Бойко Борисов се хвали: ГЕРБ ще води политика на съзиданието

Екатерина Захариева, като CV и като кариера, има много широк опит
Обновена: 29 авг 2024 13:16 | 29 авг 2024 11:42, Нели Христова
289
Бойко Борисов се хвали: ГЕРБ ще води политика на съзиданието
Снимка: БГНЕС

Екатерина Захариева, като CV и като кариера, има много широк опит. Позната е в Брюксел, особено като външен министър. Мисля, че това, което предложи партията, е една добра кандидатура. Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов на брифинг. 

Бившата вицепремиерка и външен министър Екатерина Захариева се оказа изненадата откъм ГЕРБ за еврокомисар. Бойко Борисов назова кандидатурата веднага след като премиерът Димитър Главчев прати писмо до парламентарите партии, че чака номинации.

Борисов изрази благодарности към досегашния комисар на България в ЕС Илияна Иванова, казвайки, че е оставила чудесни впечатления в колежа. По-рано днес тя обяви, че вече не може да изпълнява задълженията си по лични причини. А Борисов потвърди: "Има наистина много основателни, сериозни причини".

"Има много хора, които през тези четири години нямаха професионализъм, разбиране, политиките се правеха от хора, които нямат опит. Чувам ги колегите, коментират ресори, закъде да е кандидата, кой да бъде, от "Възраждане" чувам, че казват, че техният кандидат ще е само български. Това е дълбоко непознаване на правилата в ЕС", коментира още лидерът на ГЕРБ и обясни какъв е процесът при избор на европейски комисар.

Според него ГЕРБ имат предимство, защото са били първа политическа сила на евроизборите: "Нормално е партията победител на евроизборите да има предимство. Нашето политическо семейство победи на евроизборите, ние също победихме у нас."

"Що се касае за кампанията. Вече на всички ни омръзна да правим кампания, защото за по два-три месеца не се случва кой знае какво в този много размирен свят. В момента от ГЕРБ разработваме програма като модерна карта на "Гугъл". Ще правим това, в което сме най-силни. От големите общини до най-малките села - инфраструктурата, свързаността между градовете, ТОЛ системата, платените магистрали", обясни Борисов. 

"Лошотията толкова надделя, че се пренесе върху политическите партии, а това хич не ми харесва. ГЕРБ има друга тактика, ние ще водим политика на съзиданието. Ние на всеки един гражданин трябва да кажем какво ще правим. Който иска да се кара, който иска да си пуска компромати. С това няма да привлекат избиратели. Ще ги отвратят повече", каза той.

"Винетките трябва да останат за второстепенните и третостепенните пътища. Така хората ще могат да преценят дали да пътуват по такива пътища или да изберат лукса на магистралите, които са платени по цял свят. Трябва да победим, за да гарантираме на хората, че в следващите 4 години ще им осигурим нещата, от които имат нужда. Трябва да решим какво да се прави с ВЕЦ-овете. Много от тях са частни. И когато източват язовирите, които се ползват за питейна вода, трябва да помислим дали държавата има изгода от тях", коментира Борисов.

Кметът Васил Терзиев е голям шегаджия. Разбира се, че ставам за главен архитект, и ще съм по-добър от него. Щели да събират експерти, за да проучват какво ще е по-добре за Околовръстното, това вече е ясно - тунел, който ще реши проблемите на няколко квартала. Но ще спорим и занапред с кмета, коментира той проектът за Околовръстното на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от Избори 2024
Андрей Райчев: Фалшификации ще има и в предстоящите избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Предложението е Екатерина Захариева - човекът станал за смях в Европа като кандидат за еврокомисар. След такава издънка такива отиват в небитието. Но не и при Бокича. Толкова ли няма свестен човек в ГЕРБ-СДС?
128
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще създадем Свещенната Свинска Империя Чалгария! Прасетата ще са Свещенни животни и ще ви управляват без избори, защото имат божествено право да ви управляват! В ресторантите ще се предлагат свински крилца! Всички *** ще са ангели! Слава на светата свинска Троица - Боко Глигана, Тошо Шопара и Пеевски Прасуна! Цялата власт - на Свинския Триумвират!
127
10
 
3
 
! Отговори
Българка преди 3 седмици
Само начело с такива опитни и безкористни държавници като г-н Делян Пеевски, г-н Кирил Петков и г-н Бойко Борисов България ще намери верния път към евроатлантическия просперитет и всенародното благоденствие. Всяка мъдра дума на г-н Делян Пеевски, г-н Кирил Петков и г-н Бойко Борисов е нож в сърцето на омразната на всички българи Русия.
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
" Шаманстрой " ЕООД с червено конче .
125
2
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
Борисов се мъчи да демонстрира, че е компетентен, но не е! Че владее хаоса, в който ни вкара, но не е. След месеци застой и нищоправене този наглия пак си въобразява, че бил " победител"! Какъв победител си бре, таранкольо?! Българите ясно ти казаха, че задръстваш България с фекалиите си!
124
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Докато боко и шиши са на свобода , територията ще е все робска страна !
123
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Съзидание на нощни шкафчета с пачки , кюлчета , офшорки , рекет съсипия , ти Тиква си природно непригоден за нещо различно , такова ти е програмното обезпечение .
122
3
 
17
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 3 седмици
На тоя отдавна му е време "политиките" да ги разправя на бай Ставри !!!
121
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нагъл, по-нагъл, Бойко Борисов.
120
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киро уби българин обикновен асфалтира веднага мястото и продължава да лъже да граби да саботира
119
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колко бедни хорица колко злобни безделници колко безработни за жълти стотинки драскат ли драскат гнус сте
118
3
 
13
 
! Отговори
Сикаджийска мутра преди 3 седмици
На Баце милиони и кюлчета, а на народа да стяга колана и да ги изгладува, да маже баце да е милионер, да купува на любовниците вили и бутици в Испания!
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как може да има толкова невежи тук в държавата ни
116
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГЕРБ начело с Дъртия Милиционер, вече Пенсионер, ще става съзидател?! Божее, до вчера бистреше политиката заедно с Делянчо, преди това - с Киро П. и Асан Василев. Сега с кого?
115
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво ще каже Борисов - увеличават заплатите на полицаите - стартове 2000 лв. отделно за прослужено време,у порцион, за извънареден труд ипр. плюс още 7000 и повече полицаи на пенсия и заплата плюс още нови 1200 щата. За пенсионерите премахване на златното швейцарско правило от догодина и пропорционално намаляване на пенсиите.Да чуем г-н Борисов това вързва ли се със съзиданието.
114
5
 
18
 
! Отговори
отвратен преди 3 седмици
Гледах и слушах глупостите му точно няма две минути ,и до сега този убиец този убиец на държава и народ не разбра ,че мястото му е само в затвора ,но съд и прокуратура го пази !!
113
2
 
12
 
! Отговори
Бай... преди 3 седмици
Немската фирма "БОШ" и българската "ЛАФ" направили фирма "БОШЛАФ" !
112
4
 
20
 
! Отговори
Отвратен преди 3 седмици
Тоз дъртия СИКаджия не се накраде, не се налъга, не се вразуми! Луд умора няма!
111
4
 
20
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 3 седмици
Ееех, какви чекмеджета с пачки и кюлчета имаше едно времее ....
110
3
 
20
 
! Отговори
Я марш, Тикво! преди 3 седмици
Боко Тиквата на какви кристали е, или живее в негов измислен свят! Аман от този изпечен Лъжец!