Сряда ще е най-студената сутрин

На места термометрите ще стигнат нулата
1 окт 2024 13:26, Инна Ангелова
6
Сряда ще е най-студената сутрин
Снимка: БГНЕС

Есента дойде с вятър, дъжд, а по планинските върхове дори и сняг. Летните температури със сигурност няма да се завърнат, а след шока от рязкото застудяване, утре ще бъде и най-студената сутрин за следващите седмици, съобщава  климатолога Симеон Матев.

“Предишните дни температурите бяха по-високи от нормалните и само за два дни паднахме от високо. Това е шокът. Следва бързо затопляне, което всъщност е преходното време“, заяви той пред Нова.

“Сутринта в сряда ще бъде най-студената за седмици напред. Термометрите ще показват между 5 и 10 градуса, но ще има места, където живакът ще се доближи до 0 градуса. Вятърът ще стихне“, съобщи климатологът.

В петък ще започне заоблачаване, което ще доведе до по-меко време. „В събота, неделя и понеделник ще има условия за превалявания, но не изглежда да бъдат кой знае колко сериозни“, посочи Матев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: есенстудвреме
Още от Избори 2024
Слави Василев: Надпартиен министър-председател не означава абсолютно нищо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Фифо преди 2 часа
Чудна година!
5
0
 
3
 
! Отговори
Обосновка преди 2 часа
Глобалното затопляне е извинение за безделието на общините по цял свят който ако се наводнят от непочистени шахти или друга грешка, не са виновни общините, а глобалното затопляне. Така си измиваш ръцете и няма виновни. Казваш ,че кравите *** много, и спираш месото и им продаваш скакалци. Кой е виновен - глобалното затопляне ;) не е някой друг.
4
1
 
0
 
! Отговори
ЗеленЖендр ОтБрюксел преди 2 часа
Това е Глобалното Затопляне - Топло ли ви е?!
3
1
 
3
 
! Отговори
Гражданин на света преди 2 часа
Около черноморието не може да падне температурата за дълго. Морето се е загрявало цяло лято, няма как да изстине за една две седмици. Да му мислят така наречените столичани. Там ще е свежо и духовито! :)) след 10 дни тук ще е около 25 градуса.
2
0
 
5
 
! Отговори
столичан преди 2 часа
Да сложим край на туристическия сезон и да открием отоплителния сезонн. Време е.
1
0
 
4
 
! Отговори
Не изглежда кой знае преди 3 часа
Утре ще вали на места, а вдругиден на много места...

Спонсорирани публикации