Да бягаш от Ливан с новороденото си бебе: Винаги в живота сметката плащат невинните

Жана Шараф е родена в България, а преди 8 години се мести в Бейрут
1 окт 2024 08:32, Нели Христова
111
Да бягаш от Ливан с новороденото си бебе: Винаги в живота сметката плащат невинните
Снимка: NOVA

Трябваше нощта преди заминаването ни да отидем в посолството, за да вземем паспорт на бебето. Трудно се реагира – имаш малко време, не знаеш какво да вземеш. Пътят до летището отне 3-4 часа. Това заяви евакуираната от Ливан българка Жана Шараф, която пристига у нас с бебето си, което е едва на 22 дни. Бащата на детето е останал в Ливан и не се е евакуирал.

"Аз бях в Централен Бейрут, на 20 минути от мястото, на което беше една от големите експлозии. Сградата пулсираше и се движеше. Бомбите падаха около нас. Ливан няма финансовите възможности да помогне на гражданите си", обясни тя.

"Родителите ми отдавна дойдоха от Ливан в България, за да учат медицина. Родена съм тук, живяла съм тук до 14 години, ожених се и се прибрах обратно в Ливан", допълни Шараф.

Тя подчерта, че в Централен Бейрут има много различни хора, там всеки казва каквото иска. „Ливан е минал през много финансови проблеми, разбираемо държавата я няма. Страната има 18 религии. Няма единен прочит.”

"Винаги в живота сметката плащат невинните и най-вече децата."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от Общество
В добро състояние е бебето, изоставено в Айтос
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
Тома Томов , известен Бг-журналист , при Светослав Иванов в ''120 минути'' : "Потърпевшите от пожарите няма да получат нищо ,... защото предвидените пари за тях , ИЛИ ЩЕ БЪДАТ ОТКРАДНАТИ , ИЛИ ЩЕ БЪДАТ ПОДАРЕНИ /ДАДЕНИ/ НА УКРАЙНА '' ...И още :"България не я очаква нищо добро , защото се управлява от МНОГО ПОСОЛСТВА'' ..
86
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 минути
ай да не се оплаква, никой не я е пратил там
85
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 14 минути
Ти му даваш подслон, храна, че и кеш да си има! Пък тоя обориген, ходи да вандалства и да ръси промит мозък навсякъде! Вън от Европа! Да ходи в Иран, там да го хрантутят! Меркел е за бесилото с това събиране на цялата ислямска и. з. м. е т! Тия ***.. и на върнаха 30година назад! Ама всичко ще си дойде на мястото и Европа пак ще е чиста и ще е еталон за превъзходство!
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 18 минути
Бе да им дадат по 1000лв и да се оправят, както направиха с наводнените и изгорелите, може и някое старо контейнерче.
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 19 минути
Разгледайте снимката, дали тази жена, на която принципно съчувствам, е българка??? Не мисля.
82
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 21 минути
Най-страшната и кървава мафия са евреите!
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
Хубавото е че Европа изтрезня най-накрая! Разбра че от всяко дърво *** не става! Дойде им края на тия ислямски командировки! Тежки време идват за джапанките, от една страна Израел ги охожда, от друга няма бягане в гадната Европа! Сами си го направиха с наглостта си!
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
Кому е нужна тази провокация? Защо ги дават по телевизията за да дразнят хората. Искам българите да излязат на улицата и да пратят всички български "политици, магистрати, бизнесмени, журналисти" в Ливан
79
4
 
1
 
! Отговори
Вън преди 22 минути
ционистите!
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 23 минути
и да го изхвьрлиш набоклука в айтос. но при турците е така
77
4
 
6
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 44 минути
За съжаление нисичкия мъж с мустака и идеално ушитата униформа не си завърши работата.
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 46 минути
До Анонимен===Българите от наводнените и опожарени селища в България до този момент не са получили никаква грижа и помощ от мащехата си държава! Навряха ги в някакви бракувани фургони и това е всичко! А тази,щото само била родена тук от небългари и пратиха самолет! А останалите забрадени фитки,които стовариха никой не ги е пращал насила там,избора си е лично техен! Всички ние тук,които плащаме данъци на скапаната държава,никой не ни спасява,когато имаме нужда! За децата събираме капачки!!!
75
0
 
1
 
! Отговори
1-3 преди 50 минути
До 25-анонимен-Всичко това,за което пишеш,се е случило в твоята фамилия,и сега ни го представяш в обратна посока.Уж!!!Ти си извратен,с болен,поразен от това,което ти се е случвало!!!
74
3
 
9
 
! Отговори
КПСС БКП преди 51 минути
Много е удолбно така на хората които имат двойно гражданство. Като зъкъса едната страна отиват в другата и обратно. За какво ни е тази ? Нито плаща данъци тука, нито ще направи дарение на държавата, че сме я спасили...
73
2
 
7
 
! Отговори
Дааа преди 56 минути
При всички войни богатите стават още по богати, а бедните воюват и гинат докато защитават интересите им!
72
1
 
6
 
! Отговори
до 39 преди 56 минути
До АнонименНе,не е така.съпругата е длъжна да си стои до съпруга.Да е мислила за кого се омъжва и какво я чака.Тези се умилкват само и единствено за помощи.Сучат държавни пари-т.е.нашите.Че аз съм в Сингапур.Гледат ме лошо,свекъра иска да ме ***.Нещастна съм.Що не ми изпратите самолета да ме приберете?А,защо?Никакво двойно гражданство.Или си българка-или не си.
71
0
 
5
 
! Отговори
12345 преди 58 минути
Ще дойде време и от Иран ще ви прибираме. Какво да направим, нали сме добрички в Европа!
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 58 минути
Борисов се надяваше да вкара някакви ливански рейнджъри, които да ликвидират делта гард на Пеевски, така че очаквайте екшън
69
3
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 час
Напишете нещо и за каталунските евреи.Вече са над 40 000 в България. Имат си даже група във Фейсбук.
68
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
все българки женени за араби, да видяхте един българин женен за арабка?