Гуцанов: Николоски да си подаде оставката

Изказванията му са недопустими, смята председателят на ПГ на БСП
19 сеп 2024 12:16, Стела Стоянова
8
Гуцанов: Николоски да си подаде оставката
Снимка БГНЕС

"Недопустими изказвания, още повече за две съседни държави. Считам, че ако трябва да продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между България и Република Северна Македония". Това заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов по повод обидните квалификации от страна на македонския вицепремиер Александър Николоски, предаде БГНЕС.

"Ние нищо не можем да направим, няма как в техните вътрешни работи да се месим, но нашата реакция трябва да е пределно ясна от всяка една от политическите партии и затова изразявам позицията на БСП, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа", подчерта Гуцанов.

По повод твърденията за българска следа в атентатите в Ливан, председателят на ПГ на БСП призова ДАНС по най-бързия начин да кажат има или няма такава.

Още по темата
"ДАНС да направят всички разследвания. Не трябва да забравяме какво се случи в Сарафово и не може България да бъде замесвана в каквито е да е подобни действия“, категоричен е той.

По повод точката в дневния ред за отстраняването на шефа на Антикорупционната комисия Антон Славчев, Гуцанов коментира, че остават три работни дни на Народното събрание и попита: „Сериозно ли е едно изчерпано Народно събрание да взема подобни решения? Още повече, че сглобката между ГЕРБ и ПП-ДБ беше факт близо една година. Те не направиха никакви действия по тази тема, а сега се замерват в последни работни дни“.

От левицата няма да подкрепят отстраняването на Славчев, защото за тях този 50-и парламент е изчерпан.

Гуцанов посочи, че това е поредното Народно събрание, което не е свършило нищо полезно за държавата, а призивите на БСП да се работи за България, а не за чужди интереси, не са били чути.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Балкани
Ние нямаме проблем със Скопие, големият ни проблем е Белград
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
A преди 6 часа
Абе що не гледаш твоите министри, които си поръчват пици (най малкото), всеки ден правят гафове, назначили са любовниците си в парламента и в куп комисии да източват хазната, ами даваш идеи на съседите си?
7
1
 
3
 
! Отговори
Тъпанари преди 8 часа
Бият тъпана с надежда за повече гласове.....не е работа на България да иска оставка на чужди управляващи. Това е толкова инфантилно.че даже е срам за нас българите,че такива неадекватници ни управляват. Преди време президента на Албания на два пъти обиди България ...а още е президент.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
А Радев дали не трябва преди него да си подаде оставката? Дали БСП не трябва да се отзове като партия? И президентството и БСП са пропагандатори на пропагандната машина на Путин и не го криете!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Гуци, я кажи трябва ли да изпращаме оръжия на Украина !Дали трябва да сме членове на НАТО и ЕС! Кажи какво мислиш за заплахата на Руски Генерал, приближен на Путин , който заплаши България с ядрен удар! Това което казва Николовски по никакъв начин не заплашва България! Той изразил мнение за поведението на Българските политици и направил препратка към произхода им! Аз също не смятам , че ние Българите имаме общи корени с вас Мизерните Политици от България и Македония!
4
0
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 9 часа
НЕ са недопустими, а са НЕКОМПЕТЕНТНИ за поста - не знае кога и къде да се поставя знамето им! - защо не се сетихте за това а ровите в тяхна полза
3
0
 
2
 
! Отговори
:))) преди 9 часа
До Анонимен1 Ми с крадене!Той за друго акъл няма!
2
0
 
6
 
! Отговори
mery преди 9 часа
Стига сте се занимавали с тези македонци! Първо решете проблемите в нашата държава и направете така, че българите да не напускат България! северна Македония ще влезе в ЕС когато си изпълни договорните си задължения, а българите живеещи в Македония, милеещи за България а не само за българскте паспорти ако се чувстват толкова репресирани да заповядат да живеят и работят в България. У нас има достатъчно празни къщи в селата.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Гуцанов до преди месец се държеше за полата на Нинова сега голям критик се извъди. Разбирам го прави всичко за да е в играта защото иначе не знам а сигурно и той не знае с какво може да се прехранва.