Костадинов: Всеки, който участва в правителството, е погребан жив

Българската политическа система катастрофира, заяви той
10 юни 2024 14:06, Нели Христова
221
Костадинов: Всеки, който участва в правителството, е погребан жив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Имаме изключително ниска избирателна активност-32% това е абсолютно безпрецедентно. Българската политическа система катастрофира", това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов след изборите 2 в 1.

"Българският народ гласува вот на недоверие на парламентарната демокрация", смята Костадинов.

Според него има местни феодали, които контролират вота.

Той поясни, че целта да вкарват 3-ма депутати в ЕП е изпълнена, но въпреки това не са доволни от резултатите както на националните така и на европейските избори.

"Вариантът за НС е съставяне на правителство, но който участва в него се погребва жив. В трипартиен или четирипартиен формат кабинетът ще представлява не повече от 15% от българските граждани с избирателни права", коментира лидерът на "Възраждане".

Лидерът на Възраждане уточни, че новата формация “Величие”, която по всичко личи ще участва в 50-то НС, не е заплаха за тях. "Влизането в парламента ще позволи да паднат много бързо маските. Те са за категорично членство на България в НАТО и ЕС, за подкрепа към Украйна, избирателите им ще бъдат излъгани", смята Костадинов.

Според него има и втори вариант и той е отново да отидем на избори.

За приоритетите на европейско ниво Костадинов подчерта, че основна цел е България да не бъде въвлечена във войната в Украйна. “Международната политика и геополитическата ситуация в Европа не търпя вакуум. В тази ситуация нашата страна ще бъде принудена да се включи във войната в Украйна. Ще работим това да не се случи”, категоричен бе Костадин Костадинов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от Избори 2024
Печеливши ли? При тази избирателна активност е странно някой да се радва на резултат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
новото-старо правителство ще е нелегитимно
4
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Костя кога най-накрая ще си признаеш,че си ром.
3
20
 
24
 
! Отговори
Смях в залата преди 3 седмици
Умствените напъни на една пробита копейка!
2
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не е това бе Костадинчо. Хората вече не виждат смисъл да ходят да гласуват. Вече НЯМА България в сърцата на Българите. Всеки гледа да се оправи себе си защото няма значение за кого ще гласува всички сте един дол дренки, танцувате по свирката на друг и никой не защитава национални интереси. Затова няма избирателна активност. За кого точно да идат да гласуват. Ти си по свирката на Руското посолство, другите са я Турското, я Американското, я Брюксел. Никой не гледа за нас, всеки сам се оправя в БГ
1
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не го харесвам и не гласувам за него,но този път е прав.