Гуцанов: Няма как БСП - Обединена левица да няма по-висок резултат на изборите

Най-важното беше лявото обединение, каза председателят на ПГ на "БСП за България"
21 сеп 2024 10:03, Елка Василева
79
Гуцанов: Няма как БСП - Обединена левица да няма по-висок резултат на изборите
Снимка: архив, БГНЕС

„Най-важното беше лявото обединение. И това, че успяхме да направим "БСП - Обединена левица", вече коалиция, беше най-важният знак и най-важното нещо, което трябваше да се извърши. В България и във всяка една държава е необходимо ляво и дясно. И това, че лявото от 1 милион избиратели падна на 150 хиляди, е един огромен проблем. Не само за левицата, но за БСП. Той е проблем за страната ни. И така че това ляво обединение беше сърцевината“. Това коментира пред БНТ председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов.

Още по темата
Гуцанов благодари на лидерите на политическите партии в новото ляво обединение - Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, президента Георги Първанов, Костадин Паскалев, Александър Томов.

"Всички те направиха крачка встрани и дадаха свои млади лица за листите. А това са опитни парламентаристи, опитни политици. Фактът, че всеки един от нас - и те, и ние, сме осъзнали, че вече сме заедно, изпили сме горчивата чаша на това разделение, говори вече, че сме извървели един път. Разбира се, и разделите, и обединението са тежки процеси, дълги процеси. Това не може да стане за една седмица, за един ден. Огромни благодарности към всичките тези лидери, защото това даде възможност да станем ние. И това е най-важното", каза Гуцанов.

Борислав Гуцанов смята, че няма как БСП - Обединена левица да няма по-висок резултат на предстоящите избори.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от Избори 2024
Витанов иронично за Нинова: Ще липсва при редене на листите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
2
 
! Отговори
Баба 92 преди 7 часа
Аз гласувам ! Да живее комунизма , да живее Тодор Живков! Той отново ли е на власт?
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Господин Гуцанов, колкото и да сте изнервени вие конкретно със г-н Зафиров, а и други, не биваше да изключвате г-жа Нинова. Не биваше! Показахте единствено слаби нерви. Да пъдите хора, които устояха на толкова силен натиск от България и от чужбина за цялостно срутване на партията ви, която успя да прокара при правителството на Кирил Петков огромно увеличение на пенсиите, безплатн учебници за всички ученици и др. основни неща от вашата програма в условия на зверски либерализъм, е отблъскващо.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Те пенсиите измират, кой ще гласува за вас? Призраците и бездомните кучета ли? Хахахахахахаха!
9
0
 
9
 
! Отговори
Другия месец преди 7 часа
Ще има избори а политическите трупове в България вече см1рдят яко.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Гоцето Първанката и Мая Манолова ново обединение в ляво?????????????? И до тях мижитурката Симов....тия нема да минат 4%
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Блажени са вярващите. Основна грешка на политиците - твърде много си вярват докато отлива на избиратели би трябвало да им говори противното
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Всичките крадливи комунисти се обединиха. Няма как според тях хората да не гласуват за тях че да могат да крадат обединени
5
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 часа
Има има.
4
0
 
11
 
! Отговори
Арменско кафе преди 7 часа
Бсп няма никакъв шанс на дори и малък успех, защото се забърква с мерзки теми, търсейки нов плебо вот и, по определение, "соц" партия не може да спечели изборите в "кап" буржоазна система.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Изобщо не гласувайте за тези сталинистки партии и сталинистки лидери. Тези прасета ви направиха държавата на Свещенната Свинска Империя. Какви са тези Боко Глигана, Тошо Шопара, Пеевски Прасена, Гуцанов? Я ги вкарайте всичките в една свинеферма и нека да управляват прасетата в тинята иПомията.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Абе Гуци, това, че се напълнихте с вождове не означава, че индианците са станали повече. Напротив, биологичния часовник цъка неумолимо, никой не се е върнал от там.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Нинова ша го гуцка