Още 5 км и Украйна затваря руските войски във "врящия котел" Курск

За да изтласка нападателя, Москва се нуждае от поне 50 000 войници там
25 авг 2024 07:00, Петър Бойчев
463
Още 5 км и Украйна затваря руските войски във "врящия котел" Курск
Снимка БГНЕС

За да изтласка украинската армия от територията на Курска област, Русия се нуждае от поне 50 000 войници, но тя не разполага с такива резерви в района, пише американският вестник The New York Times.

Според оценки на Пентагона Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е включил около 10 000 войници в Курската операция. Колкото повече територия в крайна сметка успеят да овладеят украинците, толкова по-трудно ще бъде защитата им.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са разрушили три моста на река Сейм и са напът да поемат контрол над обширна територия в Курска област - Глушковския район, където около 3000 руски войници може да попаднат във "врящия котел“, съобщава военно-аналитичният на Telegram канал Military analytics.

Глушковският район е заобиколен от запад и юг от територия на Украйна. От изток (от страната на Суджа) ВСУ водят настъпателни действия, в хода на които са установили контрол над селата Снагост и Апанасовка. До река Сейм и затварянето на "котела“ им остават пет километра.

Руснаците, въпреки разрушаването на мостовете през Сейм, все още снабдяват войските си чрез понтонни преходи през реката (тя не е много широка и е лесна за преминаване). А Украйна активно атакува понтони, построени от руските въоръжени сили през река Сейм в Глушковския район, пише Фокус.

За целта се използват както дронове камикадзе, така и касетъчни боеприпаси. Това се прави, за да се блокира снабдяването на руските войски и да се вкарат войските там в "котел“. Очевидно в близко бъдеще ще има поне опити за настъпление на ВСУ в този район, обобщава каналът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от Коронавирус
Идват новите ваксини срещу COVID-19, пазят от подвариант JN.1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
А какво стана с котела при завода във Волчанск? Има ли котел във Волчанск?
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чий е Крим и Костя, осъдиха ли нахлуването?
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Копейки апят на амбразурата!
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къде ги виждаш, тези експерти?
24
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
пилците се броят на есен, аз не съм видял действителен военен експерт, който да смята това за добра идея, укропите в общи линии се провалиха в това да върнат територии в Запорожие, както и да спрат настъплението в Донбас, и за това се забиха във възможно най-лесното, което Русия сама им отвори, само защото могат да излъжат глупитата, че това е знак за победа, само дето няма да постигнат нищо в Курск, и ускориха масивно прогреса на Русия в Донбас
23
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не могат да защитят собствената си територия, тръгнали да превземат Украйна. Трагедия по руски!
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички сме роби и ще има войни докато има хора които се подчиняват на нагли и безморални жадни за власт и пари хора. Всеки сам избира за какво да живее или за какво да умре. Лошото е, че има такива дето са готови да убиват за своя господар. Не сме дорасли за да спрем да сме роби.
21
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 17 --- не 5 а 10 пъти повече защитници ти трябват, когато те нападат украинци, нахъсани и имащи да си връщат за всичките жестокости, които си им причинявал 2.5 години. Разликата е в мотивацията.
20
0
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 3 седмици
Къде пише, че като те нападнат, трябва да си кротуваш?
19
22
 
12
 
! Отговори
Ужасът да си копейка преди 3 седмици
Руските мужици в котела! Ахаха!
18
31
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Крепостните все още разполагат с 5 км. за беганье.Да се възползват,докато е време.
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще призная, че има смисъл да финансираме всевъзможните наддържавни институции и международни организации, само ако най-после предприемат твърди мерки, за да спрат тази безумна война. Не мога да се радвам на тези "врящи котли" и други победи, които костват живота на много хора и оставят след себе си страшни разрушения, независимо от това кой е победителят.
16
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато руснаците нападат в Украйна, пропагандистите на хохлите казват как на атакуващия му трябва в пъти повече войска. Когато укрите нападат на защитника му трябва 5 пъти повече...Ненормална история...
15
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има един блогър Андрей Луганский, който адски мрази Русия и Путин, но не крие истината за действителността в Украйна и пуска клипове, които не знам как се промъкват в Ютуб. Погледнете поне от скортуазия да видите истината за Украйна и току виж ви просветнало.
14
18
 
10
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 3 седмици
До 9. Е, не разочаровай чебурашките. Това трябва да бъде руzко изобретение:))))))))))
13
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
12, а като се събуди лампата светеше нали.
12
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това как го измислихте? Айде не ми цитирайте униан, ако обичаге, че според тях Зеленски и Подоляк вече си пият бирата по плажовете на Крим и се разхождат по червения площад победоносно, а Путин подсмърча в някой затвор със строг режим. Това ви писание за кого е предназначено?
11
13
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мисирката П.Б. явно не се справя добре с Google translator. Руските сили изградиха за 10 дни укрепени отбранителни линии на височините и оставиха ниските части и блатата на Украинските свiне. Washington Post, BILD, Politico и вчера Military Watch пишат, че Украйна попадна в капан с тази акция но нашите специалисти пишат друго. Повече от половината свiне влезли в Курска област са избити или пленени има стотици видеа в Телеграм каналите. А вратите на Торецк са широко отворени.
10
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вън украинските захватчики ат Рассия! Вставай страна агромная, вставай на смертний бой. Свобода за Рассия!ООН няма ли да защити жертвата и обуздае агресора.!?Та там гинат децааа.. И донаборници.Агромная Рассия,а атступат некуда-пазади Масква...
9
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колко украинци останаха читави там или и техните не могат да ги преброят по горите.Ланцетите обаче ги намират,вчера гледах видео как един техен танк се скрил в една горичка до пътя и бум.Че и опердашили подкрепленията,които се опитали да стигнат до тях.И това при цялата помощ от американските сателити за придвижването на руските войски,които не искат да ги пуснат да си тръгнат.Били влюбени в тях.