Партиите попаднаха в капана на собствените си опорки

Експерти: Очаква се изборите да са на 6 или 13 октомври
Обновена: 24 юли 2024 11:51 | 24 юли 2024 11:06, Инна Ангелова
7
Партиите попаднаха в капана на собствените си опорки
Снимка: Bulgaria ON AIR

Неуспешните опити на партиите да съставят правителство са началото на техните предизборни кампании, каза пред Bulgaria ON AIR политологът проф. Николай Найденов.

"Кампанията вече е започнала, онези, с които ще говорят, също са готови на разговори. Шансовете за правителство са минимални", каза още политологът.

Найденов е на мнение, че партиите вече са по-обрани по отношение на острия тон и са стигнали до извода, че така повече не може да се продължава.

Социологът Юлий Павлов добави, че не става въпрос партиите просто да тупат топката, а политическата сила, която ще получи мандата да протака толкова, че изборите да не са в края на септември, а началото на октомври.

"Президентът и от това ще се ръководи на кого да даде мандата и кой е склонен да забави, а не да го върне веднага, за да може изборите да са на 6 или 13 октомври", коментира  Павлов.

Самият той не вижда шанс за съставяне на правителство.

"От ПП-ДБ са категорични, че няма да подкрепят. "Възраждане" казаха същото. Дотук са 145 депутати, добавяме и тези от "Величие". От тези, които няма да подкрепят третия мандат, имаме конституционно мнозинство. Политиците влязоха в капан на собствените си опорки и на собственото си нахъсване на собствените си избиратели", подчерта Павлов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
в българия няма партии а мощни икон групировки които 30 години вече не пускаткокала партии идеологии цели е имало преди 100 години сега капиталистите са навласт те диктуват положението и необразованите хора гласуват без да мислят
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо изборите трябва да са през октомври? Август предизборна кампания, септември избори. Не приемам обясненията на разни "специалисти"/платени/ да чакаме три месеца.Или може да е един ден,но ние да сме на власт.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че то това е от няколко избори до сега, тоя политолог сега ли загря? Да беше питал, щяхме да го светнем.
3
1
 
1
 
! Отговори
Кой израз преди 1 месец
Звучи по проZташки семпло от "опорка"? Само "слънчака" може би
2
2
 
5
 
! Отговори
Ivza преди 1 месец
На истински избори.В листите без нито един досегашен депутат.Нищо,новите ще се научат.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още се смея с величие господа за един ден буахахахаха.