава – по въпроси, касаещи международната политика от близо 200 години, и е добре защитена от планинския си терен, география без излаз на море и множество ядрени убежища.

Тувалу

По-рано известен като островите Елис, Тувалу се намира в Тихия океан, приблизително по средата между Хавай и Австралия.

Изключително малкото население от само 11 000 жители означава, че инфраструктурата е оскъдна в сравнение с водещите западни нации.

Тъй като природните ресурси също са ниски в Тувалу, изглежда, че е нежелана цел в потенциалния случай на Трета световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от Русия
Русия атакува украинската енергийна и гражданска инфраструктура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
Защо Македония я няма на картата !
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 45 минути
Какво Науру да ти го наура. Русия има толкова атом, че може да направи планетата непригодна 3 пъти. Най-сигурното место е на русофоба на м.а.к.я у м.инджата
77
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 47 минути
Мир няма да има докато уссрайна не изчезне, как не го разбрахте? Тази измислена държава трябва да се денацифицира и демилитарилира напълно. За да живее Русия спокойно в следващите 100 г., нацистите трябва да почиват в чернозема, нато да се махне и да си събере скъпите безполезни ламарини от покрайните на Русия. Видимо след ВСВ, работата по денацификацията не е свършила. така, че братушките сега работят по тази задача. Задачата ще бъде напълно изпълнена, бъдете сигурни.
76
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 48 минути
Най-безопасно е в Науру.
75
1
 
1
 
! Отговори
Усраинец усран преди 48 минути
Дадохме и продължаваме да даваме на окрайна БТР-и, САУ-Гвоздика, снаряди, патрони, гранатомети, каски, бронежилетки и т.н. Окрайна напредва ли на фронта? Не!
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 52 минути
След 20 години в нато имаме ли един натовски патрон? Не!
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 53 минути
Cтигa глупocти и кажeтe нe на укро-натовската пpoпaгaнда!!! Следете телеграм каналите: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса; Също така гледайте предаването "60 минут" и "Вести" в smotrim.ru по канала "Россия 1" и различни канали в smotret.tv
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 53 минути
На всеки 6 месеца взимаме стотици милиони заем от световната банка. Станахме ли по-богати? Не!
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 55 минути
Абе какво става с украинския контранаступ? Нато и укронацягите постихнаха ли поражение на Русия? Не!
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 55 минути
Най-безопасното място е в на русофоба на м.а.й.к.а. му в пи4око
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 59 минути
Паисий и Ботев на какъв език са писали? Щото тях руснаци не са ги "асвабаждавили".
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Представете си, че някой много иска да унищожи човечеството, което за него като рояк дкакалци. И да започне наново, с новия си проект, който е вече в главата му.
67
7
 
5
 
! Отговори
до 64 преди 1 час
Русия ни освободи от турско робство през 1878.Ако не беше тя,тук нямаше да пишеш на български...Имаш пълното право да отидеш на фронта и да воюваш срещу братята руснаци,но не ти стиска.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
След като няма безопасни държави, какво е това лудо желание да се унищожиме след като не искаме?
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Естествено, ние не сме в списъка, тъй като родните ду *** давци постоянно ни бутат във войни, в които нямаме работа.
64
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До 62, ако нямаше американски военни бази, любимите ти руски терористи можеха да нахлуят когато си поискат, както направиха в Украйна! Мислим! Слава Богу че има американски военни бази!
63
1
 
6
 
! Отговори
Архиваря преди 1 час
До 59, оня "буревестник" дето през 2019г. се разби в Арктика, и от изпратените да го вадят руски войници загинаха 7 души, ли имаш предвид??? Между другото, те загинаха заради безумието на Путин и путинци, щото трябвало да извадят "буревестника", че да не вземели американците да го извадят преди тях, и да разкрият тайните му... Е точно толкова струва живота на руснаците за началниците им в Кремъл...
62
4
 
5
 
! Отговори
МИСЛЕТЕ!!! преди 1 час
България не е безопасна.Тук има американски военни бази.Те ще бъдат ударени,ако от тях има агресия срещу Русия.Тези военни бази са заплаха за България.
61
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ама защо натовските любители са така негативни.... в оценките!? Ха хаха ха .... шубелии
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
При ядрена война няма да има безопасни държави.

Спонсорирани публикации