Ананиев: Трябва да се залага на млади хора, които да са лидери

Утре “Волт” ще реши дали да участва в изборите
5 сеп 2024 15:01, Инна Ангелова
41
Ананиев: Трябва да се залага на млади хора, които да са лидери
Снимка: БГНЕС

Както вече е ясно, партия “Волт”, създадена от Настимир Ананиев, вече няма да е част от коалицията на ПП-ДБ. Пред БНР Ананиев даде повече яснота за отделянето на партията.

"Преди около седмица разбрахме, че се водят преговори между другите 3 формации в коалицията ПП-ДБ, но че "Волт" не е поканен на тях. Отправихме писмо до всички лидери на формациите за среща. Проведохме такава и разбрахме за това решение", обясни пред Настимир Ананиев. Според него на въпроса защо е взето такова решение, трябва да отговорят всички замесени страни.

"Разбрахме, че част от нещата, важни за нас, явно не са се приели от другите коалиционни партньори. Предложихме три основни неща, които искахме да залегнат в коалиционното споразумение. Първото е свързано с политики”. Ананиев допълни, че според “Волт” трябва да се залага на повече млади хора, които да бъдат следващите лидери.

“Третото, което предложихме, е свързано с регламент, уточняващ с кои партии не бихме работили в следващото НС. Този разговор е много важен и когато бъде проведен в една коалиция, той трябва да залегне в коалиционното споразумение, за да се знае коалицията с каква идея иска да влезе в следващото НС, с какви приоритети, но и с кого би или не би работила. Искахме в коалиционното споразумение да бъде изрично написано, че няма да се прави нова сглобка, че няма да работим с "Възраждане"", коментира той.

"Когато се делим и се затваря една коалиция до много по-тесен кръг, това няма как да доведе до нови избиратели. Обединението трябва да е максимално широко. Не може да бъде затворено, да бъде елитарно", смята той. И добави:

"Не ми се иска коалицията да се ограничи до една градска дясна партия. България не е само София и големите градове".

Утре "Волт" ще вземе решение дали ще участва на изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от Избори 2024
Ще доведе ли политическата криза до събуждане на електората?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 1 седмица
Просто е и всички го разбират!! За 35 години при мандатност 5 години, можеха да се сменят СЕДЕМ поколения политици. Без мандатност за "слугите народни" и без мажоритарност при изборите поне 50 %, не може да имаме изобщо някакъв вид демокрация !! Без двете важни неща / мандат и мажоритарен избор/ се стига до пълно блатясване / статукво/ и грозна корупция по върховете !! Гласувайте ....като си нямате работа !!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ТАКА ГОВОРЕХА ГНОМА И РИСТЬО КОНСТИТУЦИЯТА ,АМА МЛАДИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ВРЕДЯТ ОТ ТЕЗИ ПЕНСИИ, ТАКА ЧЕ МЛАДИТЕ ДА ПОМИСЛЯТ
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А вие старите все сте вечните нови, нали!? Да идват нови клоуни, че да можем да си крадем на спокойствие, нали така? Хайде кажи ми, кой нов е дошъл? Само Феноменът дето свърши нещо много велико - разцепи ДПС, че се бяха срастнали с властта като в средновековния феодализъм. Сега трябва да се продължи делото за чистене, което започна с Алексей Петров и Къро. Има десетки за премахване. Ако по 8-9 убиват всеки месец, за 5 години ще имаме едно по-ново начало.
31
0
 
0
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 седмица
и този нищо няма да направи !
30
0
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 1 седмица
До Анонимен.Че Настимир да не е престарял?И откъде се появи Волт?Каква членска маса има?Кой гласува за абсолютно неизвестна никому партия?
29
0
 
4
 
! Отговори
НАСТЪПИР преди 1 седмица
КРИПТОМИРОВ ГЛЕДА КАТО УДАРЕН С МОКЪР ***.
28
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 1 седмица
Добре че Ицо си би камшиците за Брюксел, 5 години на 20кевра заплата, всички разходи платени, децата да понаучат някой език. А Кирчо и Кокорчо ще им се смее по телевизията:) Евала, умен ще излезе.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не просто на млади, а на умни млади. Ананиев, Кирето и още други не са от тях.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Употребиха го Насти яко на миналите избори за участие на ПП и сега мощен седесарски шут отзад! Насти успя все пак да си отмъсти като често се явяваше или по- скоро натрапваше неадекватен по битивитата да обяснява, но ефекта беше забиващ- рядко има толкова антипатичен, фъфлещ и скудоумен политик! Та Насти си отмъсти...
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чао, Настя, много ще му липсваш на фикуса в НС!
24
3
 
1
 
! Отговори
СТРАХ МЕ Е ОТ ПП ! преди 1 седмица
Защото гледам Кирцата ,а виждам Барбата да се хили доволно и да управлява БГ от ,,Банкянския Сарай ,,със марионетки , а у ГЕРБ всички са такива, до един --- култа към вожда е тотален ! Та ПП след изборите ще се оплачат че гласувалите за тях са малко и ще решат че хората искат коалиция и ще се гушнат със ГЕРБ ще направят едно правителство Бате няма да управлява ЯВНО за да не дразни ,а ще си пие уйскито във ,,сарая,, и ще ги строява когато реши на паркета и това е ! МЕРСИ !!!
23
0
 
4
 
! Отговори
Друго ме съмнява ... преди 1 седмица
Че ПП са си направили анализите и разбират ,че няма да имат много места във Парламента и освен лидерите задължително им трябват и някой специалисти ,а Настимир и той си върви със някоя група от доверени хора за които се оказва че няма как да са водачи във листи на избираеми места -- това ше да е грозната истина а красивите приказки ги знаем ! Ако бяха във подем защо да му отказват ,ама не са !
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кирчовците го качиха на парапета.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Търсите ли ги тези млади хора или само говорите така?
20
1
 
8
 
! Отговори
Пълни глупости преди 1 седмица
Навсякъде по света политиците се изграждат с години, та тая басня за "младите", които след години щели да станат лидери ,вече сме я слушали! Млади послушковци кариеристчета, които ще папкат и ще слушкат,и ако на нас ни хрумне, може и да се издигнат нагоре? След като се оцапат и затънат в далавери, ще ги сменим, и ще сложим още по-млади...И всички се вързахме!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има нещо скрито. Искал да се запише, да не правили сглобка. Дрън, дрън, лелини. Ми как ще управлявате бре. Да не мислите, че народа ще ви избере с мнозинство. По скоро е нещо от рода миналят път никито летя, сега искаме ние да летим, и Кирчо да го е отрязал.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Иска да каже, че се търсят буфери /бушони/, представителни, с дипломи, и най-вече да са по правилния "европейски път", ако може, с потекло /от сой, така да се каже/. Щото старите муцуни съвсем се спихнаха. Впрочем, абсолютно "безопасно" е за държавата. Управляват ни отвън. Кавички трябваше да сложа на думата "държавата".
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Алекс Оказа се тuп дори за тях .
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен Нема членове , се са фтулки и то само една , нарязана фтулка , с лева резба .
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каква е тази партия и колко членове има???