Таско Ерменков: Най-важното е, че левицата се обединява

Партията отива на избори под името “БСП-Обединена левица”
5 сеп 2024 12:18, Инна Ангелова
40
Таско Ерменков: Най-важното е, че левицата се обединява
Снимка: Bulgaria ON AIR

На предстоящия вот на 27 октомври БСП и още над 20 леви парти ще се явят на изборите заедно. преди това те ще подпишат коалиционно споразумение, а "Обединена левица" ще бъде името на новата коалиция.

"Последна грижа e кои и колко ще бъдат депутатите ни в НС. Грижата ни е как да оздравим обществото. Свидетели сме на разруха - политическа, икономическа, нравствена. Преминаваме и към конституционна криза. Стремим се да сменим този неолиберален модел с по-справедлив. Общественият ресурс да бъде в ръцете на държавата. Разпределението трябва да бъде справедливо, а не пазарът да решава всичко", заяви Таско Ерменков от БСП в студиото на "България сутрин".

Социалистът посочи, че разработват програма, която ще защитава трудовия човек и ще даде перспектива на младите хора. Защитаваме интереса на обикновения човек, изтъкна социалистът.

"Излъчените депутати няма да са на партиен и квотен принцип, а на висшите качества и да бъдат убедителни на парламентарната трибуна. Да са с чисто минало. Да, има знакови лица. Има хора, с които сме си разменяли тежки думи. Загърбвайки стари обиди, ще гледаме заедно напред за по-социална и по-солидарна България", обясни Ерменков пред Bulgaria ON AIR.

Проблемът с Корнелия Нинова е заради възникналото обединение?

"Надявам се 9 септември да бъде знакова дата за онези, които знаят, че ние сме правите и на наша страна е законът. Нямаме друг избори, освен да обединим левите сили. Хората не гласуват, защото не виждат алтернатива. Все си мисля, че здравият разум на досегашния лидер на партията ще надделее над егото и ще реши да се подчини на решенията на Националния съвет", посочи събеседникът.

Ерменков съобщи, че "ако все пак антипартийното и антинародно поведение вземат връх", ще се регистрират може би с "Обединена левица". "БСП ще ни даде разпознаваемост, но по-важното е, че левицата се обединява. Идеалното име е "БСП-Обединена левица", отбеляза гостът в студиото.
Ерменков добави, че ще намерят най-подходящите за съответните области и отрече да има сближаване на БСП с ГЕРБ. Чувам еднакви послания от ДПС-Пеевски и г-жа Нинова, каза още той.

Гледайте видеото с целия разговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от Избори 2024
ЦИК отказа регистрация на "ДПС-Ново начало" за частичния вот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо липсват всички коментари, 39 на брой? Все благословии по адрес на левите формации ли съдържаха?
37
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
и с кого се обединява с цветелин кънчев евророма нищо няма да излезе от товаобединение 20 процента изб актовност вън капиталистите от бсп
36
1
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 1 седмица
До Анонимен.Аз,просто се чудя,как не са си раздули щата от 240 на 400 примерно.Залата е голяма.Ще поръчат нови столове,ще се позгъстят,и готово.
35
1
 
3
 
! Отговори
дедо ви преди 1 седмица
обединява се щото ако бсп се яви сама на избори може и да не влезне в парламента !
34
1
 
8
 
! Отговори
Язе преди 1 седмица
Aйде обединете се, земете 3,2% на изборите и всичките нафталинени *** се оттечете в канала и повече да ви няма.
33
1
 
4
 
! Отговори
И през 90-те години преди 1 седмица
имаше такъв напън. Бяха обявили съглашение с един куп партийчета, за които никой не беше чувал и не чу повече. Късаха нервите и на останалите депутати, и на целия български народ, който по онова време с интерес следеше заседанията на парламента. Щом вземеше думата някой от БСП, започваше да изрежда именцата на всички онези партийчета. Това отнемаше време, на хората не им издържаха нервите и започваха препирни и суматоха. С цел са правили това, за да затормозяват гласуването на важни решения.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БСП са майстори на вътрешно партийни преврати. Така червената социалистическа буржоазия свали Тодор Живков, дойдоха Петър Младенов и Луканов с поглед на запад, народа избра Жан Виденов - пак вътрешната опозиция с външна помощ го свали, сега Нинова.Другари социалисти много ви се иска да станете капиталисти, а народа само да ви гласува.
31
2
 
4
 
! Отговори
Калиопа преди 1 седмица
Еуфорията е привидна.Сега всеки таи надежда да седне на масата.Но местата са малко.Ще се пръснат.Обединява ги келепира.Това е.Върхова идеология са парите.Та нали затова се роят партиите.Всеки иска да е началник.Затова обединение не може да се състои.Нинова защо желае да е председател до живот-като Мао?Защо не стана редови член?
30
0
 
9
 
! Отговори
check_brains преди 1 седмица
Тоз пък анонимко, щял да гласува за Разграждане. Тия са БСП, ама на стероиди. Техният бизнес план е краткосрочен. Врескала за 5-8 години и през това време се извършва кеширане. Ама е пълно със заблудени, само да чуят някакви опорки и как благославяме рашистан и си искаме лева. Между другото, Копейкин не ви ли каза, че лев отдавна няма. Ама вервайте си, че това ви е спасението.
29
7
 
3
 
! Отговори
Точен преди 1 седмица
На тези "обединените" 90 % от електората им едва шава, те щели да се въздигат. Лъжесоциалисти. Единствената българска партия е Възраждане, баща ми беше БКП, ама честен човек, отрече се от БСП. Майка ми беше от стар буржоазен род, тя пък се отврати от СДС. България над всичко! Европа стана клоака.
28
0
 
6
 
! Отговори
K0rnELa преди 1 седмица
Каквото аз кажа, това ще става. Според мен Корни наистина е агент - я на Бокича, я на някой друг и успя да размаже БСП. Дърти, но пък изгладени и лачени лапачи, що не вземете да се кротнете и да си харчите милионите. Краднали сте достатъчно за няколко поколения напред, нещастни мижитурки. Разпродадохте родината за копейки. Не сте модерни вече, Копейката ви измести. Иначе БСП отдавна не е само БСП, а някаква агломерация на БСП и още поне 10 партии. Те затова винаги са обединени и присъства БСП.
27
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не ми казвай Таско че ще включвате в листите старите разбойници и неграмотници като Серго и Мишо Миков за водачи.Аз като убеден ляв избирател избирам от левите истинското не ментето и ще гласувам за Възраждане . 40 години за БСП стигат гласуване . Прани приказки и празни обещания не ща.Искам действия за вкарване на еврогейтаците в панделката които разграбиха България под предлог че сме евроатлантици.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората по места , по общините на доста места са ви много зле, никои не ги иска, некои станаха на бързо червени капиталисти с връзките си с БСП, с неприлично поведение - запои, тежкари, кой съм аз, кой ще ви гласува като по место всички се знаем. Не си ли смените лидерите по место нищо ново нема да се получи. А пък за кандидат депутатите сигурно ще е още по зле- неразпознаваеми от обикновенният човек.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БКП МАЯ ДОНЧЕВА КИРИЛ ДОБРЕВ ХАХАХАХАХАХА МИЛИОНЕРИ ОБЕДИНЕТЕ СЕ В ПАРЛАМЕНТА ДА ВЛЕЗЕТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДА СИ ПЪЛНИТЕ ДЖОБОВЕТЕ
24
0
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 1 седмица
прав си сега ги кръщават в зависимост какъв сериал са гледали снощи
23
1
 
3
 
! Отговори
Европейски Командос преди 1 седмица
23 Ще прават ама Европейските качулки ше им го разбият
22
2
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 седмица
Дъртите ком унистически к....ви, ще правят нов бардак
21
2
 
5
 
! Отговори
Таско Тротинетката преди 1 седмица
Ние сме на всеки километър
20
3
 
5
 
! Отговори
Надарен демократ преди 1 седмица
Не познавам тесни соцялистки
19
2
 
4
 
! Отговори
Цоцко преди 1 седмица
Нас червеното знаме роди ни.Да Крадем и да се е бем.