Проф. Петров: Страната ни е в процес на свободно падане

Това са последните моменти, в които България може да бъде спасена
27 окт 2024 08:15, Инна Ангелова
38

Българите да не му мислят много, а да отидат да гласуват, отправи призови кардиологът проф. Иво Петров. В предаването “Опорни хора” той се обърна и към политиците.

"Крайно време е да има някаква метаморфоза и в тяхното поведение, тъй като България, за съжаление, е в свободно падане. В момента ние може би изживяваме последни моменти, в които България може да бъде спасена. От демографска и от политическа, и от финансова гледна точка нещата наистина не са това, за което сме мечтали", сподели още професорът.

Проф. Петров беше категоричен, че здравият обществен интерес трябва да е водещ, за да има изход от тази ситуация.

"Ние говорим за промяната в здравеопазването от десетки години. Всъщност трябва да се довърши тази реформа, която започнахме, когато настъпи демокрацията, тъй наречена. Тази реформа трябваше да бъде довършена, тъй като в момента имаме един хибрид, един оксиморон - остатъци от социалистическото здравеопазване и в същото време някакъв тип модернизирано здравеопазване от европейски тип", посочи проф. Петров пред Bulgaria ON AIR.  

Целия разговор гледайте във видеото.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от Избори 2024
Вотът към 9 часа: Кои туристически дестинации са най-харесвани на 27 октомври?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
д-р Фройдовски преди 31 минути
Страната ни е в процес на промяна на общественото съзнание: все повече хора се самоосъзнават като граждани, които са истинският суверен. И въобще не е в ,,свободно падане", тъй като това е по-скоро криза на оздравяването. Болният организъм се възстановява бавно и все още не е укрепнал; лекарят трябва да го знае. Така че да, гласувайте, но не и ,,без да му мислите много"; точно обратното: гласувайте, след като много добре сте се знаете и сте обмислили за кого и за какво!
34
0
 
1
 
! Отговори
aaa преди 1 час
Много трябва да се внимава какво ще е новото здравеопазване. Да не стане като в Дания - имаш проблем, пробваш да си запишеш час - има свободни за след месец, оправяй се.
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
35 години по-късно българина продължава да го тресе соц и комунизъм. Еднократната помощ при дете е доказано НЕефективна. Предпочитам да имам що-годе нормална заплата, а не да се раздават пари. Финансова свобода, а не контрол чрез всякакви помощи.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен 34. Кой го интересува на вас какво ви трябва ? Кой си ти да ми казваш да се омитам бе ?
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До 33.Като не ти харесва нещо омитай се,такива като тебе и професора не ни трябват .Хкенчещи помиqри с лопата да ги ринеш .Сме6ник
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен 32. Ти ли ще кажеш да ходя някъде бе мукавейник ?
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До 29.Като толкова не ти харесва бг ,вземай си партакешите сменяй си името и си отивай някъде другаде .
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен 27. Сички ше станат среднообразовани в един миг. Даже ако трябва и с "више". Не знаеш къде живееш.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Докато Бойко е в политиката, нагоре няма да вървим
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен 27. Ще ти преведат въшки. Всяко бхаратско дете ще получи 20 хилки и то не само новородено. Няма половината са в чужбина. Всички са си тука. Как ги преброи че са в чужбина ? Навсякъде са. Явно не излизаш от вас или се опитваш да лъжеш нескопосано.
25
2
 
5
 
! Отговори
Процесът на свободно преди 1 час
падане е строго ограничен във времето. След определен брой секунди следва смъртоносен удар в твърдата повърхност.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До 21.Каква корупция ????Сме6ник.Каква корупция да ти преведат 20К по сметката като това е закона ?Половината роми вече са в чужбина.Ай може да има изискване за средно образование на родителите на които се дават парите
23
2
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 1 час
Проф. Петров е един от малкото свестни и морални симпатизанти на ГЕРБ.Трябва да отправи своя апел към върхушката на ГЕРБ и техния едноличен собственик и всички тези ,които са от неговата икономическа групировка в НС ,да преживеят "катарзис" ,но не като на Пеевски през 2013 г. и отстъпят мястото си на моралните хора ,от своята партия.Моето уважение към ума,мъдростта и професионализма на ЧОВЕКА ИВО,но с преобладаващата част от този "отбор" в НС "спасение"-НЯМА ,как да се случи,а дъното е безкрайно
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен 22. Ще се изравниш със слабо развитите африкански държави.
21
1
 
10
 
! Отговори
До20 преди 1 час
20 бона за новородено дете ли хаха ти какво искаш да няма бял човек в България ли многодетните да ликуват над съсипаната ни държава
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До 19.По бвп ще изравни Запада следващите 15 години .Сега сме на 64% от средното за ЕС.След 15 години ще сме на 90+ %.Пак не разбирам на какво дъно сме и защо вместо да бъде тоя пишман професор про активен да дава идей как да се промени нещо той хленчи в национален ефир .Позор!!!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен 20. На кое новородено да се дават по 20 хиляди ? На бхаратско ли, че други няма ? Ти знаеш ли каква корупция ще се развихри само да се приеме такова нещо ?
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Вместо тоя професор да дава надежда на младите .Той циври в национален ефир.Ако раждаемостта е ниска предложи мерки.Иван и Андрей предлагат да се дава по 20 хиляди за новородено дете което ще идва около 1 млрд годишно.Презирам такива безидейни сме6ници потискащи духа на нацията .
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До До 6. Не се сравнявай с тях по Евростат и по БъъВъъъПъъ. Те са далеч напред.Освен това има други неща за сравнение. И ще се сравнявам с най-развитите икономики разбира се защото трябва да станем като тях. Ти не искаш ли ?
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ми така ще е докато има хора да гласуват за Банкянската мутра, почнал като крадец на коли от бандата на Карамански