Рашидов за Пеевски: Зад тази осанка на този грамаден българин стои един разумно мислещ човек

Трифонов и Борисов били в прекрасни отношения
23 юни 2024 14:10, Нели Христова
87
Рашидов за Пеевски: Зад тази осанка на този грамаден българин стои един разумно мислещ човек
Снимка: БГНЕС

Слави е стар проект. Нека не забравя, че когато той пееше на ушичките на някои проектаджии, аз бях на тяхната маса. Това заяви бившият председател на Народното събрание и дългогодишен депутат на ГЕРБ Вежди Рашидов.

Той очаква да има редовно правителство. В предаването "Стълбището" по Дарик той прогнозира, че кабинетът ще бъде съставен с третия мандат - този на "Има такъв народ" (ИТН). Партията на Слави Трифонов вече поиска да получи шанса да състави експертен кабинет.

Не знам какво му пречи на Слави. Викнете го и го питайте. Борисов питайте какво му пречи и какъв е този спектакъл. Не вярвам. Те са в прекрасни взаимоотношения, а ДПС е една прилична българска партия", посочи той.

Рашидов увери, че знае как се правят партии у нас. Проектирането се случвало в ресторанти и кръчми, a в това той не вижда нищо обидно. Експредседателят на парламента настоява Слави Трифонов да помни миналото.

Слави е стар проект. Нека не забравя, че когато той пееше на ушичките на някои проектаджии, аз бях на тяхната маса. Дано не е забравил годините, защото съм бил на всички маси, на които е попявал. Слави не бива да забравя началото и да помни края. Помня като ги изгони БНТ, Сашо Дончев как ги приюти, Илия Павлов как ги финансира. Доган как го приемаше. Как до днес е пял на ушите на всички велможи. Знам къде обичаше да ходи преди да направи партия. Неделите гледаше едни автомобилни състезания с едни компании. Няма лошо. Всички го правим. Имаме си кръгове, приятели и хора, с които ни е приятно. Лошото е, когато искаш да играеш друга роля."

У лидера на ДПС Делян Пеевски, Вежди Рашидов открои едно конкретно качество, което според него помогнало много на Пеевски в бизнеса. Той смята, че електоратът на ДПС е припознал новия лидер на партията, който пък постигнал добри резултати на изборите.

Пеевски съм го "драл много яко". След това се събрахме да се питаме война имаме ли - нямаме войни. Зад тази осанка на този грамаден българин стои един прагматичен, разумно мислещ човек, неглупав, организиран човек. Сега разбирам как е успял в бизнеса - много е организиран, много подреден човек. Не мога да кажа лошо."

В Народното събрание работят и много качествени хора, подчерта Вежди Рашидов. Те обаче нямат такава тежест. "Вътре има читави хора, свестни хора, които не определят нищо. Има лидери - те определят", посочи той.

Вежди Рашидов смята, че действително посолствата играят роля в българската политика и "дърпат конците". По думите му големите сили могат да натискат по-малките държави директно с напътствия - "това ще правите, онова ще правите". По отношение на Русия, бившият председател на парламента каза, че харесва руския народ, но не одобрява политиката на Путин. В същото време не приема, че България трябва да се замесва в конфликта между Русия и Украйна.

Пуделът е най-джафкащото животно, но и най-страхливото и безпомощното. Ние сме един малък народ - не е нужно да се дръвчим на всеки и да сме първи в лизането. Не знам как ви звучи, но това си е подмазване. Не знам защо трябва да сме нащрек за нещо, в което не участваме."

Рашидов смята смята, че е време за промяната на устройството на българската държава. Той нарече работата на парламента "бардак", който трябва да спре.

Изборите трябва да са мажоритарни, смятам и че вече трябва да се помисли за президентска република - този бардак трябва да спре. Участвах дълги години в този парламент и живея с чувство за вина, че съм участвал"

За Рашидов поправките в конституцията имали за цел да ограничат властта на държавния глава и да го унижат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от Избори 2024
Слави Трифонов: Всъщност помните ли, че бяхте излъгани?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 дни
Рашидов , никакво президентска република Как си представяш бъдещето на държавата в ръцете на президент русофил ? Нали ще закара българската армия под строй при Путин ?Не бива да се дава огромна власт на един човек. Я виж Путин какво ди-во-тия направи.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И така излиза че ти като си познавач на масите си най-голямата цветарка
65
2
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 4 дни
Вежди Рашидов - жалко е за теб ,че на стари години се превърна в пълно посмешище и лакей на дявола. Бързо забрави "старата любов" и ти си "гъвкав в кръста" и бързо си сменяш идолите ,според интересите....Всъщност това ти "високо мнение" за "държавното предприятие" се дължи на "добрите ти преференции от комисионни "лихви" от КТБ ,която "елита" начело с неговото "осветено лице " - "разумно мислещия мъж" заедно разграбихте и унищожихте .Падение е за хора на изкуството ,които стават придворни шутове
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако килограмите даваха ум в главата, то всеки дебелак щеше да е гений. Ама не е така. Вижте теглото на Пеевски и виШОто образование, което завърши в ЮЗУ, и го сравнете с измененията,които направиха с Хр.Иванов в КРБ и Избирателния закон. Оставиха си ръцете, защото очевидно ум не е приложен.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Алкохолизирания мултак се опитва да ни направи съвсем на ***! Няма нужда да ходи по медиите и да четка дебелия еничарин,всички знаем,че зад тази "осанка"се крие само една миризлива,гнусна,намагнитена торба с л**й*на! И за информация на пияндето в БЪЛГАРСКИТЕ партии се говори на БЪЛГАРСКИ,защото хората знаят и говорят БЪЛГАРСКИ език за разлика от любимата му етническа дпс! Този е ярка емблема на тотално пропадналата ни държава!!!
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
КОЙ е този разумно мислещ човек, който стои зад него? Кажи му името?
61
2
 
6
 
! Отговори
Дуньо П. преди 5 дни
Време е да се скриеш завинаги! Ти си индивид, уморен от пътуване,от Илия Павлов,до милиардера от Банкя.Професия дърт гьозбояджия,това ти качество най добре те представя пред българите.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Докога ще ни вкарвате гроззници отвррати като този мултиселтак
59
3
 
4
 
! Отговори
този преди 5 дни
напоследък взе да говори много истини,които са обществена тайна,но все пак,ще му се случи случка май
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Жалко ти за годините и таланата на склуптор....явноцял живот си бил жалък подмазвач.Такъв и ще си умреш
57
4
 
9
 
! Отговори
А-ха преди 5 дни
Явно и тоз пийняк Прасчо го държи с компромат ...
56
1
 
14
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 5 дни
Ти беше на масата на г-н Илия Павлов и му направи всички скулптури по хотелите.Слави пя и забавлява контингента.Викаха му цървуйл
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Интригант. За няма нищо, ще скара Шиши и Баце кой е по-по-най.
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Що не си гледа старините бай Вежди, Едно време не ставаше от масата на Илия Павлов, днес пак си търси маси. От древни времена всякакви велможи, тирани или видни разбойници са се обкръжавали с видни дейци на изкуството, за цвят. Е това точно много му допада на Веждито, и той да е в елита.
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Може ли турчин да не се изкаже в полза на ДСП? Ами те ще му резнат главата!
52
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А зад осанката на Веждичката се крие един деградирал алкохолик.!
51
2
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 5 дни
И Геро е със същата осанка. Че и на двамата не се разбира какво говорят
50
1
 
7
 
! Отговори
Е, така преди 5 дни
Се взимат високи постове!Турците са си плюли в устата!
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Абе , алкохолик ,стоя зад лаптопа и от монитора илизат виненки,то след малко ще се напия от твойте изпарения
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ама той няма осанка. Той има обиколка колкото слънцето