ГЕРБ притеснени за вота, БСП се надяват на възход, ДБ с каузи

Коментарите след жребия за номерата на партиите
Обновена: 9 юни 2021 19:01 | 9 юни 2021 19:01, Красимир Ангелов
184
ГЕРБ притеснени за вота, БСП се надяват на възход, ДБ с каузи

Днес стана ясно партиите с кои номера ще се явяват на изборите, но коментарите бяха насочени не толкова срещу нумерогията, колкото как ще протече самият вот.

Нашият основен опонент на тези избори ще бъдат хаосът и безвластието, обяви Тома Биков от ГЕРБ след като жребият определи коалиция ГЕРБ - СДС да бъде под номер 5 на изборите на 11 юли.

Той намери символика в числото и напомни на опонентите на ГЕРБ-СДС, че ГЕРБ има 5 победи на парламентарни избори и по думите му предстои шеста.

Още по темата
"Номерът няма никакво значение за нас. Това, което има значение, е, че сме изключително притеснени за организацията на изборите. В момента Изборният кодекс на г-н Станислав Трифонов се превръща в една пародия. Виждаме как служебното правителство на Радев и ЦИК на Радев мислят всякакви начини да заобиколят собствения си Изборен кодекс. Нещо, за което ги предупреждавахме", каза Тома Биков, цитиран от Bulgaria ON AIR.

„Желаем успех на операцията по издирването на българския пилот - модернизацията на армията е кауза за нас“, обяви от своя страна съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Той коментира номера на "Демократична България" за предсрочния вот на 11 юли – 23.

"Номер 23 е номер, който ще се явим с него. "Демократична България" има ясна кауза, нашите избиратели знаят кои сме. Показали сме последователност, воля да отстоим докрай каузите си", каза още Христо Иванов.

„От БСП не сме нумеролози, 4 е числото на стабилността“, обяви от името на БСП Кристиян Вигенин. Той изрази надежда, че няма да има проблеми с машинното гласуване и прогнозира отличен резултат за левицата.

Водачът на листата на "Демократична България" в Бургас Ивайло Мирчев пък изрази тази сутрин в ефира на Bulgaria ON AIR изрази надеждата да няма нов цикъл от избори.

"Бяхме готови на разговори с "Има такъв народ" за съставяне на правителство, не получихме такава покана, но считаме, че това беше нашата национална отговорна позиция", заяви той.

Според него избирателната активност ще е много по-висока, около 65%.

"Ние сме качили доста подкрепата си, "Има такъв народ" също. Досега не сме били в ситуация да има само машинно гласуване, купувачите на гласове ще бъдат затруднени. Самият изход на предстоящите избори ще бъде изключително неясен", поясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мисля, че ИТН не крадат, ИТН са чесни.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от БСП крадат ли, или са чесни?
34
15
 
12
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
Двете най-вредни партии за България са ДПС и ГЕРБ...............който гласува за етническата незаконна партия ДПС и за крадците от ГЕРБ е национален предател!!!
33
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако не бяха крали, нямаше да се притесняват
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо при демокрацията гласуването е тайно? Защо бюлетините не са поименни и всеки да се подписва. Анимността е безотговорна, гласуваш не само за себе си, но и за другите носиш отговорност с гласа си. Това е измислена демокрация, фейк!
31
19
 
14
 
! Отговори
стоян преди 3 години
ГЕРБ били притеснени.След престъпното си управление гербаджийските мутри трябва да са притеснени само от едно-колко години ще правят компания на бай Ставри.Троловете им пък ще трябва да ходят на околовръстното.Това е живота.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стойте си без вожд най-добре, изобщо не избирайте никой. Не се излагайте да избирате тези чалгари, каратисти, боксьори и каруцари. Такива политици и партии няма никъде в Европа. Ще станете за смях пред целия свят.
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли военния болшевишки преврат и последвал деветосептемврийски реваншизъм ще извадят мафията от третото място.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаТо пък като има наблюдатели много ще видят нещо. Освен изплюването на лист от машината, ама това ли е, подменен ли е резултатът никой не може да каже. А на комисиите е забранено да броят разпечатките.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаЗаобикаляне е липсата на машини в секции с над 300 души, както гласи законът. Покупката на машини пропадна... Така и така няма да го разбереш, защо ли си губя времето да обяснявам.
26
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези сегашните дето уволняват наред трябва жестоко да ги накажем на изборите и да се махат от властта, по авторитарно, нагло и некадърно правителство не сме имали, напомнят на Путин.
25
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ГЕРБ и Борисов. Това на което се нагледахме послените месеци ми СТИГА.
24
20
 
11
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Време е да се оттървем от некадърната и корумпирана гербаджийска дружинка. Вете три мандата все на опашката на ЕС - най-бедната и корумпирана държава. Стига им толкова.
23
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Притеснени са защото ще трябва да връщат откраднатото !
22
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм притеснен че няма какво да сложа на масата , пич ви лелина .. Само Волен или Черепа ще ви оправи
21
3
 
16
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Само ми е чудно как при всичката тази "загриженост" за честността на изборите, никой не се обърна за помощ към ЕС,за чуждестранни наблюдатели на изборите..Не ми е ясно също ако ГЕРБ са забелязали заобикалки на изборния кодекс,защо не са сигнализирали прокуратурата-не трябва да се чака змията да порасне!Аз очаквам много криминална активност от БСПарите на тези избори-досега те използват всички възможни методи в пълзящия си преврат, няма никакви основания да се очаква,че няма да е така на изборите
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди се разнасяха бюлетини , сега флашки . Ама както са тръгнали нещата , може пак да се разнасят бюлетини .
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Армията била кауза на ***. Приоритет им е ЛГБТ общността.
18
17
 
25
 
! Отговори
Не гласуващи преди 3 години
Бях чувал от родителите си за комунистическите репресии, а сега станах свидетел на такива. Никога не съм гласувал и не съм се интересувал от политика, но след цялото това фиаско на тая сбирщина наречена" правителство" заедно с близки, приятели и познати решихме да гласуваме за ГЕРБ.
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До реалистСкъпият ти президент Радев по какви правила беше избран?45 НС по какви правила беше избрано?