Атанасова се ядоса на ПП и ДБ: Преди втория мандат има първи

Двете партии декларираха, че са готови с отговорността за правителство
23 ное 2022 17:45, Петя Славова
98
Атанасова се ядоса на ПП и ДБ: Преди втория мандат има първи
Снимка: БГНЕС

Нека да припомня, че преди втория мандат има първи. С тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира заявката на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" от днес, че са готови за правителство на малцинството, предаде БГНЕС

По-рано в парламента ПП и ДБ декларираха, че са готови да поемат отговорността за правителство с втория мандат, но изброиха своите ясни гаранции, които Атанасова коментира:

"Докато няма редовно правителство, което да носи отговорност за изпълнението на бюджета и да реализира свои собствени политики, е по-добре да гласуваме закон за продължаване действието на настоящия бюджет.

Съвсем спокойно можем другата седмица да поставим на първо гласуване закона за удължаване на бюджет 2022. Така бюджетната процедура се движи в някакъв синхрон", добави Атанасова.

Още по темата
3% дефицит е една чудесна новина. Само, че данните на БНБ, на МВФ и на всички експерти финансисти говорят, че това е почти невъзможно. Ако Асен Василев има някаква магическа пръчка, бихме се радвали, заяви Атанасова.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС искането на оттегляне на предложенията за промени в Изборния кодекс няма да бъде подкрепено от доскорошните коалиционни партньори на самите ПП.

Нито БСП ще оттегли законопроекта си, нито „Демократична България”, каза Атанасова.

В заключение Атанасова заяви, че ГЕРБ много добре знаят кои са важните теми за България и не само на брифинги отстояват интересите на българските граждани.

Запитана дали ГЕРБ ще подкрепи правителство на малцинството на ПП, тя припомни, че преди втория мандат има първи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
8
 
4
 
! Отговори
До коментиращите! преди 1 година
Момченца и момиченца, чувствате се велики, седнали анонимни на компютъра и ръсещи незаслужени обиди към хора, които са класи на вас! Имайте предвид, че Господ или съдбата си знае работата и ще ви награди с това, което заслужавате!
28
8
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
малийии!...Яката сай кавардисала Устакерката.../чувал съм,че ядосаните правели по-активнисвирки../
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асан Василуеф има магическа пръчка, aма тя си седи в задния двор
26
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Десо,ходиш ли в джамията в Дулово?!
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, хайде де, какво се туткате!!!!
24
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Десоо ,и първия и втория ,така до десетия Всички сте еднакви ! - лъжливи,крадливи алчници ,продаващи Род и Родина на чужди държави ,трупащи милиони и милиарди на гърба на Българския Народ !
23
6
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А на горките БСП толкова им се иска да се коалират с ГЕРБ. Дори и БСП виждат и са наясно, че ГЕРБ нямат алтернатива в момента. Но няма да го направят само защото на следващите избори няма да влязат в парламента. Жалко. И в Германия, и навсякъде се е случвало в политически кризи да се съставя широка коалиция между най-веаждуващаите партии, само и само да се избута някаква работа в полза на народа и държавата.
22
8
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
200- ста Буци изчаква да го провокират с 200 и тогава решава.
21
15
 
17
 
! Отговори
Некъдърник преди 1 година
Тоя клоун от Канада къде се слага, видяхме му моженето
20
5
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Имаш впредвид Къдравата Сю?
19
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре,де два месеца се тутуруткате.Вземайте мандата от Рундьо и правете правителство.Ама нещо не ви стиска.Що така,бе буцета....
18
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Про100то Киро се гласи да управлява! Само него не го било страх да управлява в тая страшна зима. Тоя няма грам мозък в ухилената си тиква. Свалиха го, на изборите го наказаха, ама то пак иска власт! Глад за власт, няма наяждане!
17
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния бушон тип Фидосова - пунтира че има право на мнение или някакво решение - операторите на бутони изпалняват нарежданията на ЧЕКМЕДЖАН - а на него не му стиска официално да застане с ДПС и г-жа Трансимпекс - друг вариант няма..
16
6
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Дотук разбрахме следното. ПП и ДБ са шизофреници. Те казват - ние не подкрепяме правителство на малцинството, нито политики, нито краткосрочно за през зимата. Нищо не подкрепяме, щом е с първия мандат на ГЕРБ. НО - ние ще направим самите правителство на малцинството, краткосрочно, за конкретни политики, и очакваме да ни подкрепят онези, които ние категорично не сме подкрепили по абсолютно същите параметри, около които ние се обединяваме. ПЪЛЕН ЦИРК!!!
15
14
 
14
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Десислава Атанасова - и ГЕРБ да връщат мандата на ПРЕЗИДЕНТА срока за съставяне на кабинет на ГЕРБ изтече !!!!
14
9
 
16
 
! Отговори
Появи се Духалова преди 1 година
И стана течение от духане.
13
5
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 1 година
Доживяхме да видим в америка черен президент, а ние тук гей министър на финансите с амбиции за повече власт. Да те плюя президента, който искаше да смачка ГЕРБ и сега да се обърне протов лигльовсите от ПП и да бута ГЕРБ да управлявя, смятай колко си долен и колко си зле. Да се отрекът американското консултво от теб, да се отрече главния европейски прокурор от теб, въпреки инсценировката с твоето приятелче Божков! Хич да не се хвалят ПП с малумните си умения и оцапаните *** с фекалии! За единЧеп
12
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, какво се ядосва тази ***. Хайде правете правителство с първия мандат ГЕРБ-ДПс-БСП и да се приключва цялата драма тогава или връщате мандата като провален. Какво се надуват само тези ГЕРБерасти !
11
16
 
19
 
! Отговори
да знаете преди 1 година
Тази успешно може да замести клоуна в цирка!
10
14
 
14
 
! Отговори
Османските партии преди 1 година
СДС,Движещи Престъпни Султанати,гербАЛА отиват в канАЛА.