Гуцанов: Няма как БСП - Обединена левица да няма по-висок резултат на изборите

Най-важното беше лявото обединение, каза председателят на ПГ на "БСП за България"
21 сеп 2024 10:03, Елка Василева
75
Гуцанов: Няма как БСП - Обединена левица да няма по-висок резултат на изборите
Снимка: архив, БГНЕС

„Най-важното беше лявото обединение. И това, че успяхме да направим "БСП - Обединена левица", вече коалиция, беше най-важният знак и най-важното нещо, което трябваше да се извърши. В България и във всяка една държава е необходимо ляво и дясно. И това, че лявото от 1 милион избиратели падна на 150 хиляди, е един огромен проблем. Не само за левицата, но за БСП. Той е проблем за страната ни. И така че това ляво обединение беше сърцевината“. Това коментира пред БНТ председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов.

Още по темата
Гуцанов благодари на лидерите на политическите партии в новото ляво обединение - Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, президента Георги Първанов, Костадин Паскалев, Александър Томов.

"Всички те направиха крачка встрани и дадаха свои млади лица за листите. А това са опитни парламентаристи, опитни политици. Фактът, че всеки един от нас - и те, и ние, сме осъзнали, че вече сме заедно, изпили сме горчивата чаша на това разделение, говори вече, че сме извървели един път. Разбира се, и разделите, и обединението са тежки процеси, дълги процеси. Това не може да стане за една седмица, за един ден. Огромни благодарности към всичките тези лидери, защото това даде възможност да станем ние. И това е най-важното", каза Гуцанов.

Борислав Гуцанов смята, че няма как БСП - Обединена левица да няма по-висок резултат на предстоящите избори.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от Избори 2024
Витанов иронично за Нинова: Ще липсва при редене на листите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 часа
БСП има две възможности. Първата е на Нинова - вечна опозиция и далеч от правителство и реализация на специалистите на партията. Втората възможност е да подкрепи правителство, да влезе в управление и свестните социалисти да работят ефективно за реализиране на поне част от програмата на БСП. Иначе хубава програма но остава на хартия. Дано поумнеят.
47
3
 
11
 
! Отговори
Точен преди 3 часа
Каквото и да прави БСП, си заминава по демографски причини.
46
3
 
5
 
! Отговори
а бе,тъпчо преди 3 часа
До емо Ти искаш да глобяваш хората,които не гласуват за БСП,така ли!?Ти нормален ли си?:)))
45
6
 
11
 
! Отговори
емо преди 3 часа
отново прочетох коментарите към статията - безкрайна простотия, събрана на куп. а на 21 ще кажа, че съм на 66 години и помня миналото - за всички имаше работа, по улиците нямаше просяци, образованието и здравеопазването бяха безплатни и качествени, можеше с карта да се отиде на почивка за жълти стотинки на море и планина, и т.н. всеки има акъл и може да прецени кое общество е престъпно - тогавашното или сегашното.
44
1
 
7
 
! Отговори
Исо Хазара преди 3 часа
До Анонимен, който не знае, че Гужи е корумпе. Ми просто си спомни за медузите и особено контрабандиста1 на Бтлгария-"Дънката", с който са били в една рота в Морското!
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Абе... тия синчета на БКП-то много са се нагуцали - напрегръщали. Даже от по времето на Соца като са се раждали са им слагани имена за прегръщане в Партията укротителка на народа БКП с имена Преградко, Гуцанко..... ми народе ... какво ни остава на нас с тия нормални имена онаследени от нашите деди..... освен да ни е сладко като гледаме как от БКП-то Преградко и Гуцанко се прегръщат сладко.... за да ни е сладко!
42
1
 
8
 
! Отговори
Буда нудиста преди 3 часа
Гуци, и ти катоадаша си-Дебелян Прасевски, дрънкаш глюпасти!
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Тоя Гуцанов много се е нагуцал със народни пари ....
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Тоя горе има сини венци!
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Този на фотото е липсващият в триумвирата, който се задава след 27 октомври - Буци, Гуци и Гуцката! Както правилно е написал по-долу един - Свещена Свинска империя!
38
1
 
13
 
! Отговори
Смях голям преди 4 часа
Милионерът Гуцанов щял да се грижи за бедните и гладните!
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Че то нема хора . В партията останахте 20 човека да разхождате костюми по коридорите.
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Доказани корумпета,алчни за власт и пари,демагози и лъжци и----Не съм фен на Гуцанов, но ако не си лъжец, как си доказал, че Гуцанов е корумпе?
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Всичките изредени от гуцанов"лидери"заедно с него са все от един дол дренки! Доказани корумпета,алчни за власт и пари,демагози и лъжци и най-важното им падение е,че са нац.предатели! Избраха намагнитения за шеф на ДАНС,за да угодят на турците,за да стане ни**Щ**ството серго премиер! За да могат да крадат и съсипват РОДИНАТА ни и доган да разпределя порциите! 35 год.тези ме*Р*вци се гаврят с простодушните си и наивни избиратели,които ограбват безмилостно,докато те си трупат милионите! Под 4%!!!
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
туй му викат лявото герб - сега че делкат и че папкат ПАК с герб----Само ДСБ и ДПС си делкат и папкат с ГЕРБ. Запазена територия, в която на другите им се повръща.
33
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Амииии....като изключихте Нинова и върнахте Добрев и Станишев, може и пък да стане.
32
0
 
11
 
! Отговори
Нинова преди 4 часа
Под 4%....
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
туй му викат лявото герб - сега че делкат и че папкат ПАК с герб .кликата около станишев се завръща , успяха да нагонят Нинова Единствения опонент на герб.
30
2
 
13
 
! Отговори
Електорат преди 4 часа
Гладно Гyцu noмuя сънува...
29
0
 
10
 
! Отговори
Учтив преди 4 часа
Има, имааа, ама още не знаеш!