Русия готова да проучи плана за победа на Зеленски

Песков: Това ще стане, ако детайлите му бъдат официално публикувани
23 сеп 2024 16:25, Красимир Ангелов
107
Русия готова да проучи плана за победа на Зеленски
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва ще проучи плана за победа на украинския президент Володимир Зеленски във войната срещу Русия, когато бъде публикувана официална информация за него, предаде Ройтерс.

Зеленски трябва да представи тази седмица плана си на американския президент Джо Байдън, както и на двамата му потенциални наследници – Доналд Тръмп и Камала Харис – по време на пътуването му в САЩ, в чиито рамки се очаква украинският държавен глава да се обърне към Общото събрание на ООН.

Планът, чиито детайли Зеленски все още не е разкрил публично, изглежда като опит на Зеленски да убеди Вашингтон и другите съюзници да предоставят допълнителна помощ за страната му, така, че Москва да бъде накарана да прекрати конфликта при приемливи за Киев условия, коментира Ройтерс.

Още по темата
Украински официални лица предположиха, че Русия може евентуално да бъде поканена на среща на високо равнище за обсъждане на решение на конфликта според новия план.

„Смятаме, че не трябва да се анализират съобщения в медиите. Ако информацията за плана се появи в официални източници, ще я проучим, разбира се. Има много противоречива и ненадеждна информация, затова сме много внимателни в това отношение“, заяви Песков, коментирайки инициативата на Зеленски.

Обсъждайки скорошното изказване на френския президент Еманюел Макрон, че след войната в Украйна ще е необходимо Европа да преосмисли отношенията си с Москва, Песков заяви, че е необходима „нова архитектура на сигурността“ на континента.

Според него в рамките ѝ ще бъде необходимо чрез система от гаранции да се осигури сигурността на Русия.

Същевременно говорителят на Кремъл заяви, че няма информация за изпитания на руската междуконтинентална балистична ракета РС-28 „Сармат“, след като наскоро експерти заявиха, позовавайки се на сателитни изображения, че миналия месец тя се е провалила на изпитания. Песков заяви, че това е тема, която трябва да се отнесе до Министерството на отбраната.

Песков допълни, че днес руският президент Владимир Путин ще се срещне с ръководителя на института за изследване на атомната енергия „Курчатов“ Михаил Ковалчук. (БТА, Виктор Турмаков)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от Ако щете - вярвайте
Тенденции при чантите за есента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
8
 
! Отговори
Дон Кикот преди 2 часа
Плесков да внимава с този краварски телефон дето го държи в ръка да не стане както с педжърите и уоки-токитата.
37
0
 
3
 
! Отговори
Х преди 2 часа
интересно какъв е планът щом не е таен.
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
А колко русофили ще се преместите в рассия? Сам путин ги покани. Защото аз мога да ви кажа колко са емигрантите от България в САЩ, Германия, Испания, Италия и т.н. цивилизован свят. Хайде. покажете ни, че и в рассия става за живот, като се преместите в Смоленск или Новосибирск
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
"..че Москва да бъде накарана да прекрати конфликта при приемливи за Киев условия.." ко ,не :))))) .Тия в кой свят живеят ....
34
3
 
9
 
! Отговори
Гаспачо преди 2 часа
Зелето ще ходи на гости при дедо Байдън,за да проси пари и ракети които да летят много далече.Сега се чуди какво глупости да измисли за да излъже изкукалия памперс.
33
3
 
7
 
! Отговори
Съм сънувах преди 2 часа
От комик, комедийни изпълнения.
32
4
 
8
 
! Отговори
абе преди 2 часа
...план за победата на украйна.....айде, стига глупости! тоя зелен плъх трябва да подготви план за капитулация....не виждата ли че путин си играе с украйна, като котка с мишка!
31
6
 
5
 
! Отговори
Хикс Мен преди 2 часа
Белото не прощава .Наркоманчето от Киев пак се е предозирал.
30
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Планът включва РФ да бъде разпадната на 86 парчета и Зелнски ще казва кой какво ще си вземе. За Байдън Чукотка. За Песков, Шутин и шайката им само килии в затвора в Хага.
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Анонимен 33 - Предполагам си е съвсем нормално едно изпитание - неуспешно - да включва кратер с диаметър 1 км, напълно унищожен пускови полигон и нито един жив от персонала.
28
3
 
5
 
! Отговори
План към Ада преди 2 часа
Да се смееш ли,да плачеш ли.
27
6
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 2 часа
Този дмитрий песков е отвратителна личност! А защо на всички снимки той е мобилен телефон, а може мама и тати когато са го правили те са си говорели по мобилните телефони, а? Московия трябва изцяло да изчезне от картата на Света. такава държава в скоро време въобще не трябва да съществува.
26
9
 
6
 
! Отговори
Степан Бандера преди 2 часа
Втората най-силна армия в света май е на колене
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
след като Сърмите се самовзривиха на полигона Плисецк, тия обърнаха палачинката
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
хахаха, тия кой ги пита
23
7
 
6
 
! Отговори
хи хи хи преди 3 часа
Обикновено планът на Шмръкльото е ДАЙ ДАЙ ДАЙ или малко давате, но ако пак говори за военен трибунал, значи е минал на по-качествено Бел'о
22
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Плана за победа на Зеленски е една фантазия, както всичките му такива досега. То ще е просто удължаване на агонията на Украйна за сметка на запада и на хилядите животи погубени на фронта.
21
1
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 3 часа
Когато се хвалят с безаналоговите оръжия Министерството на отбраната не им трябва, когато оръжията не действат според плана да отговаря Министерството. Все едет по плану!
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Ама вие вече го получихте! Проверете отзад, четвъртит е
19
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 часа
То вече плана за победа е готов и се имплементира успешно от руската армия.