Гуцанов: Няма как БСП - Обединена левица да няма по-висок резултат на изборите

Най-важното беше лявото обединение, каза председателят на ПГ на "БСП за България"
21 сеп 2024 10:03, Елка Василева
79
Гуцанов: Няма как БСП - Обединена левица да няма по-висок резултат на изборите
Снимка: архив, БГНЕС

„Най-важното беше лявото обединение. И това, че успяхме да направим "БСП - Обединена левица", вече коалиция, беше най-важният знак и най-важното нещо, което трябваше да се извърши. В България и във всяка една държава е необходимо ляво и дясно. И това, че лявото от 1 милион избиратели падна на 150 хиляди, е един огромен проблем. Не само за левицата, но за БСП. Той е проблем за страната ни. И така че това ляво обединение беше сърцевината“. Това коментира пред БНТ председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов.

Още по темата
Гуцанов благодари на лидерите на политическите партии в новото ляво обединение - Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, президента Георги Първанов, Костадин Паскалев, Александър Томов.

"Всички те направиха крачка встрани и дадаха свои млади лица за листите. А това са опитни парламентаристи, опитни политици. Фактът, че всеки един от нас - и те, и ние, сме осъзнали, че вече сме заедно, изпили сме горчивата чаша на това разделение, говори вече, че сме извървели един път. Разбира се, и разделите, и обединението са тежки процеси, дълги процеси. Това не може да стане за една седмица, за един ден. Огромни благодарности към всичките тези лидери, защото това даде възможност да станем ние. И това е най-важното", каза Гуцанов.

Борислав Гуцанов смята, че няма как БСП - Обединена левица да няма по-висок резултат на предстоящите избори.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от Избори 2024
Витанов иронично за Нинова: Ще липсва при редене на листите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 минути
Радва ме, че комунистите не могат да спрат Земята да се върти! Зорница скрита зад облаче ле бяло сутрин рано разсъбужда със росица ранна Земята наша и покрива със капчици живота даден да ресте. Огънят на обяд на Вода става, идва време и Водата започва да Гори и това е времето на СЛЪНЦЕТО мое, което всичко по пътя изпепелява. Пълен с енергия от тебе Слънце, човекът плува по Водата. И така Земята се върти. Живота ти минава и лети. В деня се радваш на Светлината! В нощта продаваш си душата!
71
0
 
1
 
! Отговори
не ги избирайте преди 53 минути
те ще се коалират само с чалгарите ИТН и колегата си ДОН ДОАН...те с милиони И С ЛУКСОЗЕН ЖИВОТ НИЕ В МИЗЕРИЯТА
70
0
 
3
 
! Отговори
Jhb преди 1 час
Тоз гуцито цяла Варна го знае, бивш кадър бкп дс бсп, има бая пара окрадена, наглост неземна да ламти за още власт и пари, кой луд ще гласува за тия
69
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 час
Гуцанов- няма начин обединената левица да няма по висък резултат на изборите Оптимистът казва . ИМА ИМА.
68
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 2 часа
Тези са толкова жалки. Нямат нито идеи, нито визия, нито капацитет, нито модерно мислене - живеят в някакво смътно, тяхно си постсоциалисическо време, от което почти никой не се интересува.
67
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 часа
Ха-ха-ха, ами ще видиш как. Айде хаирлия да са ви 3 процента.
66
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 часа
няма да минете 4 процента с тези които сте се настанили на първите места в листитекапиталистите вън от бсп какво означава евгени минчев в листите това е подигравкас вашата икон групировка наречена партия толкова сте нагли избори напролет
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Капката катран в кацата с меда го разваля, но Новите стари, мисля, изляха меда в катрана, за да подобрят катрана. Тяхната абсурдна логика ги накара да предложат Пеевски, 10 процента плосък, крайнодесен данък и да отклоняват вниманието от далаверите и колаборацията с ГЕРБ и ДПС с фалшива евролява политика, която е реално дясна политика. Техният подходящ лозунг е: "Пролетарии и олигарси от всички страни - съединявайте се!"
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Милионер до милионера, олигарх до олигарха обрали народа си в единен стегнат строй за ново грабене- аман от червените бандити!
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Предложение на БСП без Нинова: Свинско с медузи и еврозелена рукола, поднесена от гост-работник от Сирия. Не, мерси.
62
0
 
7
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 3 часа
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НИКОЙ ОТ ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ДО СЕГА ЗА БСП ВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ВАС НЕ ХАРЕСВАМЕ НИКОЙ ОТ ПЪРВИТЕ В ЛИСТИТЕ ОСОБЕНО НА БЛАГОЕВГРАД А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ВАС ГУЦАНОВ САМ ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ НА 27 ОКТ.ВИГЕНИН ЗАМИНАВА И ЗАТОВА НЯМА ДА РАЗБЕРЕ КОЛКО МНОГО НЕ ГО ИСКАТ ВЕЧЕ А ВИЕ ГУЦАНОВ НЕМОЖЕТЕ ДА ЗАСТАНЕТЕ ДО Р.ГЕЧЕВ ПРЕВЪЗХОЖДА ТЕ ВЪВ ВСИЧКО ПРОФЕСОР Е ...НЕ ВИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ ЩЕ ВИ ПОЖЕЛАЯ САМО ЗДРАВЕ НА 27 ОКТ.
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Гласувах за БСП без Гуцанов, Добрев, Станишев, Гергов. За БСП с Медуза и Прaсе няма да се гласува.
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
има има
59
6
 
4
 
! Отговори
КП преди 4 часа
Със сигурност БСП -обединена левица ще постигнат по-добър резултат. Защо ли- ами чисто и просто онзи парламентарист, който фалира държавата и сътвори безброй простотии РУМЕН ГЕЧЕВ няма да е водач на листа и хората да се отвращават от партията.
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Скоро ще разбереш как
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Гуцанката да ходи в Сибир да се обединява с путин.
56
0
 
4
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 4 часа
Мдааа, няма как да няма...
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Добър ден на всички. Гуцанов приветства всички от блатото...Ъ...Ъ...Ъ... Как е въздуха? Гъмжи ли от комунистически смрад? Скакалци, Пеперуди и тем подобни луди, на хоро за зарзават се редят по магазините и се хвалят кой умее все още да играя българско ХОРО в тая ко,мунитическа смрад! Виждам, че се веселите, радостни по кръчмите, пропити от зверска борба за веселба! Гуцаров ви приветства друзя български мушици с примрели душици!
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Комунисти - шибали се двама у чичовата слама. Чичо ги заварил и им го натоварил. Комунистите от БКПето му взели земята след 1944.... и чичо работел в ТКЗСето за да могат комунистите да се чyкат на топло за без пари в Текезесарската слама... после след 1989г. Комунистите си преименували сламата от БКП на БСП слама и сега се чукат и се топлят в свойта слама.... А чичо ги гледа и плаче .... Дей ба, Дей ба, Дей ба ... "Защо се чукате в спомените за моята слама"
53
2
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 5 часа
Има,Гуцка,има.Прав си,че е необходимо ляво и дясно.Обаче в последните години БСП се превърна в партия на милионерите.И ти самият май добре си кеширал.