Атанасова се ядоса на ПП и ДБ: Преди втория мандат има първи

Двете партии декларираха, че са готови с отговорността за правителство
23 ное 2022 17:45, Петя Славова
98
Атанасова се ядоса на ПП и ДБ: Преди втория мандат има първи
Снимка: БГНЕС

Нека да припомня, че преди втория мандат има първи. С тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира заявката на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" от днес, че са готови за правителство на малцинството, предаде БГНЕС

По-рано в парламента ПП и ДБ декларираха, че са готови да поемат отговорността за правителство с втория мандат, но изброиха своите ясни гаранции, които Атанасова коментира:

"Докато няма редовно правителство, което да носи отговорност за изпълнението на бюджета и да реализира свои собствени политики, е по-добре да гласуваме закон за продължаване действието на настоящия бюджет.

Съвсем спокойно можем другата седмица да поставим на първо гласуване закона за удължаване на бюджет 2022. Така бюджетната процедура се движи в някакъв синхрон", добави Атанасова.

Още по темата
3% дефицит е една чудесна новина. Само, че данните на БНБ, на МВФ и на всички експерти финансисти говорят, че това е почти невъзможно. Ако Асен Василев има някаква магическа пръчка, бихме се радвали, заяви Атанасова.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС искането на оттегляне на предложенията за промени в Изборния кодекс няма да бъде подкрепено от доскорошните коалиционни партньори на самите ПП.

Нито БСП ще оттегли законопроекта си, нито „Демократична България”, каза Атанасова.

В заключение Атанасова заяви, че ГЕРБ много добре знаят кои са важните теми за България и не само на брифинги отстояват интересите на българските граждани.

Запитана дали ГЕРБ ще подкрепи правителство на малцинството на ПП, тя припомни, че преди втория мандат има първи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
10
 
10
 
! Отговори
Левака преди 1 година
Муцка ..........от филмите за възрастни ще изкараш повече околкото в политиката. Но имаш и конкуренция от която те е страх.
48
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглостта на ПП и ДБ няма край. Настига че манипулираха машинния вот и се провалиха тотално, хората на Киро просто, Кокорчо и другиятулуп Христо Иванов, заедно с Гнома, които съсипаха държавата, искат отново да управляват. Само че няма да получат подкрепа от ГЕРБ, без която партия няма стабилно правителство. Може би, целта им е, да покрадат още и да замажат престъпленията си до новите избори. ГЕРБ вебивлва да им дават тази възможност.
47
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деса известна сред колегите си от университета като "Умната" май започва да стопля, че ПП и ДБ изобщо не смятат да правят правителство на малцинството, а просто хвърлят ръкавицата на Буци да вземе да прави кабинет, а не да се оправдава с този или онзи. Първата сила да се докаже, че е отговорна към суверена. Компромисите са неизбежни, дали сега или след нови избори ... Времето на сикаджийската мутра свърши, 12 г. му бяха достатъчни - БГ най-бедната и най-корумпираната държава в ЕС!!!
46
11
 
2
 
! Отговори
Ананасова преди 1 година
Правителство на малцинствата, като платения електорат на герб/дпс.
45
7
 
12
 
! Отговори
споко преди 1 година
Радев не бърза с мандатите защото Кирчо и Кокорчо стават клиенти на про куратурата!
44
9
 
8
 
! Отговори
Мата Космата преди 1 година
Моралният победител защо не прави коалиция? - Защото нито е морален, нито е победител!
43
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ не работят за първия мандат. Готвят се за избори със старите хартиени измами. Активираха и 75 г. проф. Мишо Шашмата за да подлъгва обезумялата Нинова, че губела 160 хил. гласа от машините. И са на път да я преметнат. Ако БСП ще сподели съдбата на ИТН все пак ще има полза от едни нови избори.
42
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглостта на ПП и ДБ няма край. Настига че манипулираха машинния вот и се провалиха тжлотално, хората на Киро просто, Кокорчо и другиятулуп Христо Иванов, заедно с Гнома, които съсипаха държавата, искат отново да управляват. Само че няма да получат подкрепа от ГЕРБ, без която партия няма стабилно правителство. Може би, целта им е, да покрадат още и да замажат престъпленията си до новите избори. ГЕРБ вебивлва да им дават тази възможност.
41
15
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Не знам кюлчета, магистрали и т.н. , но при ГЕРБ си беше 1000 пъти по-добре. Сега се върнахме за две години 20 назад. Все едно сме военна зона. Яко мизерия.
40
5
 
6
 
! Отговори
Сега преди 1 година
Цяла България само вази гледа ама на вази не се надява понеже сте ни ясни и некадърни да съставите правителство
39
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дуловската "Фидосова"курдисана за пророк на Месията от Банкя са пеняви ..пунтира характер а си е поредната бригадирка с каишка на скъпоплатените оператори на бутони..Свежда волята на ЧЕКМЕДЖАН до простосмъртните
38
8
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До До коментиращите!...до някъде си прав..Аз обаче,който НЕ съм нито "момченце",нито ..па "момиченце",а МЪЖ на бая години,ще ти кажа:..-Ако под това.."хора ,които са класи над вас" имаш предвид тая от снимката,то...или си много зле,или не си в ред,или си просто гербомажоретка..
37
7
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Опазил ни е Господ на власт пак да дойдат некадърниците от ПП заедно с ДВ, които вървят с тях в комплект. Хептен се обезличиха горките "демократи" и се превърнаха в гербова марка залепена за псевдохарвардците.
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати наглеците.Не подкрепят първото,а бързат да са те,за да може пак да обикалят медиите и да обиждат българите в ефир даже пред чужденците.Искат отново да си провеждат антибългарската си политика.Я да се махат!
35
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мандат няма да се дава на 2-мата мишока, фалирали България!! Правилтество ГЕРБ-4 с Десислава Атанасова ще ни управлява.
34
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къф първи мандат, бре?! Два месеца ли ще го държите?!?!?!? Или три??? )))
33
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ сега имат стимул да съставят кабинет. Защото ако не успеят, със втория мандат чегъркането на ГЕРБ ще продължи.
32
0
 
1
 
! Отговори
Чиста съвест преди 1 година
В живота има божии наказания , но без да има човешка намеса ! Въпреки това България и българската нация трябва да се оправим в позитивен вариант !Аз разбирам от дума !
31
4
 
5
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, боеприпасите свършват, Русия е загубила бойната техника, санкциите я затрудняват. Заради санкциите в Русия има недостиг на резервни части и вече има проблеми с производството и ремонта на бойната техника. Руските военни са принудени да свалят чиповете от съдомиялните машини и да ги инсталират на ракеите. Украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва и кървавият диктатор Путин ще бъде изправен пред трибунала в Хага.
30
2
 
5
 
! Отговори
Днес, не трийте! преди 1 година
Какви ли не глупости пишат, но не ги спирате, а аз предупредих платените *** де не прекаляват с личните обиди, че не знаят как ще им го върне Съдбата!